ja będę robiła prywtanie i babeczka mówiła, że swoją glukozę mi dadząDziewczyny, robiła któraś glukozę prywatnie? Normalnie mi to sprzedadzą w aptece bez recepty?
reklama
anik.
Mama Krzysia :)
Dziewczyny, robiła któraś glukozę prywatnie? Normalnie mi to sprzedadzą w aptece bez recepty?
Ja robiłam 2x prywatnie, za każdym razem kupowałam w aptece, idziesz i mówisz ile gram i tyle
Bez problemu w każdej aptece będzie
wszystkozajete
Moderatorka
Jolka kupisz glukozę (ja kupowałam cytrynową, bo w labie mają zwykła), ale większość labów bez skierowania nie zrobi tego badania (możesz od prywatnego mieć). Ale jeśli laboratorium wykonuje badanie to ma glukozę i ona jest wliczona w cenę.
magdaryska
Zaciekawiona BB
Dziewczyny A powiedzcie czy was też tak koszmarnie bolą piersi? Każde wyjście na zimno kończy się łzami... macie na to jakieś sposoby?
w ciąży piersi bolą, nie ma radymacie na to jakieś sposoby?
Melduję że po wizycie całe szczęście wszystko ok. Jasiu rośnie i waży już ok 1050g. Przepływy idealne. Szyjka trzyma. Więc jest git
Ania020317
Fanka BB :)
Koniec użalania sie nad sobą pora wziasc sie w garść!!!!... dziewczyny powiedzcie mi czy to jest normalne ze podbrzusze może mnie bolec tak jakby miał mi brzuch pęknąć??? W nocy jakiś czas po kochaniu z mężem tak mnie podbrzusze zaczęło dokuczać ze myślałam ze zacznę na głowie chodzić...nie wiem czy to normalne ale do przyjemnych nie należało miałam tak twarde podbrzusze ze sądziłam ze mały mi sie tak ułożył i zaczyna uciskać a tu mama mi mówi ze może mi sie stawiać itp ze muszę to sprawdzić...dobrze ze jutro mam położna ale usg dopiero w poniedziałek a tu na wizyty u lekarza sie czeka... na szczęście dostałam numer od położnej ze w razie czego jakby coś sie działo to dzwonić pod wskazany numer i tam nam udziela pomocy
Jolka112
Fanka BB :)
Dzięki dziewczyny. Mam nadzieję, że nie będzie problemu ze zrobieniem tego badania.
Magdaryska mnie już od dawna nie bolą, na szczęście. Bo bolałby przeokropnie. Za to swędzą jak cholera. Może kup jakiś większy stanik, który nie będzie uciskał, albo sportowy.
Ania020317 uważajcie z seksem. Może za ostro działacie. A może brzuch cię boli po skurczach jakie wywołuje orgazm. Profilaktycznie zażywaj magnez. Mi gin kazała brać 6 tabletek dziennie bo tez mi się macica stawiała.
Magdaryska mnie już od dawna nie bolą, na szczęście. Bo bolałby przeokropnie. Za to swędzą jak cholera. Może kup jakiś większy stanik, który nie będzie uciskał, albo sportowy.
Ania020317 uważajcie z seksem. Może za ostro działacie. A może brzuch cię boli po skurczach jakie wywołuje orgazm. Profilaktycznie zażywaj magnez. Mi gin kazała brać 6 tabletek dziennie bo tez mi się macica stawiała.
kama8-)
Zaangażowana w BB
Ja już po dzisiejszej wizycie i jestem załamana
Lekarz jak zobaczył mój brzuch to stwierdził że jest trochę za duży jak na 24 tydz. Po zrobieniu usg okazało się że mam za dużo wód płodowych. Do tego mam złą morfologię bo mam anemię i zbyt duży przyrost wagi.
Co do wagi to ja już nie mam siły jem naprawdę mało i czasem myślę że może za mało a okazuje się że ważę za dużo. Mam już doła z tego powodu
Jak przeglądam w necie przykładowe jadlospisy i jadlabym tyle co w nich piszą to ważyłabym jeszcze raz tyle co teraz.
Co do wód plodowych to jeśli będą rosły i będzie ich za dużo to grozi mi przedwczesny poród
Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Lekarz jak zobaczył mój brzuch to stwierdził że jest trochę za duży jak na 24 tydz. Po zrobieniu usg okazało się że mam za dużo wód płodowych. Do tego mam złą morfologię bo mam anemię i zbyt duży przyrost wagi.
Co do wagi to ja już nie mam siły jem naprawdę mało i czasem myślę że może za mało a okazuje się że ważę za dużo. Mam już doła z tego powodu
Jak przeglądam w necie przykładowe jadlospisy i jadlabym tyle co w nich piszą to ważyłabym jeszcze raz tyle co teraz.
Co do wód plodowych to jeśli będą rosły i będzie ich za dużo to grozi mi przedwczesny poród
reklama
Paula_Antosia
Zaciekawiona BB
Ja już po dzisiejszej wizycie i jestem załamana
Anemia to norma. Moja gin mówi, że jak któraś ciężarna nie ma słabszej morfologii to wtedy trzeba się zacząć martwić. Podobnież po 30tc parametry zaczynają powoli się podnosić. Na słabe wyniki polecam herbatkę z pokrzywy oraz sok z kiszonych buraków. W kilka tygodni poprawiłam sobie wyniki. Branie żelaza nie zawsze pomaga, jego wchłanianie trzeba często wspomagać wit. c.