reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Hej :)
U nas ok. Młody dziś pojechał na pierwszą poważna wycieczkę z przedszkola :)
Jedzie z nimi moja przyjaciółka jako opiekun i dzwoniła, że Krzyś zgubił gdzieś rękawiczke. Pewnie ktoś wywalił mu z kurtki, nie podniósł i nie ma :/ ostatnia para, nawet nie mam jak dowieźć innej. Żeby mu tylko łapki nie zmarzly :(

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aga jap roszku zadnego nie probowalam bo dzidzia nie mam. Widzialam u bratowej ta lovele. Porownywalam cene tego 1,8 w hurtownia u mnie i innymi sklepami i netem to za to 12zl to najlepsza cena w biedro na promocji. Teraz musze zobaczycna wiekszy rozmiar no takich malych to pewnie sie nie opyla bo duzo prania bedzie. Plyn do plukania tej samej marki kupilam wczoraj. No czy to uzyje to nie wiem.zobacze jakie beda po proszku.

Ja mialam wczoraj wizyte. Mialam isc na krzywa 6.12ale powiedzial ze mam isc najwczesniej za10dni wiec pojde 12chyba.

U mnie od nocy tak wieje ze chyba okna mi wywali zaraz!!

Aga ja tam mysle ze bede kwietniowka z toba chociaz P zaklada ze urodze najpozniej w terminie. 2Tyg przed zaczniemy sie starac o poród [emoji23]

Ej kurde szkoda ze mam wizyte 22.12bo też po swietach bym zrobila hehehe no ale moze bedw mogla ciasta i kutiw i wszystko...mniam mniam bo jak nie to sie zamkne sama w domu bo mi serce peknie chyba jak wszyscy bd jesc a ja co?woda? Buuu.

Dowiedzialam sie ile ma moja szyjka w koncu:) 3,75.

f2w3d5qp9wivu3fb.png
szyjka w porownaniu z moja mega dluga ;)

i ja zdecyduje sie na Lovele. same dobre opinie ma ;)

O to daj znać , ja w sumie mam wizytę 12.12 to tez się wszystkiego dowiem. Przy pierwszej ciąży owszem nie zagraża jeżeli nie wytworzą się przeciwciała. Ja robiłam odczyn Coombsa już 2 razy i na szczęście wychodzi ujemny. Gorzej jest jeżeli chodzi o kolejne ciąże. Jeżeli nie poda się zastrzyku w pierwszej ciąży(w przypadku jeżeli matka ma RH-, a dziecko RH+) to przy drugiej ciąży (jeżeli drugie dziecko tez ma krew RH+) to organizm juz od razu wie, że ma w ciele "intruza" i najczęściej dochodzi do poronienia. Dawniej w takiej sytuacji radzono, aby odczekać z kolejnym dzieckiem 5 lat, wtedy jakby organizm matki zapomina o obronie. Radą na to jest właśnie zapobiegawczo zastrzyk w 28 tyg i po porodzie jeżeli dziecko rzeczywiście ma krew RH+(jest 60% szans, że dziecko odziedziczy krew po ojcu).

Kama to faktycznie koszt zastrzyku jest duży, nie wiedziałam :/ Z tego co gin mi ostatnio wspominała, to ona jest raczej za podaniem go w 28 tyg, jeżeli by się okazało, że mąż ma RH+ no i tak też wyszło...nie wiem sama co robić. Może wystarczy zastrzyk po porodzie. Tak by było lepiej.
A to już masz dzieci, że chcesz ten zastrzyk? Czy już poronienia wcześniej były?
Ja na zapas się nie martwię, jak będzie planować drugiego dzidziusia to na pewno ginekolog zadba o to, żeby było wszystko dobrze :) , a narazie cieszę się, że tutaj nic nie zagraża, chociaż w przypadku, jak ojciec też RH- to pewnie konfliktu nie będzie, pamiętam, jak zawsze mama powtarzała szukaj mężczyzny z Rh- hehe :D Moja mama ma RH+ tata RH- , bracia RH+, a ja po ojcu identyczna krew 0Rh-

reklama
A to już masz dzieci, że chcesz ten zastrzyk? Czy już poronienia wcześniej były?
Ja na zapas się nie martwię, jak będzie planować drugiego dzidziusia to na pewno ginekolog zadba o to, żeby było wszystko dobrze :) , a narazie cieszę się, że tutaj nic nie zagraża, chociaż w przypadku, jak ojciec też RH- to pewnie konfliktu nie będzie, pamiętam, jak zawsze mama powtarzała szukaj mężczyzny z Rh- hehe :D Moja mama ma RH+ tata RH- , bracia RH+, a ja po ojcu identyczna krew 0Rh-

Nie mam dzieci ale chciałabym mieć więcej niż jedno. Jak mała będzie mieć 2-3 latka to tak sobie myślę, że chciałabym postarać się o rodzeństwo dla niej. A marzę o trójce dzieci. Wolałabym uniknąć poronień czy wad płodu więc zastrzyk pewnie dostanę.

Do góry