reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
też sobie zapisałam :) , ale ogólnie dużo się naczytałam i te twisty to *****... i nie powinno się zbyt długo suplementować tego :/

też sobie zapisałam :) , ale ogólnie dużo się naczytałam i te twisty to *****... i nie powinno się zbyt długo suplementować tego :/
Ta którą znalazłaś jest dobra ;) wit k trzeba chyba do 3 miesiaca podawac o ile dobrze pamiętam?

Wy tez macie pozapisywanych milion zakladek? z mysla - a zapisze, moze sie przyda a pozniej nie mozecie sie w nich polapac?:d

Ta którą znalazłaś jest dobra ;) wit k trzeba chyba do 3 miesiaca podawac o ile dobrze pamiętam?

Wy tez macie pozapisywanych milion zakladek? z mysla - a zapisze, moze sie przyda a pozniej nie mozecie sie w nich polapac?:d
No jeśli w szpitalu zgadzacie się na domięśniowe podanie witaminy, to potem już nie powinno się w ogóle suplementować jeśli nie ma do tego wskazań żadnych. Niestety w Polsce jest schemat i żadnych badań się dzieciom nie robi pod tym kontem tylko podaje wszystko, jak leci :/

a sprawdzałaś jaką masz zawartość witaminy D3 w organizmie, wiesz jaką dawkę sobie podawać?
ja też w okresie zimowy zazwyczaj to brałam, ale piszę tu o noworodkach, a nie o nas starych koniach ;)

reklama
a sprawdzałaś jaką masz zawartość witaminy D3 w organizmie, wiesz jaką dawkę sobie podawać?
ja też w okresie zimowy zazwyczaj to brałam, ale piszę tu o noworodkach, a nie o nas starych koniach ;)
Jakis czas temu robilam badanie. mozna w laboratoriach normalnie zrobic.
W okresach jesienno zimowych zaleca sie 2000 iU. ale znaczenie ma tez ile mamy wapnia i magnezu :p
Ja sie nie znam ale mąż ma wykształcenie w tej dziedzinie

Do góry