reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
też sobie zapisałam :) , ale ogólnie dużo się naczytałam i te twisty to *****... i nie powinno się zbyt długo suplementować tego :/

też sobie zapisałam :) , ale ogólnie dużo się naczytałam i te twisty to *****... i nie powinno się zbyt długo suplementować tego :/
Ta którą znalazłaś jest dobra ;) wit k trzeba chyba do 3 miesiaca podawac o ile dobrze pamiętam?

Wy tez macie pozapisywanych milion zakladek? z mysla - a zapisze, moze sie przyda a pozniej nie mozecie sie w nich polapac?:d

Ta którą znalazłaś jest dobra ;) wit k trzeba chyba do 3 miesiaca podawac o ile dobrze pamiętam?

Wy tez macie pozapisywanych milion zakladek? z mysla - a zapisze, moze sie przyda a pozniej nie mozecie sie w nich polapac?:d
No jeśli w szpitalu zgadzacie się na domięśniowe podanie witaminy, to potem już nie powinno się w ogóle suplementować jeśli nie ma do tego wskazań żadnych. Niestety w Polsce jest schemat i żadnych badań się dzieciom nie robi pod tym kontem tylko podaje wszystko, jak leci :/

a sprawdzałaś jaką masz zawartość witaminy D3 w organizmie, wiesz jaką dawkę sobie podawać?
ja też w okresie zimowy zazwyczaj to brałam, ale piszę tu o noworodkach, a nie o nas starych koniach ;)

reklama
a sprawdzałaś jaką masz zawartość witaminy D3 w organizmie, wiesz jaką dawkę sobie podawać?
ja też w okresie zimowy zazwyczaj to brałam, ale piszę tu o noworodkach, a nie o nas starych koniach ;)
Jakis czas temu robilam badanie. mozna w laboratoriach normalnie zrobic.
W okresach jesienno zimowych zaleca sie 2000 iU. ale znaczenie ma tez ile mamy wapnia i magnezu :p
Ja sie nie znam ale mąż ma wykształcenie w tej dziedzinie

Do góry