ktoś ostatnio pytał o witaminę d z k2? Link do: Witamina D3 + K2-MK7 Krople 20ml - Dr. Jacobs - D3K2 w kroplach
reklama
aga6
Fanka BB :)
Jaa! jestes wielkaktoś ostatnio pytał o witaminę d z k2? Link do: Witamina D3 + K2-MK7 Krople 20ml - Dr. Jacobs - D3K2 w kroplach
aga6
Ta którą znalazłaś jest dobra wit k trzeba chyba do 3 miesiaca podawac o ile dobrze pamiętam?też sobie zapisałam , ale ogólnie dużo się naczytałam i te twisty to *****... i nie powinno się zbyt długo suplementować tego :/
Wy tez macie pozapisywanych milion zakladek? z mysla - a zapisze, moze sie przyda a pozniej nie mozecie sie w nich polapac?:d
No jeśli w szpitalu zgadzacie się na domięśniowe podanie witaminy, to potem już nie powinno się w ogóle suplementować jeśli nie ma do tego wskazań żadnych. Niestety w Polsce jest schemat i żadnych badań się dzieciom nie robi pod tym kontem tylko podaje wszystko, jak leci :/Ta którą znalazłaś jest dobra wit k trzeba chyba do 3 miesiaca podawac o ile dobrze pamiętam?
Wy tez macie pozapisywanych milion zakladek? z mysla - a zapisze, moze sie przyda a pozniej nie mozecie sie w nich polapac?:d
reklama
aga6
Jakis czas temu robilam badanie. mozna w laboratoriach normalnie zrobic.a sprawdzałaś jaką masz zawartość witaminy D3 w organizmie, wiesz jaką dawkę sobie podawać?
ja też w okresie zimowy zazwyczaj to brałam, ale piszę tu o noworodkach, a nie o nas starych koniach
W okresach jesienno zimowych zaleca sie 2000 iU. ale znaczenie ma tez ile mamy wapnia i magnezu
Ja sie nie znam ale mąż ma wykształcenie w tej dziedzinie