reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

A będziesz w Polsce w grudniu czy jednak sie nie uda?
Ja powiedziałam mężowi ze jakbyśmy nie dostali papierów to on musi stanąć na głowie aby mi mój dowód odesłali bo może po inf o ciąży nie będzie zle ale kolejne święta jakby mnie nie było byłoby gorzej właśnie ze względu na stan psychiczny taty po prostu muszę tam być...maz tez sie o niego martwi i sadze ze nawet jakby anulowali mu wniosek o wizę to i tak chciałby abym pojechała... dokładniej o tym wszystkim dopiero pogadamy bo maz od dwóch dni miał po 12 h dzis jak poszedł to wróci jutro o 6 dlatego jak będzie miał więcej czasu to wtedy usiądziemy i obgadamy wszystko...zdecydowaliśmy ze jutro przed męża praca powiemy mamie o ciąży

reklama
Czy któraś z Was może korzysta z usług położnej w ramach pakietu LuxMed?
Nigdy wiecej nic z lux medu .. potraktowali mnie tam fatalnie :/
Byłam u 3 ginekologow..
Najpierw jeden jak poprosilam zaswiadczenie do pracy ze jestem w ciazy(zebym po 12 h nie pracowala i na nocki) powiedzial ze nie mam sie czym chwalic i ze mi nie da bo za wczesnie jest i w kazdej chwili moge poronic.. a zarodek juz byl i serduszko. 8 tydz ciazy.
Drugi mi dal to zaswiadczenie ale jak sie okazalo ze mam anemie i skracajaca sie szyjke nie chcial dac l4.. bo ciaza nie choroba.
Cierpliwie poszlam do trzeciego to na wejsciu uslyszalam "co pani ode mnie chciala? od razu mowie ze zwolnien nie daje bo mnie zus ostatnio scigal"
Never ever.
I w koncu trafilam prywatnie do Pani Magdy ♡

aga6 ja też prowadzę prywatnie ciąże, w LuxMedzie z resztą mi odmówili, ale badania z karty ciąży robię tam skoro i tak płace za pakiet i mam za free, a zastanawiam się jak jest z położną, bo nie chce mi się na NFZ przychodni szukać, a to dobra opcja moc w razie potrzeby podjechać na detektor czy ktg zamiast do szpitala lecieć.

aga6 ja też prowadzę prywatnie ciąże, w LuxMedzie z resztą mi odmówili, ale badania z karty ciąży robię tam skoro i tak płace za pakiet i mam za free, a zastanawiam się jak jest z położną, bo nie chce mi się na NFZ przychodni szukać, a to dobra opcja moc w razie potrzeby podjechać na detektor czy ktg zamiast do szpitala lecieć.
I jak robisz badania za darmo? mi powiedzieli ze bez wizyty i skierowania od ich ginekologa normalnie musze placic..

I jak robisz badania za darmo? mi powiedzieli ze bez wizyty i skierowania od ich ginekologa normalnie musze placic..

Nie musisz. Jeśli nie masz u nich lekarza prowadzącego wystarczy skierowanie od Twojego gina (spoza grupy) i wszystkie badania, które są wg karty ciąży masz w ramach pakietu, łącznie z 3 usg. Tak jakbyś na NFZ robiła. Byłam w tej sprawie z awanturką u kierownika medycznego nawet po tym jak jedna z ginek próbowała mnie z kwitkiem odprawić ;) Ciąży nie muszą prowadzić (mogą odmówić zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia, mają tylko 1 st ref), ale jeśli masz pakiet to darmowe badania Ci się należą jak psu micha.

Nie musisz. Jeśli nie masz u nich lekarza prowadzącego wystarczy skierowanie od Twojego gina (spoza grupy) i wszystkie badania, które są wg karty ciąży masz w ramach pakietu, łącznie z 3 usg. Tak jakbyś na NFZ robiła. Byłam w tej sprawie z awanturką u kierownika medycznego nawet po tym jak jedna z ginek próbowała mnie z kwitkiem odprawić ;) Ciąży nie muszą prowadzić (mogą odmówić zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia, mają tylko 1 st ref), ale jeśli masz pakiet to darmowe badania Ci się należą jak psu micha.
Tylko ze ja mam taki pakiet skurczony..z pracy nie prywatny..

Mocz i krew raz w miesiacu moge kolo siebie robic bo mam blizej i wygodniej ale jak mam te tokso/glukoze itp to juz moglabym tam.. moja gin usg czyjegos i tak nie przyjmie, sama musi zrobic wiec to odpada. ale ta krew i ewentualnie ktg spoko opcja..

reklama
Dzwonilam do nich.. faktycznie tak mozna i dobrze sie sklada bo akurat w luxmedzie mi gin zakladal karte i musze zglosic sie tylko do poloznej zeby wpisala mi go jako lekarza prowadzacego i pozniej badania z karty ciazy moge robic ;)
Dobrze to zrozumialam kochana?:d bo ta na infolinii jakas niemrawa była...
Aaa i pytałam o ktg to w luxmedzie nie robią..

Ostatnia edycja:
Do góry