reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Oj ja zdecydowanie nie wytrzymalabym mieszkania z tesciami czy moja mam czy tata. Nie ma szans. Nawet jesli sprzedamy to mieszkanie to idziemy chwilowo na wynajem zanim dom znajdziemy jakis bo zlosci by mnie pewnie zjadly.
A wy prezent na mikolaja niezly bedziecie miec[emoji1]

f2w3d5qpsaxl9du8.png

reklama
Bo wg niej to chyba mam urodzic dziecko i odchowac i kij z tym czy bede sie sama z sb pozniej dobrze czula.
W ogole dobila mnie szwagierka tez ostatnio bo mowilismy jej ze w czerwcu na 1rocznice slubu chcemy jechac z bobo nad morze i po drodze pozatrzymywac sie w paru miejscach bo to 700km prawie to ona "o to super zabierzecie mnie to czasem jak bd chcieli gdzies isc to noge zostac z dzieckiem". Nie zapytala tylko stwierdzila ze ja mamy zabrac heh..tesciowa tez powiedziala ze trzeba bedzie jechac nad morze wspolnie na wakacje i pewnie tez beda sie probowac wtedy z nami wryc bez pytania.

f2w3d5qpsaxl9du8.png
Bez komentarza. Ja bym ją zabrała, aha.

Ja za mieszkanie z tesciami dziękuję. Jeszcze babcie mieliśmy. To prawie jak kolejne dziecko. Szkodnik straszny, we wszystko się wracała, nie dała mi nawet zjeść obiadu bo szła i myła moje garnki. Trzaskala rzeczy bo z rąk jej leciały. I jak tylko nas dłużej nie było to za telefon do teściowej bo jakim prawem nas jeszcze nie ma. Nigdy więcej [emoji14]

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Hej! [emoji4]

Odnośnie brwi czy włosów mi nie rosną szybciej niż zazwyczaj.

Dziąsła mi nie tyle krwawily co bardzo bolały przy myciu, ale zmieniłam szczoteczke na elektryczną i jest lepiej. To zeszta mi poleciła dentystka. I teraz nawet jak od czasu do czasu myje zwykłą to juz jest w porzadku.

Odnsnie syropu na kaszel to nie wiem. Ja natomiast wyleczylam mocno bolace już gardło syropem z cebuli, czosnku i miodu. Działa lepiej niż z samej cebuli. Na kaszel też powinien pomóc.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Mucosolvan 2 razy 5 ml najpóźniej do 17, Tantum Verde 5 x 2 psikniecia, syrop prawoslazowy 3 x 10 ml, *spam* tabl na gardlo do 5 x dzień, ja dodatkowo zrobiłam syrop z cebuli. Po tygodniu jest lepiej, ale wczoraj już wymiotowalam od tych leków.

f2w33e3k0rq6mc1d.png
Ja samym syropem z cebuli czosnku i miodu wyleczylam gardło w dwa dni! A już po pierwszej łyżeczce ból mi minął!

Oj ja bym też nie chciała mieszkać z teściową :) Fajna z niej babka, ale jak przyjeżdzamy na przedłużony weekend max ;)

Mama nie daj się bratowej wprosić, wprost powiedz, że to wakacje rodzinne w trójkę i nara ;)

Oj ja zdecydowanie nie wytrzymalabym mieszkania z tesciami czy moja mam czy tata. Nie ma szans. Nawet jesli sprzedamy to mieszkanie to idziemy chwilowo na wynajem zanim dom znajdziemy jakis bo zlosci by mnie pewnie zjadly.
A wy prezent na mikolaja niezly bedziecie miec[emoji1]

f2w3d5qpsaxl9du8.png

My wyjscia nie mielismy dlatego z nią chwilowo :p łatwo nie jest :d
No a prezent fajny :) teraz tylko wyszykowac prowizorycznie i sie przenosimy ;) mam nadzieje ze zdazymy do narodzin Amelki :p

Bo wg niej to chyba mam urodzic dziecko i odchowac i kij z tym czy bede sie sama z sb pozniej dobrze czula.
W ogole dobila mnie szwagierka tez ostatnio bo mowilismy jej ze w czerwcu na 1rocznice slubu chcemy jechac z bobo nad morze i po drodze pozatrzymywac sie w paru miejscach bo to 700km prawie to ona "o to super zabierzecie mnie to czasem jak bd chcieli gdzies isc to noge zostac z dzieckiem". Nie zapytala tylko stwierdzila ze ja mamy zabrac heh..tesciowa tez powiedziala ze trzeba bedzie jechac nad morze wspolnie na wakacje i pewnie tez beda sie probowac wtedy z nami wryc bez pytania.

f2w3d5qpsaxl9du8.png
Ej nie przejmuj się. Zaplanujcie wyjazd tylko dla siebie i tyle. Według własnych potrzeb i nie oglądajcie się nią innych. A potem możecie głupa udac ze nie było więcej wolnych miejsc. [emoji6]

Dziewczyny mama mnie straszy ze w ciazy niczym nie powinnam sie smarowac na rozstepy bo to wszystko to chemia ktora moze byc szkodliwa dla plodu. Za argument miala ze kolezanka smarowala sie ELANCYL-em dla kobiet w ciazy i jej synek urodzil sie z wada nerek... i mnie wystraszyla... Czy ktoras z Was albo Wasze kolezanki uzywaly elancyl i dzidziusie byly zdrowe? :dry:

Oo ja tez z usg mam 31.03:d jezeli wszystko pojdzie tak jak trzeba to sie zobaczymy bo zdecydowalam sie na zelazną :)
Ja poczytałam opinie o żelaznej i nie jetem pewna. Ale z drugiej strony bródnowski czy inflancka też mają podobne a sa zdecydowanie bliżej mnie... eh. Ciężki wybór...

reklama
Wspaniale, coz za takt :( jak ja nie lubie takich tekstow...u mnie wyszlo tak ze mieszkanie w Poznaniu moich rodzicow, ma zostac dla nas, a chlopak mojej siostry pow do taty ze czeka azsie z niego wyprowadzimy...dodam ze on z nami nie mieszka, ze jesr tam z nami moja siostra a jego dziewczyna, ale po za tym bezczelny gosciu...

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka
Też miło...

Do góry