reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Oj ja zdecydowanie nie wytrzymalabym mieszkania z tesciami czy moja mam czy tata. Nie ma szans. Nawet jesli sprzedamy to mieszkanie to idziemy chwilowo na wynajem zanim dom znajdziemy jakis bo zlosci by mnie pewnie zjadly.
A wy prezent na mikolaja niezly bedziecie miec[emoji1]

f2w3d5qpsaxl9du8.png

reklama
Bo wg niej to chyba mam urodzic dziecko i odchowac i kij z tym czy bede sie sama z sb pozniej dobrze czula.
W ogole dobila mnie szwagierka tez ostatnio bo mowilismy jej ze w czerwcu na 1rocznice slubu chcemy jechac z bobo nad morze i po drodze pozatrzymywac sie w paru miejscach bo to 700km prawie to ona "o to super zabierzecie mnie to czasem jak bd chcieli gdzies isc to noge zostac z dzieckiem". Nie zapytala tylko stwierdzila ze ja mamy zabrac heh..tesciowa tez powiedziala ze trzeba bedzie jechac nad morze wspolnie na wakacje i pewnie tez beda sie probowac wtedy z nami wryc bez pytania.

f2w3d5qpsaxl9du8.png
Bez komentarza. Ja bym ją zabrała, aha.

Ja za mieszkanie z tesciami dziękuję. Jeszcze babcie mieliśmy. To prawie jak kolejne dziecko. Szkodnik straszny, we wszystko się wracała, nie dała mi nawet zjeść obiadu bo szła i myła moje garnki. Trzaskala rzeczy bo z rąk jej leciały. I jak tylko nas dłużej nie było to za telefon do teściowej bo jakim prawem nas jeszcze nie ma. Nigdy więcej [emoji14]

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Hej! [emoji4]

Odnośnie brwi czy włosów mi nie rosną szybciej niż zazwyczaj.

Dziąsła mi nie tyle krwawily co bardzo bolały przy myciu, ale zmieniłam szczoteczke na elektryczną i jest lepiej. To zeszta mi poleciła dentystka. I teraz nawet jak od czasu do czasu myje zwykłą to juz jest w porzadku.

Odnsnie syropu na kaszel to nie wiem. Ja natomiast wyleczylam mocno bolace już gardło syropem z cebuli, czosnku i miodu. Działa lepiej niż z samej cebuli. Na kaszel też powinien pomóc.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Mucosolvan 2 razy 5 ml najpóźniej do 17, Tantum Verde 5 x 2 psikniecia, syrop prawoslazowy 3 x 10 ml, *spam* tabl na gardlo do 5 x dzień, ja dodatkowo zrobiłam syrop z cebuli. Po tygodniu jest lepiej, ale wczoraj już wymiotowalam od tych leków.

f2w33e3k0rq6mc1d.png
Ja samym syropem z cebuli czosnku i miodu wyleczylam gardło w dwa dni! A już po pierwszej łyżeczce ból mi minął!

Oj ja bym też nie chciała mieszkać z teściową :) Fajna z niej babka, ale jak przyjeżdzamy na przedłużony weekend max ;)

Mama nie daj się bratowej wprosić, wprost powiedz, że to wakacje rodzinne w trójkę i nara ;)

Oj ja zdecydowanie nie wytrzymalabym mieszkania z tesciami czy moja mam czy tata. Nie ma szans. Nawet jesli sprzedamy to mieszkanie to idziemy chwilowo na wynajem zanim dom znajdziemy jakis bo zlosci by mnie pewnie zjadly.
A wy prezent na mikolaja niezly bedziecie miec[emoji1]

f2w3d5qpsaxl9du8.png

My wyjscia nie mielismy dlatego z nią chwilowo :p łatwo nie jest :d
No a prezent fajny :) teraz tylko wyszykowac prowizorycznie i sie przenosimy ;) mam nadzieje ze zdazymy do narodzin Amelki :p

Bo wg niej to chyba mam urodzic dziecko i odchowac i kij z tym czy bede sie sama z sb pozniej dobrze czula.
W ogole dobila mnie szwagierka tez ostatnio bo mowilismy jej ze w czerwcu na 1rocznice slubu chcemy jechac z bobo nad morze i po drodze pozatrzymywac sie w paru miejscach bo to 700km prawie to ona "o to super zabierzecie mnie to czasem jak bd chcieli gdzies isc to noge zostac z dzieckiem". Nie zapytala tylko stwierdzila ze ja mamy zabrac heh..tesciowa tez powiedziala ze trzeba bedzie jechac nad morze wspolnie na wakacje i pewnie tez beda sie probowac wtedy z nami wryc bez pytania.

f2w3d5qpsaxl9du8.png
Ej nie przejmuj się. Zaplanujcie wyjazd tylko dla siebie i tyle. Według własnych potrzeb i nie oglądajcie się nią innych. A potem możecie głupa udac ze nie było więcej wolnych miejsc. [emoji6]

Dziewczyny mama mnie straszy ze w ciazy niczym nie powinnam sie smarowac na rozstepy bo to wszystko to chemia ktora moze byc szkodliwa dla plodu. Za argument miala ze kolezanka smarowala sie ELANCYL-em dla kobiet w ciazy i jej synek urodzil sie z wada nerek... i mnie wystraszyla... Czy ktoras z Was albo Wasze kolezanki uzywaly elancyl i dzidziusie byly zdrowe? :dry:

Oo ja tez z usg mam 31.03:d jezeli wszystko pojdzie tak jak trzeba to sie zobaczymy bo zdecydowalam sie na zelazną :)
Ja poczytałam opinie o żelaznej i nie jetem pewna. Ale z drugiej strony bródnowski czy inflancka też mają podobne a sa zdecydowanie bliżej mnie... eh. Ciężki wybór...

reklama
Wspaniale, coz za takt :( jak ja nie lubie takich tekstow...u mnie wyszlo tak ze mieszkanie w Poznaniu moich rodzicow, ma zostac dla nas, a chlopak mojej siostry pow do taty ze czeka azsie z niego wyprowadzimy...dodam ze on z nami nie mieszka, ze jesr tam z nami moja siostra a jego dziewczyna, ale po za tym bezczelny gosciu...

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka
Też miło...

Do góry