U mnie podobny problem z dziąsłami. Ani dodatkowa suplementacja witaminy C nie pomaga, ani super miękka szczoteczka
Mi tez krwawią niestety.... od samego początku.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie podobny problem z dziąsłami. Ani dodatkowa suplementacja witaminy C nie pomaga, ani super miękka szczoteczka
Miękka szczoteczka jest do bani za przeproszeniem.... A opuchniete Masz dziasla, są dwie podstawowe przyczyny krwawienia dziąseł, niemowimy tu o stanach chorobowych. Pierwsza najczęściej spotykana to nieodpowiednia higiena, złe to brzmi ale niestety niewielki procent ludzi potrafi dobrze myć zęby, no a co za tym idzie pojawia się kamień osad bakterie które powodują Stany zapalne dziąseł i one krwawia. Druga u nas kobiet w ciąży dziąsla są rozpulchnione I bardziej przekrwione bo więcej tej krwi W ciąży mamy, a przez co są bardziej podatne na wszystkie bakterie które bytuja na niedomytych ząbkach . I jeśli są bez osadu, kamienia, prawidłowo myte nie powinny krwawic, jeśli krwawia zwiększamy suplementacje wit C, jeśli nadal krwawia no to już znaczy że coś nie jest tak...U mnie podobny problem z dziąsłami. Ani dodatkowa suplementacja witaminy C nie pomaga, ani super miękka szczoteczka
Ja w tesco kupiłamKtóraś kiedyś pisała że smaruje się olejem że słodkich migdałów.. A możecie napisać gdzie go kupić? Bo pytałam w 3 aptekach i nie ma.
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Mi krawią niestetyMi tez krwawią niestety.... od samego początku.
Mucosolvan 2 razy 5 ml najpóźniej do 17, Tantum Verde 5 x 2 psikniecia, syrop prawoslazowy 3 x 10 ml, *spam* tabl na gardlo do 5 x dzień, ja dodatkowo zrobiłam syrop z cebuli. Po tygodniu jest lepiej, ale wczoraj już wymiotowalam od tych leków.Nie mam z tym problemu, mnie jakoś brwi nigdy nie rosły zbyt szybko...
Czasami trochę się pojawi, ale nie dużo.
Drogerie Kosmyk ew. Natura. Jeśli nie to internet (mazidla.com, e-naturalne.pl)
U mnie najgorzej klatka piersiowa ma z trądzikiem...
Czy wolno nam jakiś syrop na kaszel w ciąży? Bo nie zdążę dzisiaj do lekarza, za dużo pracy to ew. bym w aptece kupiła.