reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
U mnie podobny problem z dziąsłami. Ani dodatkowa suplementacja witaminy C nie pomaga, ani super miękka szczoteczka :(
Miękka szczoteczka jest do bani za przeproszeniem.... A opuchniete Masz dziasla, są dwie podstawowe przyczyny krwawienia dziąseł, niemowimy tu o stanach chorobowych. Pierwsza najczęściej spotykana to nieodpowiednia higiena, złe to brzmi ale niestety niewielki procent ludzi potrafi dobrze myć zęby, no a co za tym idzie pojawia się kamień osad bakterie które powodują Stany zapalne dziąseł i one krwawia. Druga u nas kobiet w ciąży dziąsla są rozpulchnione I bardziej przekrwione bo więcej tej krwi W ciąży mamy, a przez co są bardziej podatne na wszystkie bakterie które bytuja na niedomytych ząbkach . I jeśli są bez osadu, kamienia, prawidłowo myte nie powinny krwawic, jeśli krwawia zwiększamy suplementacje wit C, jeśli nadal krwawia no to już znaczy że coś nie jest tak...

Nie mam z tym problemu, mnie jakoś brwi nigdy nie rosły zbyt szybko...

Czasami trochę się pojawi, ale nie dużo.

Drogerie Kosmyk ew. Natura. Jeśli nie to internet (mazidla.com, e-naturalne.pl) :)

U mnie najgorzej klatka piersiowa ma z trądzikiem...
Czy wolno nam jakiś syrop na kaszel w ciąży? Bo nie zdążę dzisiaj do lekarza, za dużo pracy to ew. bym w aptece kupiła.
Mucosolvan 2 razy 5 ml najpóźniej do 17, Tantum Verde 5 x 2 psikniecia, syrop prawoslazowy 3 x 10 ml, *spam* tabl na gardlo do 5 x dzień, ja dodatkowo zrobiłam syrop z cebuli. Po tygodniu jest lepiej, ale wczoraj już wymiotowalam od tych leków.

f2w33e3k0rq6mc1d.png

Ja sie muszę przejść do dentysty na ściąganie kamienia bo u mnie to chyba z tym problem głównie jest.
Można w ciąży?

reklama
Ja mam od żelaza czarne zęby [emoji47] jadę właśnie do dentysty nich mi zdrapie [emoji380]. Mam problem z łykaniem kapsułek i rozpuszczalam to teraz mam [emoji14] a 8ki przed ciaza wszystkie cztery chirurgicNie dlutowalam bo bokiem leżały i mi zęby stloczyly małpy [emoji14]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry