reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

A słyszałyscie ze dobrze jest kupic majteczki poporodowe takie siateczki do szpitala? Podobno lekarze zalecaja lezec bez zadnych majtek by sie wszystko goilo ale jak wstac do wc czy cos to udami tak dobrze wkladki poporodowej sie nie utrzyma jak majteczjami. Nie wiedzialam ze takie majteczki w ogole istnieja...

reklama
Imie jeszcze nie wybrane. Dla córci wybiera mąż, taka umowa była ;) narazie pod sufitem lata wiec nie wiem co z tego bedzie :)

Ja tam liczę ze mi ta cera sie naprawi :/
No to gratulacje :)

Ooo ja z dentystami mam duzo doswiadczenia, malz tez dlatego maetwimy sie o zeby naszego szkraba, a maz kazal juz mi konto na zeby zakladac :(
ja oprocz tego ze mialam krzywe to genetycznie nie mialam stalych dwojek ( zreszta jedna zmoich siostr to samo )
malzowi poprostu sie lamaly i wypadaly wiec w pewnym momexie mial same korzenie :( liczylam ze moze dziadkowie super zeby ale moja mama ma to samo co malz, tata krzywe i lapiace prochnice jak ospe, rodzice Sz. To samo :( wiec konto dentystyczne dla dzieci juz zakladam ;)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka
Moich osemek nie bedzie jak wyrwac bo one nie wychodzą.. tylko dziasla mi mega puchną. Zobaczymy w czwartek.

A słyszałyscie ze dobrze jest kupic majteczki poporodowe takie siateczki do szpitala? Podobno lekarze zalecaja lezec bez zadnych majtek by sie wszystko goilo ale jak wstac do wc czy cos to udami tak dobrze wkladki poporodowej sie nie utrzyma jak majteczjami. Nie wiedzialam ze takie majteczki w ogole istnieja...
Ja gdzies slyszalam, ale nie wiem gdzie je kupić.. wydaje mi się ze to dobra rzecz.

Dzień dobry :)

Dzień dobry dziewczynki:) nie dałam już rady wczoraj napisać, ale dzisiaj sie tłumacze:)
Bobo całkowicie zdrowe, nic niepokojącego nie widać. Fikało na USG pięknie (matka prince polo zjadła). Wazy 377 g i jest uwaga :) dziewczynka. Mąż sie prawie popłakał jak lekarz mu powiedział ze corcia.
gratuluje kochana :* kolejna księżniczka :)
mój mąż dopiero po połówkowych i 4 potwierdzeniu płci chyba uwierzył, wczuwa się w rolę ojca, wita się z córcią po imieniu, głaszcze coraz częściej brzuszek i wybiera wyprawkę :D brakowało mi tego :)

i jak po?

W pierwszej ciąży miałam, jakoś samo przeszło.

ja się jutro dowiem czy nie będę musiała mieć usuwanej ósemki
byłam na samym początku ciąży na przeglądzie i dentystka wtedy mówiła żeby wrócić w 2 trymestrze i ją wyrwać, zbieram się i zebrać nie mogę
Dziś mnie jakieś ogólne osłabienie dopadło, zjadłam śniadanie i narazie leżę. Zawsze mam przy opryszczce takie ogólne rozbicie. Nos w środku spuchniety, boli głową i sam nos a reszta dookola taka jakby odretwiala, na pewno mniej boli niż wczoraj na noc więc czosnek coś zadzialal. Musiałam być wczoraj naprawdę padnieta bo wstałam tylko raz do łazienki po 24jak mąż z pracy wrócił, a zazwyczaj więcej razy się budzę.

Co do cery, w I trymestrze miałam kiepska, Z czasem trądzik pojawiał się w okolicy dnia w którym powinnam dostać okresu. Teraz praktycznie brak. Za to skóra bardzo sucha, pojawiły się plamki atopowe, których ciężko się pozbyć bez maści ze sterydami. Ale sezon zimowy nigdy nie jest dla mnie latwy, czekają częste pilingi I odpowiednie natluszczanie i jakoś trzeba przetrwac.

Niestety na dole w 8 mam kieszenie...trzeba je tez usunac ale jakos tego nie zrobilam ...zeby juz chyba wyszly cale to przestaly bolec ale sa denerwujace i w koncu po porodzie moze je wytne
czyli pewnie też Ci się zatrzymały, dziura w dziąśle, a zęba nie widać... ja musiałam płukać potem już te kieszonki, bo jedzenie zalegało ble :/ usuń na spokojnie po ciąży :)

A co do trądziku Anik to zgłaszam sie. Nigdy nie miałam takich problemów z cera jak teraz. W II trymestrze mam lepiej niż w I, ale i tak dramat :/
Mi mówią że ładna mam buzię w ciąży ale ja widzę różnice.. nie miałam nigdy problemów z cera a teraz dość mocno mnie wywala a później znowu jest ok i tak co jakiś czas:/ ale plecy i klatka ok.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W aptekach są. Miałam je przy pierwszym porodzie tylko nie użyłam bo okazało się, że pan w aptece dał mi za mały rozmiar.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry