reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Że swojego doświadczenia powiem że dużo się kupuje a potem nie używa :)
Ja na pewno do szpitala kupię Majki bawełniane, bez nie mam zamiaru chodzić :) u nas każą bez bo ma się wierzyć ale to nie wygodnie.
Laktator pewnie ręczny bo zapewne się przyda,mam zamiar karmić piersią ale z tym różnie bywa,przy pierwszym dziecku niestety nie udało się :( w Szpitalu zaczęły dokarmiac mi małego bo spadał na wadze a wisiał na piersi 24 na dobę, lezelismy Tydzień i by nas dalej trzymali pewnie gdyby nie zaczął przybierać. Potem karmilam piersią i dokarmialam butlą, i pokarm sam zaczął zanikac :(

Pościel,kocyki minky, poduszki i inne Gadżety cieszące raczej oko matki będę szyła sama :) niektóre ubranka też takie jak spodnie,czapeczki ale większe rozmiarki.
Ciuszki na początku kupuje używane w lumpku, mam nadzieję że trafię jakąś pake z wyprawka ciuszkową i część nowych.
W pierwszej ciąży wszystko kupowałam nowe i sama,i wiem że jednak dziecko za szybko wyrasta :)

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Czy faktycznie tak jest ze wypuszczają że szpitala dopiero po osiągnięciu przez dzieciaczka masy urodzeniowej? Ile to zazwyczaj trwa?

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Agnieszkaala nie chcemy znac;) ja sie uparlam a P juz tez nie chce hehe. Ja kupuje minky z porodowki haha bo albo pilki ktore wybral P albo serducha[emoji23] a azurowy na lato jak cos.

Tez chce fotelik cabrio fix.

No jej kazali laktafor kupic bo mlody probowal i zaraz ryczal i musialaby sama probowac sie jak do ktowki chyba zabrac. Albo meza prosic"to to pij"hehe. Ten co chcialam laktatow ma jakas dwufazowosc i dobry jest i ten smoczek calna tez.

f2w3d5qpv6ah5fui.png

Dzien dobry z laboratorium ;) robie krzywą cukrową wlasnie wypilam 75 op. glukozy z cytryna... nie bylo tak zle wypilam jednym duszkiem tylko teraz jak siedze mnie mdli ta slodycz bleee.. kupilam sobie gazetke do czytania ...oby te 2 h szybko zlecialy...

Piąteczka! Ja też po glukozie cytrynowej i pierwszym pobraniu. Dla urozmaicenia zaraz usg mam. Pobierali Ci przed piciem z palca czy z żyły?

hej;) ja dostalam laktator reczny, nowke niesmigana :) wiem, ze nie chce by moje dziecko bylo dokarmiane w szpitalu i napewno musze to zaznaczyc gdzies lub bede sie klocic ;) ale tez wiem ze bede sie bala zostawic Nunki z moja babcia czy tesciowa, bo wedlug nich dziecko jest najedzone jak wypije butle MM. Tak tesciowa popsula laktacje bratowej Sz. ktora karmila malego 2 miesiace, zostawila go z babcia bo musiala isc do lekarza, zanim wrocila juz mial butle w buzce...podobnie zrobila moja babcia mojej mamie gdy ja sie urodzilam, przy kolejnych juz moja mama robila swoje i kazde z mojego rodzenstwa bylo karmione do ok. roku :)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

Ale podobno to właśnie naturalne karmienie pobudza laktacje, a laktatorem nie odciaga się całego pokarmu przez co laktacja jest coraz mniejsza.
karmienie pobudza laktację, to się zgadza
ale tak samo można pobudzić laktację laktatorem
od używania laktatora laktacja się nie zmniejsza! bzdura totalna! są przecież dzieci które po problemach nie potrafią zassać piersi i mamy ściągają pokarm laktatorem i w ten sposób dziecko je
mam koleżankę która w ten sposób karmiła rok!

Witam się, życzę dobrych wyników i udanych wizyt.
Ja dziś wizytę mam i o kciuki proszę.
Boję się okropnie o wagę Jasia, o jego żołądek i kurde szyjka całkiem mocno kłuje od kilku dni.

reklama
Do góry