reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
aaa hehe ja też się wahałam czy to kupić, ale jeszcze poczekam :p za to musiałam te podkłady i majty poporodowe, bo jeszcze nie miałam nic ;)
ok jadę na pocztę dam znać co przyszło, może okulary moje też :p

Paulyna a zorientuj sie tak jest w szpitalu w którym chcesz rodzic. Ja kupiłam podkłady i majty a ani jedno ani drugie nie było potrzebne. Podkładów mieli pod dostatkiem a majtek nie kazali zakładać bo niby im więcej powietrza tym sie lepiej goi ;)
U mnie na str szpitala jest lista co potrzeba

Paulyna podklady i podpaski juz mam z zefi.pl a najty w gemini w koszyku.
Majty czesto zabraniaja ale ja nie bd biegac do wc i trzymac sb podpaski...zle bym sie z tym czula

f2w3d5qpv6ah5fui.png

Ja mam laktator ręczny avent. Musiałam to kupić bo jak szłam na tomograf jak Ola miała 3 m-ce to musiałam mleka odciągnąć na 4-5 dni bo po kontraście nie mogłam karmić. Tak sporadycznie do osiągania to może być zwłaszcza że cena elektrycznego 2 razy większa. W szpitalu korzystałam z elektrycznego medeli i on super odciagal.

Mama wstrzymaj się z zakupem żebyś kasy na darmo nie wydała bo może Ci się w ogóle nie przydać.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Ahaaa i chciałam Wam Dziewczyny polecić super książkę. Dziś kupiłam, stwierdziłam, że póki nie tonę w pieluchach i nikt mi nie wisi na cycku to warto się doedukować. "Pierwszy rok życia dziecka" Gina Ford.
Jest cała godzinowa rozpiska karmienia na poszczególne tygodnie i miesiące, opis jak karmić piersią, jak butelką, jak wprowadzić dziecku rytm dobowy, tak żeby miało schemat dnia i w ten sposób aby mama była szczęśliwa i zorganizowana :p. Poza tym informacje na temat snu dziecka, pielęgnacji, wprowadzeniu pokarmów stałych itp itd wszystko czego nam będzie trzeba :)
Szkoda że nie wiedziałam wcześniej bo wczoraj robiłam zakupy na stronie empiku i dodałabym ją sobie do zamówienia. Najwyżej następnym razem bo rzeczywiście zapowiada się dobrze ta lektura.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Paulyna a zorientuj sie tak jest w szpitalu w którym chcesz rodzic. Ja kupiłam podkłady i majty a ani jedno ani drugie nie było potrzebne. Podkładów mieli pod dostatkiem a majtek nie kazali zakładać bo niby im więcej powietrza tym sie lepiej goi ;)
U mnie na str szpitala jest lista co potrzeba

Pytanie: któraś z was dziewczynki pisała o tym że ma łożysko na przedniej ścianie??
Co w tym temacie powiedział wasz gin??
ruchy wtedy później się czuje, na przedniej to nie znaczy, że przodujące :)

Ja mam lozysko z przodu. W sumie mnie tylko poinformowal o tym i tyle. Jak pytal czy czuje ruchy a pow ze nie to ja zapytalam czy takie lozysko moze tlumic to powiedzial ze tak ale niekoniecznie.

No a pozniej tez moze byc tak jak miala kolezanka ostatnio ze kazali mezowi jechac i kupowac jak urodzila kolezanka bo musiala stymulowac od samego poczatku pokarm laktatorem i kupil oierwszy lepszy jaki znalazl,a ja wypatrzony mam a 3wesela mamy po narodzinach wiec minimun na to bede chciala odciagnac a na pewno gdzies bede bez boba sie chciala tez ruszyc. Moja bratowa zawalila bo mieli kupic i w koncu nie kupili i nie karmila bo sie poddala.dziecko nir mialo co jest i ryczalo a ona nie miala czyn stymulowac i wypalila resztke pokarmu.

f2w3d5qpv6ah5fui.png

reklama
No a pozniej tez moze byc tak jak miala kolezanka ostatnio ze kazali mezowi jechac i kupowac jak urodzila kolezanka bo musiala stymulowac od samego poczatku pokarm laktatorem i kupil oierwszy lepszy jaki znalazl,a ja wypatrzony mam a 3wesela mamy po narodzinach wiec minimun na to bede chciala odciagnac a na pewno gdzies bede bez boba sie chciala tez ruszyc. Moja bratowa zawalila bo mieli kupic i w koncu nie kupili i nie karmila bo sie poddala.dziecko nir mialo co jest i ryczalo a ona nie miala czyn stymulowac i wypalila resztke pokarmu.

f2w3d5qpv6ah5fui.png

A jaki masz upatrzony?

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry