reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Medela harmony z calma

f2w3d5qpv6ah5fui.png

reklama
Jolka ja zjadłam pączka jakiej 30 min przed wizytą i malutka była nad wyrost aktywna;-) też chciałam właśnie żeby się wiercila bo na ostatnim leżała przy ściance i nic nie było widać a nie chciała się ruszyć.

MamaNS ale masz dużo kupione. A Wy płci nie chcecie znać czy popristu się maluszek ukrywa?

Ja dzisiaj w lumpku kupiłam rampersa i sukienkę.

Ja planuje kocyk minky kupić. Fajne te aźurowe ale chyba mało ciepłe?
Ja nie lubię tych siatkowych majtek. Przy córce miałam ale mnie wkurzył. Przy synu już kupiłam zwykle bawelnianebawełniane rozmiar większe i było o niebo lepiej.
Fotelik planuje kupić maxi cosi Cabrio fix. Jest troszkę szerszy od city i przezprzez to dużo wygodniejszy.

Ja lozysko mam na tylnej ścianie. Ale nie znam się czy to dobrze czy źle.

Ja też mam na tylnej ścianie ;) nie ma stwierdzenia dobrze czy źle, trzeba się cieszyć, że nie przodujące :)

Myślę, że pierworódki mogą dużo rzeczy nad wyrost kupić, a życie zweryfikuje co się przyda,a co nie ;) Każdy indywidualnie, jak widać ;) bratowa i z majtek i z podkładów korzystała, teraz cały czas nosi wysokie uciskowe gatki, brzuszek jeszcze ma sporawy ;) I dużo kilogramów jej zostało, mimo że przed ciążą była mega aktywna... każdy inaczej...

Że swojego doświadczenia powiem że dużo się kupuje a potem nie używa :)
Ja na pewno do szpitala kupię Majki bawełniane, bez nie mam zamiaru chodzić :) u nas każą bez bo ma się wierzyć ale to nie wygodnie.
Laktator pewnie ręczny bo zapewne się przyda,mam zamiar karmić piersią ale z tym różnie bywa,przy pierwszym dziecku niestety nie udało się :( w Szpitalu zaczęły dokarmiac mi małego bo spadał na wadze a wisiał na piersi 24 na dobę, lezelismy Tydzień i by nas dalej trzymali pewnie gdyby nie zaczął przybierać. Potem karmilam piersią i dokarmialam butlą, i pokarm sam zaczął zanikac :(

Pościel,kocyki minky, poduszki i inne Gadżety cieszące raczej oko matki będę szyła sama :) niektóre ubranka też takie jak spodnie,czapeczki ale większe rozmiarki.
Ciuszki na początku kupuje używane w lumpku, mam nadzieję że trafię jakąś pake z wyprawka ciuszkową i część nowych.
W pierwszej ciąży wszystko kupowałam nowe i sama,i wiem że jednak dziecko za szybko wyrasta :)

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Mama zapomniałam że masz te wesela. To faktycznie może być potrzebny. Ja pamiętam jak pojechaliśmy na wesele 2 m-ce po porodzie i ok 24 cycków pekaly mi od mleka i w samochodzie odciagalam... [emoji16] dobrze że ciemno było i nikt nie widział.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Ktoś pyta o panikarę?? Jestem obecna!!! :-) :-) :-)

Pytanie: któraś z was dziewczynki pisała o tym że ma łożysko na przedniej ścianie??
Co w tym temacie powiedział wasz gin??

Ja mam na przedniej. Powiedział tylko tyle, że ruchy mogę poczuć później bo łożysko będzie je amortyzować :) A tak to nic złego, to normalne umiejscowienie łożyska i nie ma się co przejmować :)

Ja mam lozysko z przodu. W sumie mnie tylko poinformowal o tym i tyle. Jak pytal czy czuje ruchy a pow ze nie to ja zapytalam czy takie lozysko moze tlumic to powiedzial ze tak ale niekoniecznie.

No a pozniej tez moze byc tak jak miala kolezanka ostatnio ze kazali mezowi jechac i kupowac jak urodzila kolezanka bo musiala stymulowac od samego poczatku pokarm laktatorem i kupil oierwszy lepszy jaki znalazl,a ja wypatrzony mam a 3wesela mamy po narodzinach wiec minimun na to bede chciala odciagnac a na pewno gdzies bede bez boba sie chciala tez ruszyc. Moja bratowa zawalila bo mieli kupic i w koncu nie kupili i nie karmila bo sie poddala.dziecko nir mialo co jest i ryczalo a ona nie miala czyn stymulowac i wypalila resztke pokarmu.

f2w3d5qpv6ah5fui.png

U mnie tak było. M kupił byle co w przyszpitalnej aptece, bo na szybko położne chciały, już, teraz, natentychmiast. Poszło do wyrzucenia. Teraz będę chciała kupić wcześniej, bo na pewno się przyda, a jeśli nie to po prostu wystawię na sprzedaż i tyle.
Nie zastanawiałam się jednak jeszcze jaki kupić - ręczny, elektryczny? Z Aventu czy jakiś inny? Kurcze, chyba ręczny zakupię, tak myślę... ale sama jeszcze nie wiem, zero doświadczenia mam w tej kwestii.

Że swojego doświadczenia powiem że dużo się kupuje a potem nie używa :)
Ja na pewno do szpitala kupię Majki bawełniane, bez nie mam zamiaru chodzić :) u nas każą bez bo ma się wierzyć ale to nie wygodnie.
Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Oni są bardzo dowcipni - nosić te wielkie podpaski, co to od brzucha po plecy sięgają bez majtek... aha, jasne.
W szpitalu w którym rodziłam syna położne były fajne, bo biegały przed obchodem i nam mówiły "majteczki w dół kochane, bo ordynator na obchodzie".
Nie wiem jak będzie tutaj, podobno dozwolone są te siateczkowe majtki...

Ktoś pyta o panikarę?? Jestem obecna!!! :-) :-) :-)

Pytanie: któraś z was dziewczynki pisała o tym że ma łożysko na przedniej ścianie??
Co w tym temacie powiedział wasz gin??
Ja mam na przedniej i jest ok. Przynajmniej wg tego co robił polowkowe. A w czwartek będę u mojego ale on też nie widział wcześniej problemu. To normalne umiejscowienie! A coś się dzieje u Ciebie że pytasz?

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam lozysko z przodu. W sumie mnie tylko poinformowal o tym i tyle. Jak pytal czy czuje ruchy a pow ze nie to ja zapytalam czy takie lozysko moze tlumic to powiedzial ze tak ale niekoniecznie.

No a pozniej tez moze byc tak jak miala kolezanka ostatnio ze kazali mezowi jechac i kupowac jak urodzila kolezanka bo musiala stymulowac od samego poczatku pokarm laktatorem i kupil oierwszy lepszy jaki znalazl,a ja wypatrzony mam a 3wesela mamy po narodzinach wiec minimun na to bede chciala odciagnac a na pewno gdzies bede bez boba sie chciala tez ruszyc. Moja bratowa zawalila bo mieli kupic i w koncu nie kupili i nie karmila bo sie poddala.dziecko nir mialo co jest i ryczalo a ona nie miala czyn stymulowac i wypalila resztke pokarmu.

f2w3d5qpv6ah5fui.png
Ale podobno to właśnie naturalne karmienie pobudza laktacje, a laktatorem nie odciaga się całego pokarmu przez co laktacja jest coraz mniejsza. Wczoraj artykuł o tym czytałam! Jak go odnajde to wrzucę link!

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry