reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Też miałam takie podejście, ale fotelik to jest ważniejszy od wózka ;)
Bezpieczeństow dziecka w trakcie jazdy, te 3 w 1 często nie mają fotelików tylko nosidełka ;) trzeba się zorientować co w komplecie, jak Maxi Cosi czy Cybex to brać, jak ;)

Mi się podoba Franek, Szymek, Michał, Stasiu, Filip, Bartek
Ja np do wozkow ktore mi sie podobaja moge dobrac maxi cosi itd

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

reklama
Hej, jesli moge cos dorzucic o wozkach 3 w 1, z doswiadczenia spacerowki w takich zestawach sa beznadziejne. Wiekszosc moich kolezanek i ja rowniez szybko sprzedala te wielkie kombajny i zamienila na mniejsze, bardziej skretne i wygodniejsze dla dziecka. Moi syn krzywo siedzial, zjezdzal caly czas z siedzenia, cos nie gralo z pasami. Kupilam spacerowke odpowiednia dla noworodkow. syn ma 2 lata i do dzisiaj jezdzi, a jesli zasnie to wozek rozklada sie na plasko, nogi nie zwisaja gdzies ponizej, lezy jak ksieciunio wyprostowany ;)
Moge polecic na pozniej spacerowki mamas&papas.

Ostatnia edycja:
Też dorzucę coś o wózkach. Po moich doświadczeniach z chrześniakiem (Franek obecnie 2 latka).
Stwierdzam że ... Wózek to jeden z największych wydatów wyprawki więc musi być przemyślany dlatego...
wybór wózka uzależniam od pory roku w jakiej jest poród oraz od tego czy mieszkanie jest w bloku czy z podwórkiem.
Mamusie z bloków (tak jak moja siostra) muszą mieć wózek funkcjonalny bo chodzą daleko na spacery, znoszą wózki po piętrach. Więc nie mogą one być ciężkie i mało pakowne.
Ja mieszkając w domu mogę postawić na coś innego bo chociażby nie muszę dźwigać wózka np. z 2 piętra.

Druga sprawa to ten nieszczęsny fotelik/nosidełko. Również trzeba przemyśleć opcje jak długo będziemy z tego korzystać. Zazwyczaj nosidełka w zes. 3w1 są do 9 kg/11kg i 13kg.
Wydaje mi się że nosidełko do max 6 miesięcy jest ok. Później jak maluszek siada wolałabym się przenieść na fotelik z regulacją oparcia do funkcji półleżenia.

Polecam stronkę która mnie ułatwiła wybór... choć nadal się waham bo jest wiele rzeczy które muszę sprawdzić jeszcze pod kątem swoje wygody. Typu:regulacja rączki, funkcjonalność w czyszczeniu lub praniu, demontaż itp.
Link do: Wózki dziecięce | Foteliki Samochodowe - sklep dziecięcy - Markowymix Częstochowa

Hej, jesli moge cos dorzucic o wozkach 3 w 1, z doswiadczenia spacerowki w takich zestawach sa beznadziejne. Wiekszosc moich kolezanek i ja rowniez szybko sprzedala te wielkie kombajny i zamienila na mniejsze, bardziej skretne i wygodniejsze dla dziecka. Moi syn krzywo siedzial, zjezdzal caly czas z siedzenia, cos nie gralo z pasami. Kupilam spacerowke odpowiednia dla noworodkow. syn ma 2 lata i do dzisiaj jezdzi, a jesli zasnie to wozek rozklada sie na plasko, nogi nie zwisaja gdzies ponizej, lezy jak ksieciunio wyprostowany ;)
Moge polecic na pozniej spacerowki mamas&papas.
Dzięki za informację! Na pewno sie przyda! [emoji4]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Też dorzucę coś o wózkach. Po moich doświadczeniach z chrześniakiem (Franek obecnie 2 latka).
Stwierdzam że ... Wózek to jeden z największych wydatów wyprawki więc musi być przemyślany dlatego...
wybór wózka uzależniam od pory roku w jakiej jest poród oraz od tego czy mieszkanie jest w bloku czy z podwórkiem.
Mamusie z bloków (tak jak moja siostra) muszą mieć wózek funkcjonalny bo chodzą daleko na spacery, znoszą wózki po piętrach. Więc nie mogą one być ciężkie i mało pakowne.
Ja mieszkając w domu mogę postawić na coś innego bo chociażby nie muszę dźwigać wózka np. z 2 piętra.

Druga sprawa to ten nieszczęsny fotelik/nosidełko. Również trzeba przemyśleć opcje jak długo będziemy z tego korzystać. Zazwyczaj nosidełka w zes. 3w1 są do 9 kg/11kg i 13kg.
Wydaje mi się że nosidełko do max 6 miesięcy jest ok. Później jak maluszek siada wolałabym się przenieść na fotelik z regulacją oparcia do funkcji półleżenia.

Polecam stronkę która mnie ułatwiła wybór... choć nadal się waham bo jest wiele rzeczy które muszę sprawdzić jeszcze pod kątem swoje wygody. Typu:regulacja rączki, funkcjonalność w czyszczeniu lub praniu, demontaż itp.
Link do: Wózki dziecięce | Foteliki Samochodowe - sklep dziecięcy - Markowymix Częstochowa
Dzięki! Już sobie dodałam tą strone do zakladek! [emoji4]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Aco wybralas jesli mozna wiedziec;)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

Do góry