reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Nam dużo pomógł Pan w sklepie Mama i ja , mega obsługa i kompetencja, pokazał jak działa fotelik, co się dzieje w trakcie hamowania czy stłuczki, także w to warto inwestować na pewno.

Co do wózka my chcieliśmy terenowe koła, bo mieszkamy nad morzem, chcemy wjechać nim na plażę i się nie zakopać, okolicę mamy przy lesie i tam też chcemy wjechać, no i wiele dróg tu mamy nie utwardzonych. Waga nie gra roli, bo i tak mamy windę ;) także spokojnie, poza tym chciałam mieć dużą budę w spacerówce, no i wózek musiał być w miarę wysoki, bo my niscy nie jesteśmy ;) dodatkowo spacerówka musi rozkładać się na płasko, bo jak dziecko szybko z gondoli wyrośnie, to można przełożyć do spacerówki i wozić na płasko zanim zacznie samo siadać ;)

reklama
Aco wybralas jesli mozna wiedziec;)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

Zrobiłam listę wózków do testów. Ponieważ mąż wraca z delegacji dopiero na święta.
a oto moja lista:

BEBETTO TORINO + MAXI COSI CITI
CAMARELO SEVILLA + MAXI COSI CITI
BABY DESIGN LUPO + MAXI COSI CABRIO FIX
TAKO JUMPER LIGHT (MISA) + BERBERO
TUTEK GRANDER PLAY + FOTELIK TUTEK
TUTEK TAMBERO (AMBERO) + MAXI COSI CITI

Na pewno będę stawiać na nosidełka/foteliki maxi cosi. Jednak nie planuję wydać na wózek więcej jak -/+1800zł.

Paulyna i na czym stanęło?
fotelik Cybex Cloud Q, bo mają dodatkowe zabezpieczenie w razie stłuczki przy bocznym uderzeniu w drzwi pasażera itp. do tego baza
a wózek Xlander Xmove 2 koleżanki mają i polecają, a mieszkamy w podobnej okolicy ;) w necie różne opinie, ale przy każdym wózku część opini pozytywnych a część negatywnych ;) ale jednak na nasze rejony itp. on pasuje nam najbardziej ;) początkowo chcieliśmy Baby Joggera, ale ma drogie dodatki...

a fotelik wpinany do wózka to ten się rozkłada, więc dodatkowy plus, jak dziecko zaśnie na zakupach, ale no wiadomo taka opcja tylko na chwilę, nie zamierzam wozić dziecka pół dnia w foteliku, jak co niektórzy... :/

Juz mojemu podrzucilam tego cybexa - siedzi i oglada testy fotelików! [emoji4] My musimy w tym roku kupić samochód (stary niestety rozbity, ale nawet gdyby nie był rozbity to i tak byśmy wymieniali na nowszy!), sprzedać i kupić mieszkanie i się przeprowadzić i to najlepiej przed urodzinami Boba! Eh. Ale jakos to ogarniemy! Msm nadzieję! [emoji6]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Nas będzie trójka ale auteczko było stare a Marcin chce nowsze i bezpieczniejsze z myślą o naszej kruszynce! Mieliśmy siene - a jej bagaznik jak na sedana był ogromny!

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Wyobrazcie sobie taka sytuacje. Z zycia wziete bo to z mojego porodu i o mojej poloznej ( zostala zwolniona po licznych skargach na jej zachowanie ).

Rodzilam z ostatniego pazdziernika na pierwszego listopada i pierwsze co mnie opierdolila ze ona nie ma ocjoty byc tu ze mna bo wolalaby sie wyspac bo z rodzina na groby jedzie.

Caly czas ogladala na dvd na wspolnej i miala mnie w dupie. Kiefy zaczelam zygac to pierwsze co chwycilam to pojemnik na narzedzia ... wyobrazcie sobie jaka bure za to zgarnelam bo przeciez trzeba bylo poprosic o nerke.

Podawala mi jakies zastrzyki ,kroplowki i nie chciala powiedziec co to i na co to ... dopiero na wypisie moglam poczytac

Bez uprzedzenia mnie zaczela mi robic masaz szyjki macicy . Ja myslalam ze mnie bada jak krowe i poprosilam grzecznie zeby byla delikatnejsza bo bardzo boli. Obrazila sie i nie przychodzila przez godzine ... moja mama musiala ja prosic i przepraszac zeby do mnie przyszla.

Ja sie tej baby balam bo czulam sie bezbronna. Co byscie zrobily na moim miejscu ?

Ja bym ją tak opierdoliła, że by jej w pięty poszło. Szczególnie, że jak jestem wkurzona i zmęczona to tracę nad sobą panowanie. A jak ktoś mnie serio wyprowadzi z równowagi to za siebie nie ręczę. Mąż nie raz się o tym przekonał na własnej skórze :p A drugi taki przypadek to kierowca tira, który spowodował wypadek skręcając w moje auto i spychając mnie z drogi...Byłam w totalnym szoku, obolała, auto zgniecione ale i tak go dogoniłam, a jak juz się zatrzymał to chyba nigdy nie zapomni spotkania ze mną :D
Pielęgniarka od tego jest, żeby pomagać. Mam nadzieję, że Twoja skarga też się znalazła u ordynatora :p

reklama
Do góry