reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

A my dziś pojechaliśmy na zakupy. Wiadomo, jutro sklepy pozamykane więc liczyliśmy się z kolejkami. Na szczęście w naszym carrefourze jest kasa pierwszeństwa między innymi dla kobiet w ciazy. A kiedy korzystać z tego jeśli nie teraz? [emoji1] i sytuacja taka, ze w kolejce stało 2 mężczyzn. Więc podeszłam i z uśmiechem grzecznie pytam czy Panowie też w ciąży [emoji6] na co oni mnie ładnie przepuscili, podziekowalam i przeszłam przed nich. A tam stała młoda dziewczyna. Bez widocznej ciąży. Mój jej pokazał ze ja w ciąży jestem a ona się obruszyla, ze "może" ona też jest w ciąży i ach i och. To mówię że ok, żeby stała przede mna. A ona dalej ze może nie widać ale "może" jest w ciąży itd itp. A okazało się ze była z tymi chłopakami którzy mnie przepuscili! To oni mieli więcej przyzwoitości niż ona! Powiem Wam ze mnie to zbulwersowalo i do tej pory mi w głowie siedzi! Ze druga kobieta zamiast być bardziej wyrozumiala to jeszcze na mnie naskakiwac zaczęła! A przecież wystarczylo powiedziec tak po prostu ze też jest w ciąży! Przecież na początku nic nie widać a czasem są takie mdłości ze się nie da wytrzymać! Nic bym nie mówiła bo przecież wiem jak to jest! Ale jak zaczęła mówić "no prosze, no prosze " to powiedziałam dziękuję i przeszłam przed nią. Co się będę kłócić! Eh. Zycie!

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jeszcze Wam napiszę, ze raz mi się zdarzyło nie przepuścić ciężarnej w zaawansowanej ciąży, jak czekałam w pierwszym trymestrze na pobranie krwi na czczo i myślałam ze zaraz padne! Ale nie pytała o to czy może wejść przede mną. Może widziała ze siedzę taka blada to się domyslila! Ale przecież wystarczy odrobina zyczliwosci!

A my dziś pojechaliśmy na zakupy. Wiadomo, jutro sklepy pozamykane więc liczyliśmy się z kolejkami. Na szczęście w naszym carrefourze jest kasa pierwszeństwa między innymi dla kobiet w ciazy. A kiedy korzystać z tego jeśli nie teraz? [emoji1] i sytuacja taka, ze w kolejce stało 2 mężczyzn. Więc podeszłam i z uśmiechem grzecznie pytam czy Panowie też w ciąży [emoji6] na co oni mnie ładnie przepuscili, podziekowalam i przeszłam przed nich. A tam stała młoda dziewczyna. Bez widocznej ciąży. Mój jej pokazał ze ja w ciąży jestem a ona się obruszyla, ze "może" ona też jest w ciąży i ach i och. To mówię że ok, żeby stała przede mna. A ona dalej ze może nie widać ale "może" jest w ciąży itd itp. A okazało się ze była z tymi chłopakami którzy mnie przepuscili! To oni mieli więcej przyzwoitości niż ona! Powiem Wam ze mnie to zbulwersowalo i do tej pory mi w głowie siedzi! Ze druga kobieta zamiast być bardziej wyrozumiala to jeszcze na mnie naskakiwac zaczęła! A przecież wystarczylo powiedziec tak po prostu ze też jest w ciąży! Przecież na początku nic nie widać a czasem są takie mdłości ze się nie da wytrzymać! Nic bym nie mówiła bo przecież wiem jak to jest! Ale jak zaczęła mówić "no prosze, no prosze " to powiedziałam dziękuję i przeszłam przed nią. Co się będę kłócić! Eh. Zycie!

Masakra , niektozy w kolejkach zachowuja sie jak bydlo bez kultury :)

Straszne! Oby żadna z nas na taką nie trafiła! Ja bym chyba gonila męża żeby zalatwial kogoś innego!

[emoji24] straszne babsko , niestety czytam co jakiś czas o takich sytuacjach. Ciężka, Nowa sytuacja dla przyszłej mamy bol, strach, zmęczenie, a tu jeszcze wiedźma !!![emoji22] [emoji35]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
A'gusia no widzisz to byli mężczyźni prawdziwi, a dziewczyna miała tupet :/ My wczoraj w Biedronce po mandarynki mega kolejka, ja z bolącą rwą, ale nie miałam chęci się tłumaczyć nikomu, że mają mnie puścić... bo jeszcze gotowa bym była się pokłócić :D

U nas dzisiaj skończone 21 tygodni, wskakujemy w 22 :D , ale ten czas leci :)

Dziewczyny macie już wybrane wózki? My mamy tego Xlandera Xmove i tak raczej zostanie ;)

Ja rownież nie mam siły sie kłócić i przepychać stoję w kolejkach. Wózek mam wybrany anex sport i raczej już nie zmienię zdania :) a kiedy planujecie zakup?

Ja wczoraj z siostrą byłam w sklepie i było stoisko wózków Tutek. To były pierwsze wózki na które patrzyłam. Ale nie mam zrobionego zadnego reaserchu więc wszystko przede mną! [emoji6]

reklama
Wyobrazcie sobie taka sytuacje. Z zycia wziete bo to z mojego porodu i o mojej poloznej ( zostala zwolniona po licznych skargach na jej zachowanie ).

Rodzilam z ostatniego pazdziernika na pierwszego listopada i pierwsze co mnie opierdolila ze ona nie ma ocjoty byc tu ze mna bo wolalaby sie wyspac bo z rodzina na groby jedzie.

Caly czas ogladala na dvd na wspolnej i miala mnie w dupie. Kiefy zaczelam zygac to pierwsze co chwycilam to pojemnik na narzedzia ... wyobrazcie sobie jaka bure za to zgarnelam bo przeciez trzeba bylo poprosic o nerke.

Podawala mi jakies zastrzyki ,kroplowki i nie chciala powiedziec co to i na co to ... dopiero na wypisie moglam poczytac

Bez uprzedzenia mnie zaczela mi robic masaz szyjki macicy . Ja myslalam ze mnie bada jak krowe i poprosilam grzecznie zeby byla delikatnejsza bo bardzo boli. Obrazila sie i nie przychodzila przez godzine ... moja mama musiala ja prosic i przepraszac zeby do mnie przyszla.

Ja sie tej baby balam bo czulam sie bezbronna. Co byscie zrobily na moim miejscu ?
Masakra..."Rodzic po ludzku"

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

Do góry