reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja mam biurowa brace a na l4 od 6+5

f2w3d5qp2jas023q.png

reklama
Kulka moja mała sprawdziłam że w 17tc miała 205g. Mam nadzieje że nie przesadzi z tą wagą bo im wieksze dziecko tym chyba trudniejszy poród ;)

Tak pieski tez zajmuja czas ale nasze sa wypuszczane same na podwórko a na smyczy bardzo ciagna (to takie dzikuski) a siłe maja bo to 2 owczarki niemieckie :D

Teraz czytam o pazurkach noworodka - polecicie jakis konkretny sprzet do obcinania tak małych pazurków? :)

Każdy inaczej podchodzi do zwolnień. Zależy jak kto sie czuje i jaka praca. Niektóre kobiety idą na L4 bo mogą i maja do tego święte prawo. Każdego indywidualna decyzja.
Jolka No dziwne, ale jak tak zaleciła to trza słuchać.
Mój piesek musi być wyprowadzany, a niestety ciągnie jak wariat. Nie jest duży bo to spaniel, ale i tak coś z tym muszę zrobić:/

Moje biegaja bez smyczy. Smycz im przypinam jak gdzies idziemy dalej,a tak to niedaleko bloku bez. Dobrze ze sa male to sie szybko tak wybiegaja i padniete sa[emoji1]

f2w3d5qp2jas023q.png

Ja juz tez nie mogę się doczekać wizyty jakoś strasznie mi się dluzy czas od poprzedniej a tu jeszcze tydzień. Mój mały w 17tc ważył 210 ciekawe ile teraz będzie miał po 4tygodniach [emoji4] no i powiem Was że brzuszek już ładnie rośnie z tygodnia na tydzień co raz większy.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Każdy inaczej podchodzi do zwolnień. Zależy jak kto sie czuje i jaka praca. Niektóre kobiety idą na L4 bo mogą i maja do tego święte prawo. Każdego indywidualna decyzja.
Jolka No dziwne, ale jak tak zaleciła to trza słuchać.
Mój piesek musi być wyprowadzany, a niestety ciągnie jak wariat. Nie jest duży bo to spaniel, ale i tak coś z tym muszę zrobić:/
ja nikogo nie neguję, jakbym miała przeciwwskazania do pracy to bym nie chodziła, oczywiście :) Ja raczej nie umiem sobie z nudą radzić, a mój jak wychodzi o 6 to wraca do domu między 18-20 więc kota idzie dostać..... :)

Ja nie mam typowego L4 jeszcze, ale też na nudę nie narzekam, mimo że siedzę w domu. Zlecenia mi kilka h w tygodniu zajmują przy kompie. Od lat pracuje głownie zdalnie i potrafię sobie czas wypełnić ;) Pies, czasem lubię ugotować/upiec coś, chodzę na angielski, a tak to same przyjemności - masaże, fitnessy, pazurki 2 w tyg, kawka ze znajomymi, budujemy dom więc to mi dostarcza full atrakcji ;) Czytanie książek czy TV to zazwyczaj popołudniu jak już chłop wróci ;)

Kulka moja mała sprawdziłam że w 17tc miała 205g. Mam nadzieje że nie przesadzi z tą wagą bo im wieksze dziecko tym chyba trudniejszy poród ;)

Tak pieski tez zajmuja czas ale nasze sa wypuszczane same na podwórko a na smyczy bardzo ciagna (to takie dzikuski) a siłe maja bo to 2 owczarki niemieckie :D

Teraz czytam o pazurkach noworodka - polecicie jakis konkretny sprzet do obcinania tak małych pazurków? :)

To zapowiada mi sie chudzielec ;) te 179 g ;) chociaz w sumie do 200 g to niewielka różnica :) ale czuje ju go dzis któryś raz jak łaskocze ;)
Co do wagi dziecka dr szacował 3400-3600 a urodziła sie w terminie idealnie z waga 3980. Jak sie rodzinka dowiedziała tzn siostra i mama to podziwiały ze ja urodziłam bo ja i siostra oraz jej dzieci go raczej z wagi 2800-3100. No ale ja porównania nie mam siostra rodziła synka 2900 i mowi se kg więcej sibie nie wyobraża ja urodziłam Maje z 3980 z nacięciem a jakos mega straszne to nie było, choć przyznam ze klocka 4500 to bym sie bała;)

A tak z innej beczki jeśli mogę spytać gdzie ustawić żeby nie przychodził mi mail za każdym razem kiedy ktoś tu coś napisze? Mail z inf, że ktoś tu napisał..
Mam pocztę w telefonie i teraz non stop mi pika :/

reklama
ja tez szybko bylam na l4, u mnie w pracy nie dalabym rady z moimi po drogowymi migrenami :( do teraz jazda samochodem jest dla mnie duzym obciazeniem, a w pracy troche jezdzilam :(

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

Do góry