reklama
Kleinekatia
Fanka BB :)
Kulka moja mała sprawdziłam że w 17tc miała 205g. Mam nadzieje że nie przesadzi z tą wagą bo im wieksze dziecko tym chyba trudniejszy poród
Tak pieski tez zajmuja czas ale nasze sa wypuszczane same na podwórko a na smyczy bardzo ciagna (to takie dzikuski) a siłe maja bo to 2 owczarki niemieckie
Teraz czytam o pazurkach noworodka - polecicie jakis konkretny sprzet do obcinania tak małych pazurków?
Tak pieski tez zajmuja czas ale nasze sa wypuszczane same na podwórko a na smyczy bardzo ciagna (to takie dzikuski) a siłe maja bo to 2 owczarki niemieckie
Teraz czytam o pazurkach noworodka - polecicie jakis konkretny sprzet do obcinania tak małych pazurków?
ewciiik
Każdy inaczej podchodzi do zwolnień. Zależy jak kto sie czuje i jaka praca. Niektóre kobiety idą na L4 bo mogą i maja do tego święte prawo. Każdego indywidualna decyzja.
Jolka No dziwne, ale jak tak zaleciła to trza słuchać.
Mój piesek musi być wyprowadzany, a niestety ciągnie jak wariat. Nie jest duży bo to spaniel, ale i tak coś z tym muszę zrobić:/
Mój piesek musi być wyprowadzany, a niestety ciągnie jak wariat. Nie jest duży bo to spaniel, ale i tak coś z tym muszę zrobić:/
Kamylcia
Ja juz tez nie mogę się doczekać wizyty jakoś strasznie mi się dluzy czas od poprzedniej a tu jeszcze tydzień. Mój mały w 17tc ważył 210 ciekawe ile teraz będzie miał po 4tygodniach [emoji4] no i powiem Was że brzuszek już ładnie rośnie z tygodnia na tydzień co raz większy.
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
JegoBaba
ja nikogo nie neguję, jakbym miała przeciwwskazania do pracy to bym nie chodziła, oczywiście Ja raczej nie umiem sobie z nudą radzić, a mój jak wychodzi o 6 to wraca do domu między 18-20 więc kota idzie dostać.....Każdy inaczej podchodzi do zwolnień. Zależy jak kto sie czuje i jaka praca. Niektóre kobiety idą na L4 bo mogą i maja do tego święte prawo. Każdego indywidualna decyzja.
wszystkozajete
Moderatorka
Ja nie mam typowego L4 jeszcze, ale też na nudę nie narzekam, mimo że siedzę w domu. Zlecenia mi kilka h w tygodniu zajmują przy kompie. Od lat pracuje głownie zdalnie i potrafię sobie czas wypełnić Pies, czasem lubię ugotować/upiec coś, chodzę na angielski, a tak to same przyjemności - masaże, fitnessy, pazurki 2 w tyg, kawka ze znajomymi, budujemy dom więc to mi dostarcza full atrakcji Czytanie książek czy TV to zazwyczaj popołudniu jak już chłop wróci
Kulka moja mała sprawdziłam że w 17tc miała 205g. Mam nadzieje że nie przesadzi z tą wagą bo im wieksze dziecko tym chyba trudniejszy poród
To zapowiada mi sie chudzielec te 179 g chociaz w sumie do 200 g to niewielka różnica ale czuje ju go dzis któryś raz jak łaskocze
Co do wagi dziecka dr szacował 3400-3600 a urodziła sie w terminie idealnie z waga 3980. Jak sie rodzinka dowiedziała tzn siostra i mama to podziwiały ze ja urodziłam bo ja i siostra oraz jej dzieci go raczej z wagi 2800-3100. No ale ja porównania nie mam siostra rodziła synka 2900 i mowi se kg więcej sibie nie wyobraża ja urodziłam Maje z 3980 z nacięciem a jakos mega straszne to nie było, choć przyznam ze klocka 4500 to bym sie bała
reklama
emilja0308
ja tez szybko bylam na l4, u mnie w pracy nie dalabym rady z moimi po drogowymi migrenami do teraz jazda samochodem jest dla mnie duzym obciazeniem, a w pracy troche jezdzilam
Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka