reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja mam biurowa brace a na l4 od 6+5

f2w3d5qp2jas023q.png

reklama
Kulka moja mała sprawdziłam że w 17tc miała 205g. Mam nadzieje że nie przesadzi z tą wagą bo im wieksze dziecko tym chyba trudniejszy poród ;)

Tak pieski tez zajmuja czas ale nasze sa wypuszczane same na podwórko a na smyczy bardzo ciagna (to takie dzikuski) a siłe maja bo to 2 owczarki niemieckie :D

Teraz czytam o pazurkach noworodka - polecicie jakis konkretny sprzet do obcinania tak małych pazurków? :)

Każdy inaczej podchodzi do zwolnień. Zależy jak kto sie czuje i jaka praca. Niektóre kobiety idą na L4 bo mogą i maja do tego święte prawo. Każdego indywidualna decyzja.
Jolka No dziwne, ale jak tak zaleciła to trza słuchać.
Mój piesek musi być wyprowadzany, a niestety ciągnie jak wariat. Nie jest duży bo to spaniel, ale i tak coś z tym muszę zrobić:/

Moje biegaja bez smyczy. Smycz im przypinam jak gdzies idziemy dalej,a tak to niedaleko bloku bez. Dobrze ze sa male to sie szybko tak wybiegaja i padniete sa[emoji1]

f2w3d5qp2jas023q.png

Ja juz tez nie mogę się doczekać wizyty jakoś strasznie mi się dluzy czas od poprzedniej a tu jeszcze tydzień. Mój mały w 17tc ważył 210 ciekawe ile teraz będzie miał po 4tygodniach [emoji4] no i powiem Was że brzuszek już ładnie rośnie z tygodnia na tydzień co raz większy.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Każdy inaczej podchodzi do zwolnień. Zależy jak kto sie czuje i jaka praca. Niektóre kobiety idą na L4 bo mogą i maja do tego święte prawo. Każdego indywidualna decyzja.
Jolka No dziwne, ale jak tak zaleciła to trza słuchać.
Mój piesek musi być wyprowadzany, a niestety ciągnie jak wariat. Nie jest duży bo to spaniel, ale i tak coś z tym muszę zrobić:/
ja nikogo nie neguję, jakbym miała przeciwwskazania do pracy to bym nie chodziła, oczywiście :) Ja raczej nie umiem sobie z nudą radzić, a mój jak wychodzi o 6 to wraca do domu między 18-20 więc kota idzie dostać..... :)

Ja nie mam typowego L4 jeszcze, ale też na nudę nie narzekam, mimo że siedzę w domu. Zlecenia mi kilka h w tygodniu zajmują przy kompie. Od lat pracuje głownie zdalnie i potrafię sobie czas wypełnić ;) Pies, czasem lubię ugotować/upiec coś, chodzę na angielski, a tak to same przyjemności - masaże, fitnessy, pazurki 2 w tyg, kawka ze znajomymi, budujemy dom więc to mi dostarcza full atrakcji ;) Czytanie książek czy TV to zazwyczaj popołudniu jak już chłop wróci ;)

Kulka moja mała sprawdziłam że w 17tc miała 205g. Mam nadzieje że nie przesadzi z tą wagą bo im wieksze dziecko tym chyba trudniejszy poród ;)

Tak pieski tez zajmuja czas ale nasze sa wypuszczane same na podwórko a na smyczy bardzo ciagna (to takie dzikuski) a siłe maja bo to 2 owczarki niemieckie :D

Teraz czytam o pazurkach noworodka - polecicie jakis konkretny sprzet do obcinania tak małych pazurków? :)

To zapowiada mi sie chudzielec ;) te 179 g ;) chociaz w sumie do 200 g to niewielka różnica :) ale czuje ju go dzis któryś raz jak łaskocze ;)
Co do wagi dziecka dr szacował 3400-3600 a urodziła sie w terminie idealnie z waga 3980. Jak sie rodzinka dowiedziała tzn siostra i mama to podziwiały ze ja urodziłam bo ja i siostra oraz jej dzieci go raczej z wagi 2800-3100. No ale ja porównania nie mam siostra rodziła synka 2900 i mowi se kg więcej sibie nie wyobraża ja urodziłam Maje z 3980 z nacięciem a jakos mega straszne to nie było, choć przyznam ze klocka 4500 to bym sie bała;)

A tak z innej beczki jeśli mogę spytać gdzie ustawić żeby nie przychodził mi mail za każdym razem kiedy ktoś tu coś napisze? Mail z inf, że ktoś tu napisał..
Mam pocztę w telefonie i teraz non stop mi pika :/

reklama
ja tez szybko bylam na l4, u mnie w pracy nie dalabym rady z moimi po drogowymi migrenami :( do teraz jazda samochodem jest dla mnie duzym obciazeniem, a w pracy troche jezdzilam :(

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

Do góry