reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Oj ja z oknami to raz na miesiac wszystkie myje . One po miesiącu sa takie brudne ze aż wstyd . Ale ja mam 8 okien to rozkładam sobie to na dwa dni zeby sie nie przeciążyć i myje :) w pierwszej ciazy tez myłam .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry

Co do ciast do ja właśnie wcinam czekoladowe z dynią. Ostatni kawałek się ostał, tak rodzince smakowało.

Paulyna współczuję urazu palca. Ale u mnie podobnie. W poniedziałek ciachnęłam sobie nożem i to konkretnie, to jeden kciuk. A wczoraj chciałam dać córce ostatniego gryza kromki i ugryzła mnie w drugi kciuk. Ale jak!

Czarrownica mnie na początku 2 trymestru w aptece na afty dali Aphtin i szałwię do płukania. Ale w sumie nie płukałam bo tak super pomógł ten Aphtin.

Tez bym musiała okna umyć bo po prostu lubię czyste. Ale teraz za dużo skurczy, nadrobię jak się brzuch uspokoi.

Ja tez umylam na dole i tez mi cały czas pada teraz. :/ czeka mnie jeszcze góra ale to sie zastanowię bo mam widok na pole wiec moze sie rozmyślę ;)
Napisałam wiadomość do mojego dr bo u mnie ciąża druga dzis 19+2 - ruchów nie czuje:/ myśle se na tym etapie z córka juz wyczuwałam dotykając brzucha a tu cisza jak makiem zasiał a wizytę mam dopiero 21. Moze bedzie mi kazał przyjsc szybciej.

Aaaaa w ciąży mowiono mi ze nie wolno myc okien ani wieszac firanek. Że rece sa za dlugo do gory i tak nie wolno. Wiec kicham na okna :D Brzuszek za czesto mi sie oddzywa bym fizycznie sie meczyła... ostatnio w stajni byłam zaskoczona że samo czyszczenie konia szczotka, to machanie rekami doprowadzilo mnie do zadyszki... bardzo szybko sie mecze...

Ja to taka zagazowana jestem ze ciężko coś wyczuc. Ale dziś rano sobie leżę i jakoś mi tak dziwnie było, położyłam rękę na brzuchu a tu po chwili bach aż mi ręką podskoczyla, przypuszczam że to gazy nie były a maluch dał mi do zrozumienia ze to co uważam za gazy niezawsze nimi jest [emoji1]

reklama
Kulka i Jegobaba a kiedy mialyscie usg? Na usg dzidzius sie ruszal? Wage mial dobra?
A nie czujecie takich "kulek" gdzirs po prawej/po lewej wielkosci orzecha włoskiego albo malej mandarynki? U mnie na poczatku to nie byly takie ruchy jak teraz tylko taka kulka sie pojawiala w zaleznosci co tam mała za pozycje przyjmowala...

Do góry