reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

Niestety ja też uważam, że to jest beta spadkowa. I dla mnie mówienie, że to początek to mydlenie dziewczynie oczu, bo zbierając wszystko do kupy, czyli pozytywne testy od wczoraj i dni po owulacji to jest mała szansa, żeby to był początek ciaży. Niestety, życzeniowe myślenie tu niewele zmieni

reklama
dokładnie, wczoraj cienie, dziś bledsze.. Beta ujemna. No nie wróży to nic dobrego, nie rozumiem jak można pisać, że to pewnie wczesna ciąża, że ktoś też tak miał i ciąża była..
Beta na początku zapierdziela, podwaja się, nie ma znaczenia pora sikania jak jest pozytywna.

Szczególnie, że tu jest jakiś 12/13dpo.. Okey, może wydarzy się cud ale z dawaniem nadziei bym sobie darowała.

Dokładnie. Ja pierwszy przyrost miałam 2700% ... Nie, nie pomyliłam się o żadne zero

Mam bete. I niestety nie udało się 😢 Jest mi strasznie przykro, bo zrobiłam 5 testów 3 firm , wszystkie pozytywne a tu beta tylko 3,0 😢 nie wiem co jest grane, bo to nawet nie biochem 😞
A może dopiero się rozkręca? No takie kreski to niemożliwe, żeby były te wszystkie testy wadliwe. Sprawdź koniecznie w czwartek jeszcze.

No pik miałam 12.03 a owulacje miałam mocną, bo ciągnęło mnie podbrzusze i jajniki 13.03 a na kolejny dzień nic nie czułam, więc myślę, że tego dnia była. Ale może faktycznie była później ? Seksy były właśnie tego 12 i 13 marca, później już nie.
Dałyście mi nadzieję 🙏 Ale już się nie nastawiam bardzo... W piątek zrobię znów betę, bo akurat będę w przychodni z córką.
To że czułaś nie znaczy że była

No pik miałam 12.03 a owulacje miałam mocną, bo ciągnęło mnie podbrzusze i jajniki 13.03 a na kolejny dzień nic nie czułam, więc myślę, że tego dnia była. Ale może faktycznie była później ? Seksy były właśnie tego 12 i 13 marca, później już nie.
Dałyście mi nadzieję 🙏 Ale już się nie nastawiam bardzo... W piątek zrobię znów betę, bo akurat będę w przychodni z córką.
Ja tu wiele razy to pisałam, ale powtórzę jeszcze raz. Subiektywne odczucia owulacji to nie jest 100% metoda na wyznaczenie jej daty 😉 Ból może się pojawić i przed, i w trakcie, i po. Więc bez monitoringu nie masz pewności kiedy była i możesz być też 10/11dpo na przykład 😉 Testuj dalej (albo i nie), a w czwartek leć na przyrost.

Niestety ja też uważam, że to jest beta spadkowa. I dla mnie mówienie, że to początek to mydlenie dziewczynie oczu, bo zbierając wszystko do kupy, czyli pozytywne testy od wczoraj i dni po owulacji to jest mała szansa, żeby to był początek ciaży. Niestety, życzeniowe myślenie tu niewele zmieni
No dobra, macie dużo racji. Ale tak naprawdę nie wiadomo czy Pati jest rzeczywiście te 13dpo. Nie wpatrywałam się tak dokładnie w te testy, czy bledną czy ciemnieją. Myślę, że i tak dopiero kolejna beta pokaże jak jest faktycznie. No albo okres przed piątkiem, kiedy zamierza iść.

reklama
No dobra, macie dużo racji. Ale tak naprawdę nie wiadomo czy Pati jest rzeczywiście te 13dpo. Nie wpatrywałam się tak dokładnie w te testy, czy bledną czy ciemnieją. Myślę, że i tak dopiero kolejna beta pokaże jak jest faktycznie. No albo okres przed piątkiem, kiedy zamierza iść.
ale skoro wczoraj był cień widoczny gołym okiem to raczej beta musiała być dodatnia.

@Patii26 W sumie możesz teraz zrobić test czy dalej są kreski i pytanie czy nadałaś proga?

Do góry