reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

penguinlicious

Fanka BB :)
Witajcie dziewczyny na marcowych kreskach! 🍀

📜 Na początek kilka uwag organizacyjnych - przeczytaj zanim napiszesz post:

1. Jeśli chcesz brać udział w dyskusji - zapisz się na testowanie. To może być dzień spodziewanej miesiączki, a nawet już 8dpo - wybór należy do Ciebie 😉 Po co? Byśmy mogły razem odliczać, wspierać się w oczekiwaniu, dzielić emocje z tym związane i otrzymać wsparcie ❤️
Jeżeli z jakiegoś powodu nie testujesz, a chcesz z nami porozmawiać - zapisz się na ławeczkę/pauzę. Pierwszą zasadą wątku jest, żeby uczestniczyły w nim jedynie zapisane dziewczyny.

2. Zasada jest prosta - był seks, nie było zabezpieczenia ani (tym bardziej) żadnego monitoringu (czytaj: nie wiesz kiedy dokładnie była owulacja) = jest szansa na ciążę i zapisujesz się na testowanie 😉 Na ławce „siadają” dziewczyny, które z różnych przyczyn medycznych w tym miesiącu mają bana na seks albo nie wiedzą kiedy i czy w ogóle będzie owulacja. Jak będzie i będą wtedy starania - przepisujesz się na konkretną datę testowania.

3. Jesteś tu nowa albo dopiero odnalazłaś ten wątek? Napisz nam nieco o sobie i o swojej historii starań. Dodaj też awatar - będzie nam Cię łatwiej zapamiętać 😊

4. Tworzymy tutaj społeczność, dlatego pamiętajmy o wzajemnym szacunku i empatii - tak, aby każda z nas, niezależnie od swojej historii, mogła się tutaj czuć swobodnie i bezpiecznie 😇

5. Unikamy rozmów o dzieciach i tematów typowo mamusiowych - wiele z nas wciąż czeka na swoją pierwszą pociechę, latami mierzy się z niepłodnością i takie rozmowy mogą być po prostu przykre lub nawet bolesne. Na szczęście na forum są też wątki tematyczne dla mam, które łatwo znaleźć 😏

6. Tutaj nie istnieją „złote rady” o magicznej mocy odpuszczania, wyluzowania, napicia się wina i wyjazdu na wakacje - takim „radom” stanowczo dziękujemy i mówimy NIE ⛔

7. Najważniejsze - TEN WĄTEK NIE SŁUŻY DO OCENY TESTÓW CIĄŻOWYCH PRZYPADKOWYCH OSÓB! Zdjęcie testów ciążowych mogą tu wrzucać jedynie zapisane dziewczyny 😉
Tylko o to chcesz zapytać? ⬇️
https://www.babyboom.pl/forum/temat/czy-ten-test-jest-pozytywny-watek-zbiorczy.106586/

Od dawien dawna ten wątek (tzw. „kreski”), mimo że nie jest prywatny, objęty jest zasadą, że udzielają się tu jedynie zapisane dziewczyny. (patrz pkt 1). Proszę, uszanuj to 🙏🏻

Oby ten miesiąc przyniósł nam szczęście 🍀 Życzę nam wszystkim, żeby żadna z nas nie musiała już zapisywać się na kwietniowe kreski i żebyśmy w jak największym gronie spotkały się na listopadowych i grudniowych mamusiach 2025 🥰

📆 Kalendarz testowania:

🌺1. @Paula_97 ⁉️
🌺2. @iwonakk 🐒
🌺3. @aaleksa 🐒 @Futrzak1987 ⁉️
🌺4.
🌺5.
🌺6. @LadyStrejser 🐒
🌺7.
🌺8.
🌺9. @Olcia2052 🐒
🌺10.
🌺11. @Love_sun 🐒
🌺12. @Justtyna ❤️ @aleksandra.mroz020@gmail. ⁉️
🌺13.
🌺14. @Rubi89 🐒 @Waska93 🐒
🌺15. @Kejti9247 ⛔@Nadzieja:-) 🐒
🌺16. @callina 🐒 @Justi1234 💔
🌺17. @Aine90 🐒
🌺18. @penguinlicious 🐒 @ania202 🐒 @Peppcia 💔
🌺19. @MamaR 🐒
🌺20. @xewee 🐒 @sara.woj ⛔ @Roma_ntiko 🐒
🌺21.
🌺22. @poziomkowa00 🐒 @krasulkaa 🐒
🌺23.
🌺24. @Monkey123 ⁉️ @LadyAgu ⁉️
🌺25. @Aga993 🐒
🌺26. @Patii26 💔 @Roxi. ⁉️ @unikke1 🐒 @paola121214 ❤️
🌺27.
🌺28. @Juliaaawe ⁉️ @Fati1998 🐒
🌺29. @iwonakk 🐒
🌺30. @darka_1987 🐒
🌺31. @aaleksa 🐒

𓊳 Ławeczka:
@DomkaAtomka
@93kora
@patszy
@Nicky95
@Leanne
@sunshine97
@niezapominajka876
@K_89
@LadyCaro
@Dorka66
@Angiee
@dominikana26

🏥 Zabiegi / ważne wizyty / procedury:
3.03 @penguinlicious IUI
20.03 @93kora wizyta u hematologa
24.03 @penguinlicious wizyta u immunologa

🎂 Urodziny:
3.03 @krasulkaa
6.03 @poziomkowa00
8.03 @Waska93
9.03 @iwonakk
19.03 @Dorka66
21.03 @aaleksa
26.03 @Patii26

Legenda:
🐒 okres
❤️ ciąża
🤞🏻 pozytywny test, czekamy na betę
⛔️ cykl bezowulacyjny

Ostatnia edycja:
reklama
Poproszę o zapisanie mnie na ławeczkę. Nie wiem czy będą starania w tym cyklu i nie wiem kiedy mam owulację. Jak coś się zmieni dam znać by zapisać mnie na testowanie 😅 Wszystkim życzę powodzenia, niech marzec będzie owocny w ❤️

Mnie proszę zapisać na ławeczkę, 6 mam wizytę u ginekologa może coś podpowie co do owulacji i jak się dowiem to zapiszę się na testowanie

Hej dziewczyny, ja też póki co poproszę o ławkę.
Czekam na okres, nie wiem co z moją owulacją.
Czekam też na potwierdzenie wizyty u lekarza.
Jak coś to później się przepisze na testowanie 🌸

Ostatnia edycja:
Wpadam rozsiać zarazki ciążowe bo widzę, że ostatnio mało tych serduszek.
Trzymam 🤞 dziewczyny ❤️
Christine De Boer Cough GIF by Yentl en de Boer

Mnie proszę wpisać następująco:
1. 20 -tego wizyta u hematologa- dostanę może heparynę,acard i wtedy się uda :).
2. Spodziewany okres 14 marzec.
3. Z racji takiej,że mam co mam- nie wiem i chyba usiądę na ławeczkę w tym miesiącu :).

reklama
Hej :)
Ja chyba ławeczka w tym miesiącu. Nie śledziłam owulki także nie chce się nakręcać. Pewnie będę coś testować bo jestem fiśnięta 🤪 i ten bocian 😂🫣🌺🪻🐞

Do góry