reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

ojej jak super! Gratulacje! W końcu!!!

Ja mam znajomego, który od jakiegoś roku jest na takim zwolnieniu (z tym, że ten typek nie jest spoko i wziął to zwolnienie „na lewo” i ciagle gdzieś podróżuje.
No długo się zbierałam, ale lekarz sam stwierdził po rozmowie, ze powinnam odpocząć. Na razie na miesiąc, 18.04 mam kolejna wizytę i zobaczymy co dalej. W międzyczasie skierował mnie do psychologa, mamy w mieście placówkę ktora jest darmowa i udziela takiej pomocy psychologicznej w dość dobrych terminach. Jutro jadę się umówić. Chcę wykorzystać ten czas, by poprawić swoje zdrowie psychiczne, wzmocnić się i przestać przejmować innymi i rzeczami na które nie mam wpływu.

reklama
Ja dzisiaj dostałam zwolnienie od psychiatry na miesiąc- w związku z mobbingiem, który ostatnio przeszłam w pracy i zaleceniami dot. starań. I właśnie jak wróciłam do domu to zaczęłam się zastanawiać, co mogę na takim zwolnieniu, a czego nie mogę. Bo takie siedzenie w domu jak na standardowym l4 to trochę mnie przeraża. W końcu to miesiąc czasu.
Na takim zwolnieniu wszystko zależy od zaleceń lekarza. Najlepiej jego dopytać czy w grę wchodzą spacery, zakupy itd. bo w razie kontroli od tego zależy czy się stosujesz do zaleceń i czy należy obciąć ci świadczenie. Wyjazdy zagraniczne czy chwalenie się jakimiś wakacjami nawet w Pl wiadomo, że odpadają. Najlepiej ustal z lekarzem co możesz żeby w razie kontroli podczas której cię nie będzie w domu wiedzieć co możesz im odpisać i jak uzasadnic, czy nawet w przypadku wezwania na komisje.

Kurcze, że ja nie wpadłam na to, żeby iść na L4 w związku z mobbingiem 🤔
Ja też nie, ale mieliśmy warsztaty z couchem, które zorganizowała nam firma po tym jak nasz mobber został odsuniety od nas. I tam Pani nam otworzyła oczy, że nasze zdrowie psychiczne jest w opłakanym stanie i połowa z nas powinna być na l4. I wtedy następnego dnia umówiłam się do psychiatry.

Na takim zwolnieniu wszystko zależy od zaleceń lekarza. Najlepiej jego dopytać czy w grę wchodzą spacery, zakupy itd. bo w razie kontroli od tego zależy czy się stosujesz do zaleceń i czy należy obciąć ci świadczenie. Wyjazdy zagraniczne czy chwalenie się jakimiś wakacjami nawet w Pl wiadomo, że odpadają. Najlepiej ustal z lekarzem co możesz żeby w razie kontroli podczas której cię nie będzie w domu wiedzieć co możesz im odpisać i jak uzasadnic, czy nawet w przypadku wezwania na komisje.
Wiadomo, że na żadne wakacje nie będę wyjeżdżała, ale bardziej mi chodziło o np. spacery, zakupy, może kino. Żeby po prostu nie siedzieć cały czas w domu.

Ja też nie, ale mieliśmy warsztaty z couchem, które zorganizowała nam firma po tym jak nasz mobber został odsuniety od nas. I tam Pani nam otworzyła oczy, że nasze zdrowie psychiczne jest w opłakanym stanie i połowa z nas powinna być na l4. I wtedy następnego dnia umówiłam się do psychiatry.
Super, że się zdecydowałaś!

@fckathy Ty tam masz doświadczenia z luxmedem, który ginekolog daje skierowania bez zbędnego marudzenia? 😅
Ja mogę polecić ginekolog p. Izabelę Mazurkiewicz, bodajże z Trójmiasta. Mi przepisuje skierowania na wszystkie badania, które może wypisać w ramach swojej specjalizacji (hormony płciowe itp), ostatnio wypisała mi też receptę na progesteron. Chciałam 1 opak a wypisała mi 2 z odroczonym terminem wykupienia. Byłam miło zaskoczona. Na dwie wizyty 2 razy byłam zadowolona. Mam zalecenia powtórzenia kolejnych badań, wiec na pewno bd do niej sie umawiać znowu.

reklama
Do góry