reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

Nie bój się cewnikowania ja przy laparoskopii miałam i po wybudzeniu nawet nie czułam że mam założony. Dopiero rano zapytałam pielęgniarki kiedy mogę iść do toalety, bo w sumie to już dawno byłam 😅 i dopiero dowiedziałam się że mam cewnik. Zdjęcie cewnika lekko tylko zaszczypalo. Od siebie mogę dodać, że na salę operacyjną/zabiegową dobrze jest mieć założone skarpetki zawsze będzie ci ciepłej jak będzie schodzić narkoza i też na sali operacyjnej będzie ci ciepłej zanim zaśniesz.
o widzisz ja miałam
Zakładany jeszcze na oddziale, ale
Dostałam żel znieczulający.

reklama
Adenomioze „leczy się/wycisza” tabletkami anty. Zapalenie endometrium leczy się mocnymi antybiotykami aż nie wyjdzie czysto wszystko przy ponownej biopsji. W przypadku podejścia do ivf to z tego co wiem robi się często wyciszenie endometrium przed punkcją, czyli tabletki antykoncepcyjne na 1msc-6msc, w zależności od stopnia zapalenia czy wielkości ognisk… ale to tylko to co wyczytałam na forum. Po świętach mam wizytę u mojej lekarki prowadzącej i zobaczymy jaki ona będzie miała pomysł :)
ja jutro odbieram wyniki histerio to się dowiem ale z tego co pamiętam to mi dr mówił to że jeśli wyjdzie zapalenie to przepisze mi antybiotyk, nie będę miała powtarzanego zabiegu i ivf się nie przesunie w czasie 🤔

Dziewczyny, Czytam właśnie książkę Its starts with the egg...
Nie mialam pojecia jak rzeczy, które mnie otaczają, których używam mogą mieć wpływ na plodnosc. BPA i ftalany i inne..
Na weekend wyjeżdżam, ale po powrocie wracam i wywalam wszystkie pojemniki z plastiku w ktorych trzymam suche rzeczy, tacki,podkladki.

Kurde jak żyć 😬.. jak wszędzie jest plastik😔
Od jakiegoś czasu zamiast proszku do prania używam sody i płatków mydlanych.
Szkoda, że tak mało się mówi o tym.

Zamierzam też mega ograniczyć używanie perfum.

Pro jest dla PCOSowiczek
Z tego co kojarzę.
tak piszą. Weszłam na allegro i chciałam
Zamówić. Wchodzę w opinie. I UWAGA. MIOVELIA NAC ma w składzie N-acetylo-L-cysteinę (w skrócie NAC), 400mg na 1 kapsułkę. 3x1 czyli 1200 dziennie. I Patrzciw teraz tak NACESIS 1 tabletka musująca zawiera 600 mg acetylocysteiny więc 2x dadzą nam 1200 i tak samo nasz słynny ACC. Ten sam skład.. ta sama substancja a CENA…..🙈🙈🙈🙈 kosmos jakiś. Jak ten lek jest wypromowany…
Czy to moje odkrycie czy już
O tym wiecie hahahaha😂😂😂😂

reklama
Do góry