reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

reklama
dzięki za relacje 🙈 tak juz po badaniach, po konsultacji z ginekologiem, przed chwilą anastezjolog też. Wenflon mam założony już od rana i się tak z nim bujam 😳 jedyne czego się boję to cewnikowania, a tak to jakoś taki spokój czuje. A powiedz mi, plamiłaś albo krwawiłaś po zabiegu?
Nie bój się cewnikowania ja przy laparoskopii miałam i po wybudzeniu nawet nie czułam że mam założony. Dopiero rano zapytałam pielęgniarki kiedy mogę iść do toalety, bo w sumie to już dawno byłam 😅 i dopiero dowiedziałam się że mam cewnik. Zdjęcie cewnika lekko tylko zaszczypalo. Od siebie mogę dodać, że na salę operacyjną/zabiegową dobrze jest mieć założone skarpetki zawsze będzie ci ciepłej jak będzie schodzić narkoza i też na sali operacyjnej będzie ci ciepłej zanim zaśniesz.

Ostatnia edycja:
No taki będzie następny krok, tylko nie wiem czy bawić się na NFZ czy już może prywatnie iść 🙈 wolałabym uniknąć pobytu w szpitalu kolejnego 😅
Próbuj na NFZ. Mi się udało dosłownie w kolejnym cyklu załatwić histero z biopsja, ale ogólnie czas oczekiwania to około 3 msc. U mnie obyło się bez pobytu długiego w szpitalu. Rejestracja o 7:30 a o 11:30 byłam już w domu :)

Jakie są dalsze kroki w takim przypadku?
Adenomioze „leczy się/wycisza” tabletkami anty. Zapalenie endometrium leczy się mocnymi antybiotykami aż nie wyjdzie czysto wszystko przy ponownej biopsji. W przypadku podejścia do ivf to z tego co wiem robi się często wyciszenie endometrium przed punkcją, czyli tabletki antykoncepcyjne na 1msc-6msc, w zależności od stopnia zapalenia czy wielkości ognisk… ale to tylko to co wyczytałam na forum. Po świętach mam wizytę u mojej lekarki prowadzącej i zobaczymy jaki ona będzie miała pomysł :)

reklama
Do góry