reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

reklama
Ja dzisiaj dostałam zwolnienie od psychiatry na miesiąc- w związku z mobbingiem, który ostatnio przeszłam w pracy i zaleceniami dot. starań. I właśnie jak wróciłam do domu to zaczęłam się zastanawiać, co mogę na takim zwolnieniu, a czego nie mogę. Bo takie siedzenie w domu jak na standardowym l4 to trochę mnie przeraża. W końcu to miesiąc czasu.
Super, że się zdecydowałaś! Też ostatnio zastanawiałam się nad tym co na takim L4 można. Ale tak na logikę, jeśli to L4 na którym można wychodzić z domu, to taka kontrola to jakby nie za wiele znaczy? Skoro może mnie nie być w domu, to chyba nic się nie dzieje jak mnie nie ma 😁
@penguinlicious, @annn1 jak to wygląda w rzeczywistości? Nie ma co się przejmować taka kontrolą?

ojej jak super! Gratulacje! W końcu!!!

Ja mam znajomego, który od jakiegoś roku jest na takim zwolnieniu (z tym, że ten typek nie jest spoko i wziął to zwolnienie „na lewo” i ciagle gdzieś podróżuje.
Niektórzy to się nie przejmują 🤷 i żadnych kontroli nie mają..

Niektóre chyba sikają beta szybciej niż ta w krwi zaczyna krążyć 😆
Pozwole sobie wtracic. Niektore sikaja, bo sa np. na stymulacji albo w odpowiednim czasie musza wdrozyc leki. Takze… 😉

Moze doprecyzuje jeszcze. To bylo 10 dni po Ovitrelle, a 25.10 beta wynosila 34. Obecnie spi w lozeczku :)

Załączniki

• IMG_3490.jpeg
    IMG_3490.jpeg
    338,1 KB · Wyświetleń: 158
  • IMG_3491.jpeg
    IMG_3491.jpeg
    323 KB · Wyświetleń: 158
Ostatnia edycja:
Dziewczyny, czy jest taka szansa ze była owulacja a nie widać cialka żółtego na usg? Naprawdę nie mogę w to uwierzyć, książkowy peak na testach, a śluz jak z filmików o metodzie obserwacji. Podwyższenie libido, bolesność jajnika. Ja nawet nie miałam jak sobie wkręcić i wymusić objawy bo nie spodziewałam się cyklu bez owu.
Nie mierzyłaś temperatury?

Pozwole sobie wtracic. Niektore sikaja, bo sa np. na stymulacji albo w odpowiednim czasie musza wdrozyc leki. Takze… 😉
@Veraverrto jaki cudny nick 😍
Ja mam z kolei odwrotnie, ale uświadomiłam to sobie dopiero jak trafiłam na forum - muszę sikać jak najwcześniej, bo przy pozytywie muszę od razu jeden lek na pewno odstawić 🙈
Ale nadal nie rozumiem, jakim cudem te testy wykrywają betę po dosłownie kilka mIU/ml przy czułości od 10 mIU/ml 😂

Dzięki dziewczyny. Nie nastawiam się na nic, plamienia niestety są więc wszystko się wyjaśni jutro rano. Albo test będzie ciemniejszy albo nie. Jeśli nie - to oznacza że czekam na okres 🤷‍♀️🤷‍♀️ Natomiast zastanawia mnie jaką betę te testy musiały wyłapać, że już wczoraj wychodziły pozytywne... 🙀
Badając kolejną betę, sprawdź koniecznie progesteron.

Trzymam kciuki aby wszystko poszło w str pozytywną.

Sama niestety mam złe doświadczenia z tak niską betą 12 dni po.

@Veraverrto jaki cudny nick 😍
Ja mam z kolei odwrotnie, ale uświadomiłam to sobie dopiero jak trafiłam na forum - muszę sikać jak najwcześniej, bo przy pozytywie muszę od razu jeden lek na pewno odstawić 🙈
Ale nadal nie rozumiem, jakim cudem te testy wykrywają betę po dosłownie kilka mIU/ml przy czułości od 10 mIU/ml 😂
Tez nie wiem i chyba to pozostanie zagadka. Ale co miesiac mialam taka sytuacje. Czasami potrafil pokazac bete mniejsza niz 2, ale wtedy to juz naprawde byl cien cienia. Niemniej - był. Zastrzyk tez dlugo sie utrzymywal. W cyklu w listopadzie, kiedy drugim razem sie udalo zrobil mi na tyle psikusa, ze pierwsza beta byla 7,8. Na drugi dzien 7,48. Kolejnego juz 20. Takze trafilam na moment, kiedy beta rosla a ta z zastrzyku spadala.

reklama

Moze doprecyzuje jeszcze. To bylo 10 dni po Ovitrelle, a 25.10 beta wynosila 34. Obecnie spi w lozeczku :)
No ja nie mam nic przeciwko testowaniu tak wcześnie, sama robiłam już czasami testy od 6dpo. Mój post dotyczył tego, że na testach cienie a beta z krwi tak niska że te testy powinny nic nie pokazywać, więc trochę jakby faktycznie w moczu mogło już być wyższe stężenie niż w krwi :D

Do góry