reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

Mam pytanie odnośnie śluzu czytałam że jest on potrzebny do zapłodnienia.
Wydaje mi się że owulacje występują (co byłam na wizycie to były potwierdzone ).
Ale wydaje mi się że go nie mam. To znaczy na zewnątrz, nie ma.
A nie czuję jakiejś suchości .
II nie wiem..
Zarzywałam ten wiesiołek ale nic on nie zmienił i odstawiłam.
Spróbuj łyknąć z mężem w okolicach owulacji flavamed 😂 u nas działa cuda i w sumie w 3 miesiące 2 razy byłam w ciąży 🤷🏻‍♀️

reklama
wiesz co, z mojego doświadczenia majtki vs badania to dam się dużo dzieje w środku, czego niekoniecznie musimy doświadczyć na majtkach. W styczniu miałam robiona kolposkopie i mi lekarka pokazywała pod mikroskopem śluz, na patyczek nawijała jak watę cukrowa tak dużo go było, a na majtkach praktycznie nic. Dała mi wtedy zwolnienie l4 na seks, żeby się rozluźnić odprężyć i się starać 😂 a w zeszłym miesiącu miałam w poniedziałek robione transwaginalne i endometrium już się zluszczylo i było widać kawałki krwi, a okres przyszedł w sobotę.

Wniosek mój jest taki, ze nie zawsze wszystko musi być widać lub czuc to co się w nas dzieje.

A bierzesz jakies suple wspierające płodność?

Bo tak z drugiej mańki to ja zawsze miałam powódź w owulacje, do tego stopnia, ze nieraz myślałam, ze normalnie okres mam. A jak się zaczęliśmy starać to nagle już tak nie miałam. I zaczęłam brać w listopadzie 2022 fertile me z health Labs i to mi przywróciło takie bogate, odczuwalne owulacje :)) wiec może to jest kierunek.
Zwolnienie na seks bardzo mi się podoba :D

Dziewczyny, witam ponownie.

Niestety poronilam.
Wczoraj zaczelo sie lekkim krwawieniem i dzisiaj juz bardzo duzo krwi i skrzepy. Boli. i fizycznie i psychicznie. To moje pierwsze poronienie.

Mam pytanie- czy musze isc od razu do Ginekologa w takiej sytuacji czy moze np. poczekac do 24 marca jak mialam ustalone usg wczesniej?
po jakim czasie mozna sie starac ponownie? tak mysle, ze moze pod koniec maja zaczne znowu bo w maju mam zaplanowany urlop.

Wydaje mi się że owulacje występują (co byłam na wizycie to były potwierdzone ).
II nie wiem..
A pijesz wystarczającą ilość wody? 😊

Nie nie biorę żadnych supli.
Jakiś czas temu brałam prenatal uno ale zaprzestałam
to ja bym koniecznie suple uruchomiła, ja widzę ogromna różnice, oraz wyniki spermy męża mojego są tez tip top przez suple. Polecam Ci to Fertile Me z Health Labs albo dziewczyn wiele używa tez Fertistim. Mysle, ze po miesiącu/ dwóch poczujesz różnice.

Spróbuj łyknąć z mężem w okolicach owulacji flavamed 😂 u nas działa cuda i w sumie w 3 miesiące 2 razy byłam w ciąży 🤷🏻‍♀️
Może i to średnio rozsądne, ale w okresie mojej poprzedniej owulacji popiliśmy sobie ACC. 😅😆 Rzekomo miałam takiego kluska w gardle do rozrzedzenia. Zauważyliśmy różnicę w spermie i śluzie. 🫣

II nie wiem..
Podobno nie musi byc sluzu na zewnątrz byle jest w srodku. Mnie pomogl wiesiolek ale nie pamiętam ile brałam

reklama
Dziewczyny, witam ponownie.

Niestety poronilam.
Wczoraj zaczelo sie lekkim krwawieniem i dzisiaj juz bardzo duzo krwi i skrzepy. Boli. i fizycznie i psychicznie. To moje pierwsze poronienie.

Mam pytanie- czy musze isc od razu do Ginekologa w takiej sytuacji czy moze np. poczekac do 24 marca jak mialam ustalone usg wczesniej?
po jakim czasie mozna sie starac ponownie? tak mysle, ze moze pod koniec maja zaczne znowu bo w maju mam zaplanowany urlop.
Tulę 🥺 , życzę żeby szybko udało się zajść w szczęśliwie donoszoną ciążę. W kwestii lekarza to powiem jak ja zrobiłam. Jednak każda sytuacja jest inna i trzeba być czujnym. Ja poczekałam 2 tygodnie od pierwszego dnia krwawienia, ale 10 dni mocno krwawiłam, później sprawdziłam bete czy spadła do 0 i następnie poszłam do lekarza.

Do góry