reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Preston

Witam, witam :)

Jestem kolejna mama z Preston. Mam 4 miesiecznego Jedrka :) i mieszkamy w okolicach Ingol i z mila checia poznam inne mamy, bo nudno czasem samej tak krazyc na spacerkach po parkach :)

Pozdrawiam

reklama
napisz cos wiecej o sobie , a jagby te nasze spotkania wygladaly ??? Kolezanka z Ingol my z Preston hmmm...
jakies jedno wspolne miejsce ?

Hej witajcie w Preston jestem kilku tygodni. Jestem w siódmym miesiącu ciąży i szukam polskiego lekarza w Preston. Nie znam języka angielskiego a nie wyobrażam sobie chodzenia z kimś do lekarza. Więc może któraś z Was wie gdzie mogę znaleźć takiego lekarz?
Gorąco pozdrawiam :)

Hej Ewelina,

Niestety nie znajdziesz w Preston polskiego lekarza, tutaj w coiazy chodzi sie do poloznej, rzadko kiedy mozna zobaczyc lekarza. A najblizszego polskiego ginekologa znajdziesz a przychodni "zielonej" w manchesterze oczywiscie prywatnie i z tego co wiem to dosyc drogi.

podczas ciazy w uk chodzi sie na wizyty do Poloznej, nie ma wykonywanego badania lekarskiego wiec bez obawy mozesz wziac kogos, jestto tylko rozmowa, i co najwyzej sluchanie ruchow dziecka. Porod tez odbiera polozna i po porodzie tez ona do Ciebie przychodzi. Po 8 tyg od porodu masz tak zwany check przez lekarza, ale rowniez nie bada on ie ginekologicznie. Po takie "luksusy" musisz jechac do Polski.

Pozdrawiam i pytaj jakby co.

Dzięki ze odpisałaś :)

Słyszałam ze w Preston w szpitalu jest polska położna czy to prawda? Ale do szpitala do położnej kieruje jakiś lekarz czy poprostu idę i się zglaszam do położnej osobiście? A czy znajdę polskiego lekarza zwykłego rodzinnego w razie przeziębienia czy coś w tym stylu ?

Pozdrawiam :)

Ostatnia edycja:
Nie mam pojecia o polskiej poloznej w szpitalu, moze dziewczyny z forum cos wiedza. Polecalabym Ci isc tutaj do lekarza rodzinnego, ktory skieruje Cie "przepisze" polozna ktora Toba bedzie sie zajmowac.

Z tego co wiem nie ma lekarza rodzinnego Polaka, w razie przeziebienia zostaje lekarz angielski :p ktory z gory Ci mowie przepisze Ci paracetamol na wszystko :):)

No to fajnie u angielskich lekarzy jedynym lekiem jest paracetamol :):) ? To zostaje mi zapisać się do lekarza rodzinnego który mnie skieruje do położnej? Ok dzięki wielkie że znalazłaś chwile czasu :) jak będę miała jakieś pytania to napisze :)
A narazi serdecznie pozdrawiam wszystkie szczęśliwe mamy:)

reklama
hej Ewelina tak powinnas sie jak najszybciej zapisac do lekarza zeby skierowal cie do poloznej, na porodowce w 100% nie ma polskiej poloznej wiem bo pracuje w szpitalu, staraj sie jak najszybciej nauczyc zwrotow zwiazanych z porodem bo gdy zczna sie skurcze to tez nie jedziesz odrazu do szpitala tylko dzwonisz i oni przeprowadzaja wywiad przez telefon no chyba ze cie skieryja na wywolanie lub cesarke to masz ustalony termin. Polozna powinna przyjmowac w tej samej przychodni co lekarz tylko jesli nie bedzie miejsca to bedziesz jezdzic do szpitala. Sieczka ma racje tu raczej daja paracetamol a mnie w ciazy na przeziebienie powiedzieli ze mam pic gorace zupy wiec zostaja domowe sposoby

Do góry