reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niemowle i całkowita odmowa jedzenia

Ah widzę teraz, ze 8.
A słoiczków tez nie chce?
Co z kaszką?
Teraz już skończył 9 mcy. Wcześniej jak mógł jeść to tez nie chcial kaszek zupek . Wszystko niechętnie i z zabawianiem,a często to wmuszane. Teraz zgodnie z zaleceniem lekarza musi być na samym mleku. Jest dopiero 3 tygodnie i poprawy brak. A dzisiaj to armagedon. Nawet strzykawka nie chce.. już nie wiem jak mam mu dać jeść :( butelka zje 30 ml strzykawka parę łykow. Co za los :(

reklama
Teraz już skończył 9 mcy. Wcześniej jak mógł jeść to tez nie chcial kaszek zupek . Wszystko niechętnie i z zabawianiem,a często to wmuszane. Teraz zgodnie z zaleceniem lekarza musi być na samym mleku. Jest dopiero 3 tygodnie i poprawy brak. A dzisiaj to armagedon. Nawet strzykawka nie chce.. już nie wiem jak mam mu dać jeść :( butelka zje 30 ml strzykawka parę łykow. Co za los :(
Nie doradzam, ale próbowałaś go przetrzymać? Może sam sie upomni i chętniej wypije?

Kurcze co może być przyczyną [emoji2368]
Moj tez jadł 2tyg a teraz znow cyrki, ale jakoś zjada.
Nie wiem co za przyczyna. Czy to alergia czy refluks i popalony przelyk :( jeśli alergia to pije przecież mleko bez bmk i powinna już być poprawa. A popalonego przełyku nie ma wg lekarzy bo by nie chciał jesc wogóle, a on je malutko. A miał chyba 2 dni gdzie trafiły się 4 karmienia ze zjadł na raz 120 ml na porcje . Dla mnie to był sukces. A od wczoraj zje ledwo 60 ml i zadowolony. Zauważyłam że jak pił ten koperek to wtedy troszkę więcej jadł na porcje i ładnie mu się odbijało. A tak to przewaznie po jedzeniu nie może odbić albo jak się odbije to tak dziwnie i nie do końca. Może on czuje się 'pelny' i nie może więcej zjeść. Tylko czemu?

Nie wiem co za przyczyna. Czy to alergia czy refluks i popalony przelyk :( jeśli alergia to pije przecież mleko bez bmk i powinna już być poprawa. A popalonego przełyku nie ma wg lekarzy bo by nie chciał jesc wogóle, a on je malutko. A miał chyba 2 dni gdzie trafiły się 4 karmienia ze zjadł na raz 120 ml na porcje . Dla mnie to był sukces. A od wczoraj zje ledwo 60 ml i zadowolony. Zauważyłam że jak pił ten koperek to wtedy troszkę więcej jadł na porcje i ładnie mu się odbijało. A tak to przewaznie po jedzeniu nie może odbić albo jak się odbije to tak dziwnie i nie do końca. Może on czuje się 'pelny' i nie może więcej zjeść. Tylko czemu?
Próbowałaś mu dawać Espumisan. Podawaj choćby rano i wieczorem. Albo jak widziałaś poprawę przy koperku, to daj mu koperek.
Powiem ci, że moje dziecko nawet w pewnym momencie neocate nie mogło jeść.

Ostatnia edycja:
Podaje bobotic forte. A koperek tez zaparzam ale już nie działa na apetyt niestety.
A próbowałaś dawać dziecku makrogol? To lek, który się nie wchłania. Zbiera wodę w jelitach i rozluźnia kał. Młody będzie robił 2-3 kupy dziennie. Może tu macie problem? Warto spróbować, skoro przebadać dobrze was nie chcą. Pogadaj z pediatra. Naprawdę niewiele macie w tym temacie do stracenia, a ile można zyskać.

A próbowałaś dawać dziecku makrogol? To lek, który się nie wchłania. Zbiera wodę w jelitach i rozluźnia kał. Młody będzie robił 2-3 kupy dziennie. Może tu macie problem? Warto spróbować, skoro przebadać dobrze was nie chcą. Pogadaj z pediatra. Naprawdę niewiele macie w tym temacie do stracenia, a ile można zyskać.
Podawałam dicopeg i synek robił wtedy 2- 3 kupy ale były tak wodniste ze wsiąkały w pieluszki. Bez tego robi jedną porządną kupę dziennie.

reklama
Podawałam dicopeg i synek robił wtedy 2- 3 kupy ale były tak wodniste ze wsiąkały w pieluszki. Bez tego robi jedną porządną kupę dziennie.
A jadł lepiej? Może u was trzeba zrobić panel alergiczny. Są jeszcze mleka roślinne mm. Przykro mi bardzo, że ani pomóc ci nie mogę, ani cię odciążyć na chwilę, byś mogła przestać o tym myśleć i czuć ten bagaż emocji z tym związany. Przytulam Cię dzielna kobieto. Jesteś mega mama. Mam nadzieję, że szybko znajdziesz mądrego lekarza, który wam pomoze

Do góry