reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Witam
Pszczółka wczoraj miała napad głodu:szok: o 23 wypiła 120ml mleka modyfikowanego i płakała dalej:szok: przystawiłam ją do piersi i jadła jeszcze przez 15minut:szok: i zasnęła:tak:

agatulka ja nigdy nie miałam bzika na punkcie karmienia piersią:no: także puki mleko mam to karmię:tak: jedną butlę mleka daję ze względu na problemy kupkowe:tak: ale widzę że wszystko się uregulowało i kupcia jest co drugi dzień:tak:

dokładnie o te paczki mi chodzi:tak: ja miałam butelkę, pampersa, mały sudocrem i mnóstwo próbek i ulotek:tak:

mi chodziło o szpital bo jak ja rodziłam to taki szał był ze tylko naturalnei ebz smoczków itp :p
u mnei było to samo jak był pokarm karmiłam u Zuzi szybko butla bo do pracy poszłam a z cyca ona zrezygnowała za wolno leciało pewnie
a za to Mask był głodomor po pół roku było mu mało i butle dostał

a to super ze kupki się uregulowały juz :))

Hello :-)

Karol wreszcie przespał całą noc. Obudził się o 5:30, ale przytuliłam i szybko zasnął :tak:. Dobrze się wyspać we własnym łóżku... ;-)

no to chłop zdrowieje :))))))
u nas Maks coś chyba katar załapał rano go wysmarowałam kremikiem kropelki zapodałam a po przejściu przez te mrozy w żłobku nie zauważyłam katarku hehehhe sopelki sie w nosie zrobiły może :-D:-D:-D:-D:-D

Blu, dobrze w ogóle się wyspać! Biedna Misia przez ten katar bardzo niespokojnie śpi, tej nocy m ją nosił od 1 do 3 a ja potem. Dobrze,że Ignaś dopiero rano zaczął kaszleć ale to już 7 była

na to wygląda :tak:

Mam pytanie - czy któraś z was używała / używa emolientu (np. Oilatum) do kąpieli niemowlęcia? Zastanawiam się, czy faktycznie nie trzeba wtedy używać żadnego mydła, tylko tą wodą się myje dziecko? A co z główką?

ja go nie używałam miałam próbki i je jakiś czas temu wykorzystałam bo by się przedatowały i woda była taka tłusta ze sozk
ja do kąpieli u obu kupowałam
JOHNSONS BABY

bardzo go chwalę kupowałam ten który szczypania w oczka nei powoduje
a po kąpieli oliwka tej samej firmy

Blu, dobrze w ogóle się wyspać! Biedna Misia przez ten katar bardzo niespokojnie śpi, tej nocy m ją nosił od 1 do 3 a ja potem. Dobrze,że Ignaś dopiero rano zaczął kaszleć ale to już 7 była

zdróka dla maluchów i sł dla rodziców
jeny jak to okropnie jak dzieci hurtowo chorują

ja tylko marze by moje choć na święta nie padły

obiad sie piecze farsz robię do pasztecików francuskich oby tfiu tfiu nie zapeszać może do 14 uda mis ie to zrobić wsio
a w sumie tylko dokończyć ten farsz umyć włoski i łozka poskładać to nei duzo hehehhe

na to wygląda :tak:

Mam pytanie - czy któraś z was używała / używa emolientu (np. Oilatum) do kąpieli niemowlęcia? Zastanawiam się, czy faktycznie nie trzeba wtedy używać żadnego mydła, tylko tą wodą się myje dziecko? A co z główką?
Blu ja kąpałam w Oilatum i jak dla mnie super:tak: wlewałam tak większą zakrętkę :tak: emolium miałam próbkę i w sumie to samo co Oilatum:tak: faktycznie nie trzeba już dziecka smarować niczym główkę też myłam w tej natłuszczonej wodzie:tak: ja jeszcze dodatkowo Maję smarowałam bo po fototerapii miała bardzo przesuszoną skórkę wodzie:confused2: z emolium mam jeszcze krem i żel do mycia ciała:tak: emolium w ogóle jest dużo tańsze a równie skuteczne co kosmetyki Oilatum:tak:

Właśnie myślę, żeby kupić Emolium emulsję do kąpieli i emulsję do ciała jakby trzeba było dodatkowo smarować jakieś miejsca.

Ale myjesz samą tą wodą z emulsją bez żadnego dodatkowego środka do mycia? Czy używasz tego żelu do mycia?

Właśnie myślę, żeby kupić Emolium emulsję do kąpieli i emulsję do ciała jakby trzeba było dodatkowo smarować jakieś miejsca.

Ale myjesz samą tą wodą z emulsją bez żadnego dodatkowego środka do mycia? Czy używasz tego żelu do mycia?
blu, ja ożywam mydełka oillan, do tego mam balsam z tej serii, ale smaruje jak mi sie chce, bo po tym mydełku jest gładziutka skóra. A ja wolę umyć mydełkiem, bo się pieni i można wszędzie dotrzeć (np pod paszkami i za uszami).
kosztuje 8 zł i starcza na ok miesiąc a myje obydwoje:tak:
Do włosów mam szampon ale to dlatego że Miśka kudłata i jeszcze ma ciemieniuchę, smaruje jej olejuszką i potem mam szampon z tej samej firmy skarb matki, fajny jest:tak:

reklama

jak miałam emulsję to myłam tylko emulsją:tak: teraz myję żelem ale jak tylko się skończy wracam do tej emulsji:tak:
biorę starszaka i idziemy na pocztę;-)

Do góry