reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
a ja jestem zadowolona, bo mamy prawie wszystkie prezenty:-D
teraz tylko muszę wymyślić coś co mogę zrobić do jedzenia z małym wyprzedzeniem:eek:, może jakieś pomysły:confused2:

zdrówka dla Natalki, oby kaszelek sobie już poszedł;-) i dla Karolka również duzo zdrówka:tak:

właśnie przejechałam 3,5km w 40 minut na orbitreku:tak:
moja coś ma problemy z zasypianiem:confused2: od kilku tygodni nie potrafi zasnąć:wściekła/y: bawi się w pokoju i co chwilę wychodzi a to pici, siku itp gdzie te czasy kiedy kładłam N do łóżka i po 5 miutach spała jak anioł:tak: znajomi jak przychodzi to nie mogli się nadziwić:confused2: że dziecko tak pięknie idzie spać samo:tak:
chyba zastosuje metodę super niani i będę siedziała z nią w pokoju i czekała jak zaśnie nie nawiązując żadnych rozmów:-p
czyli jedziesz na maxa już :)))
u nas ja czytam książeczkę 3 bajeczki mamy ustalone dzieci same wybierają
potem daje buziaki i mówie dobranoc Junior kładzie się i spokój gaworzy neiraz do siebie ale z łózka nie schodzi za to Zuza jeny marudzi stęka pzy czym Maks ja naśladuje i jest harmider musimy je wymęczać chyba czymś wieczorem moze im kupię tego orbitreka hehehe:-D:-D:-D

a ja jestem zadowolona, bo mamy prawie wszystkie prezenty:-D
teraz tylko muszę wymyślić coś co mogę zrobić do jedzenia z małym wyprzedzeniem:eek:, może jakieś pomysły:confused2:

zdrówka dla Natalki, oby kaszelek sobie już poszedł;-) i dla Karolka również duzo zdrówka:tak:

ja chyba bigosik zrobię i w słoiki
kutie ze 2 ndi szybciej zrobię by sie przegryzła rybe po grecku także
farsz do pierogów można zamrozić

Blu zdrówka dla synka
jak zimno łomatko

Ostatnia edycja:
Hello

U nas z zasypianiem też jest kombinowanie - piciu, siku, kupę, tata, babcia...:rolleyes2:

Za to w nocy już było całkiem ok - z reguły jedna pobudka w nocy na siku i kolejna juz rano, ale ostatnie 2 noce przez tą chorobę były do kitu. Tą noc spędziłam całą w jego łóżku, bo co chwilę wołał :sorry:

hej
pospałam znów do 8:30:-)

Blu jak patrzę na suwak to jestem w szoku że czas tak pędzi:szok: zdecydowałaś się na tą kołyskę co pokazywałaś:confused:

Agatulka ja zaraz zagłębiam się w przepisy kulinarne i planuję wypieki na swięta:tak: co prawda wigilię jesteśmy u rodziców a w drugi dzień świąt moja siostra ma 18-tkę:tak: więc dużo nam nie potrzeba

Sandi co słychać:confused:

Blu jak patrzę na suwak to jestem w szoku że czas tak pędzi:szok: zdecydowałaś się na tą kołyskę co pokazywałaś:confused:
Tamta jednak była używana, tylko ktoś chyba przez pomyłkę dał dwie oferty i dlatego myślałam, że to jakiś sklep. Nie żebym miała coś przeciw używanym rzeczom, ale cena mało atrakcyjna była. A czy w ogóle się zdecydujemy na kołyskę to jeszcze nie wiem. Jakoś nam się nie śpieszy z zakupami tym razem ;-). W sumie to jeszcze nic nie mam poza dwoma kombinezonami i tą bluzą z Tesco (a ona jest i tak na przyszłość). Na razie to by mi się przydał jakiś płaszcz na zimę, bo wyrosłam :-D

hej, no to mamy szpital w domu:-( Miśka złapała katar od Ignasia i M też mówił wczoraj, że coś go łamie:confused2: Byliśmy u lekarza i ten sam zestaw leków co u Ignasia tylko dawkowanie inne, musiałam tylko dokupić kropelki dla niemowląt do nosa:eek:
Ewelina, ja już mam farsz na pierogi i uszka zamrożony, większość zakupów zrobione, m.in masę makową kupiłam gotową tym razem, na sałatkę takie gotowe mieszanki w słoiku + seler w słoiku. Karpia już mamy sprawionego w zamrażarce (ale to od znajomego z hodowli i dlatego) Śledzie w przyprawy wsadzamy w poniedziałek i pierogi we wtorek robimy. Ciasto kruche np na makowca czy łamańce można zrobić 3 dni wcześniej i też do momentu użycia trzymać w lodówce
A dziś m idzie po choinkę:-) już sobie odłożyłam :tak:

reklama
Hello

U nas z zasypianiem też jest kombinowanie - piciu, siku, kupę, tata, babcia...:rolleyes2:

Za to w nocy już było całkiem ok - z reguły jedna pobudka w nocy na siku i kolejna juz rano, ale ostatnie 2 noce przez tą chorobę były do kitu. Tą noc spędziłam całą w jego łóżku, bo co chwilę wołał :sorry:

tulaski na niepzrespane noce oby młody zdrowiał

Tamta jednak była używana, tylko ktoś chyba przez pomyłkę dał dwie oferty i dlatego myślałam, że to jakiś sklep. Nie żebym miała coś przeciw używanym rzeczom, ale cena mało atrakcyjna była. A czy w ogóle się zdecydujemy na kołyskę to jeszcze nie wiem. Jakoś nam się nie śpieszy z zakupami tym razem ;-). W sumie to jeszcze nic nie mam poza dwoma kombinezonami i tą bluzą z Tesco (a ona jest i tak na przyszłość). Na razie to by mi się przydał jakiś płaszcz na zimę, bo wyrosłam :-D
nic nic nie masz zero śpioszków czy body??? czy tak piszesz o większych rzeczach??

hej, no to mamy szpital w domu:-( Miśka złapała katar od Ignasia i M też mówił wczoraj, że coś go łamie:confused2: Byliśmy u lekarza i ten sam zestaw leków co u Ignasia tylko dawkowanie inne, musiałam tylko dokupić kropelki dla niemowląt do nosa:eek:
Ewelina, ja już mam farsz na pierogi i uszka zamrożony, większość zakupów zrobione, m.in masę makową kupiłam gotową tym razem, na sałatkę takie gotowe mieszanki w słoiku + seler w słoiku. Karpia już mamy sprawionego w zamrażarce (ale to od znajomego z hodowli i dlatego) Śledzie w przyprawy wsadzamy w poniedziałek i pierogi we wtorek robimy. Ciasto kruche np na makowca czy łamańce można zrobić 3 dni wcześniej i też do momentu użycia trzymać w lodówce
A dziś m idzie po choinkę:-) już sobie odłożyłam :tak:

oo mak musze kupić heheh ja w atmtym roku do kuti kupiłam taka masę w puszcze bardzo dobra w tym roku powtórke trza zrobić
Karpia niktnie lubi więc niestety ta tradycja upada
a do ryby po grecu panga mintaj czy tilapia dobrze się nadaja i kupię mrożone filety
a jakie przyprawy są do tych śledzi tzn jak je robicie ???
choinka w tym roku będzie mini może taka metrowa hehhe ale po co nam większa preznty u babci będa a tu tyle co lampki zawiesić i bąbeczko oraz pomarańcze ususzone i na cistaeczka sie chyba skusze byśmy razem zrobili Niedziele mam wolną to bedzie wypiekowo :p

Do góry