reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
a ja jestem zadowolona, bo mamy prawie wszystkie prezenty:-D
teraz tylko muszę wymyślić coś co mogę zrobić do jedzenia z małym wyprzedzeniem:eek:, może jakieś pomysły:confused2:

zdrówka dla Natalki, oby kaszelek sobie już poszedł;-) i dla Karolka również duzo zdrówka:tak:

właśnie przejechałam 3,5km w 40 minut na orbitreku:tak:
moja coś ma problemy z zasypianiem:confused2: od kilku tygodni nie potrafi zasnąć:wściekła/y: bawi się w pokoju i co chwilę wychodzi a to pici, siku itp gdzie te czasy kiedy kładłam N do łóżka i po 5 miutach spała jak anioł:tak: znajomi jak przychodzi to nie mogli się nadziwić:confused2: że dziecko tak pięknie idzie spać samo:tak:
chyba zastosuje metodę super niani i będę siedziała z nią w pokoju i czekała jak zaśnie nie nawiązując żadnych rozmów:-p
czyli jedziesz na maxa już :)))
u nas ja czytam książeczkę 3 bajeczki mamy ustalone dzieci same wybierają
potem daje buziaki i mówie dobranoc Junior kładzie się i spokój gaworzy neiraz do siebie ale z łózka nie schodzi za to Zuza jeny marudzi stęka pzy czym Maks ja naśladuje i jest harmider musimy je wymęczać chyba czymś wieczorem moze im kupię tego orbitreka hehehe:-D:-D:-D

a ja jestem zadowolona, bo mamy prawie wszystkie prezenty:-D
teraz tylko muszę wymyślić coś co mogę zrobić do jedzenia z małym wyprzedzeniem:eek:, może jakieś pomysły:confused2:

zdrówka dla Natalki, oby kaszelek sobie już poszedł;-) i dla Karolka również duzo zdrówka:tak:

ja chyba bigosik zrobię i w słoiki
kutie ze 2 ndi szybciej zrobię by sie przegryzła rybe po grecku także
farsz do pierogów można zamrozić

Blu zdrówka dla synka
jak zimno łomatko

Ostatnia edycja:
Hello

U nas z zasypianiem też jest kombinowanie - piciu, siku, kupę, tata, babcia...:rolleyes2:

Za to w nocy już było całkiem ok - z reguły jedna pobudka w nocy na siku i kolejna juz rano, ale ostatnie 2 noce przez tą chorobę były do kitu. Tą noc spędziłam całą w jego łóżku, bo co chwilę wołał :sorry:

hej
pospałam znów do 8:30:-)

Blu jak patrzę na suwak to jestem w szoku że czas tak pędzi:szok: zdecydowałaś się na tą kołyskę co pokazywałaś:confused:

Agatulka ja zaraz zagłębiam się w przepisy kulinarne i planuję wypieki na swięta:tak: co prawda wigilię jesteśmy u rodziców a w drugi dzień świąt moja siostra ma 18-tkę:tak: więc dużo nam nie potrzeba

Sandi co słychać:confused:

Blu jak patrzę na suwak to jestem w szoku że czas tak pędzi:szok: zdecydowałaś się na tą kołyskę co pokazywałaś:confused:
Tamta jednak była używana, tylko ktoś chyba przez pomyłkę dał dwie oferty i dlatego myślałam, że to jakiś sklep. Nie żebym miała coś przeciw używanym rzeczom, ale cena mało atrakcyjna była. A czy w ogóle się zdecydujemy na kołyskę to jeszcze nie wiem. Jakoś nam się nie śpieszy z zakupami tym razem ;-). W sumie to jeszcze nic nie mam poza dwoma kombinezonami i tą bluzą z Tesco (a ona jest i tak na przyszłość). Na razie to by mi się przydał jakiś płaszcz na zimę, bo wyrosłam :-D

hej, no to mamy szpital w domu:-( Miśka złapała katar od Ignasia i M też mówił wczoraj, że coś go łamie:confused2: Byliśmy u lekarza i ten sam zestaw leków co u Ignasia tylko dawkowanie inne, musiałam tylko dokupić kropelki dla niemowląt do nosa:eek:
Ewelina, ja już mam farsz na pierogi i uszka zamrożony, większość zakupów zrobione, m.in masę makową kupiłam gotową tym razem, na sałatkę takie gotowe mieszanki w słoiku + seler w słoiku. Karpia już mamy sprawionego w zamrażarce (ale to od znajomego z hodowli i dlatego) Śledzie w przyprawy wsadzamy w poniedziałek i pierogi we wtorek robimy. Ciasto kruche np na makowca czy łamańce można zrobić 3 dni wcześniej i też do momentu użycia trzymać w lodówce
A dziś m idzie po choinkę:-) już sobie odłożyłam :tak:

reklama
Hello

U nas z zasypianiem też jest kombinowanie - piciu, siku, kupę, tata, babcia...:rolleyes2:

Za to w nocy już było całkiem ok - z reguły jedna pobudka w nocy na siku i kolejna juz rano, ale ostatnie 2 noce przez tą chorobę były do kitu. Tą noc spędziłam całą w jego łóżku, bo co chwilę wołał :sorry:

tulaski na niepzrespane noce oby młody zdrowiał

Tamta jednak była używana, tylko ktoś chyba przez pomyłkę dał dwie oferty i dlatego myślałam, że to jakiś sklep. Nie żebym miała coś przeciw używanym rzeczom, ale cena mało atrakcyjna była. A czy w ogóle się zdecydujemy na kołyskę to jeszcze nie wiem. Jakoś nam się nie śpieszy z zakupami tym razem ;-). W sumie to jeszcze nic nie mam poza dwoma kombinezonami i tą bluzą z Tesco (a ona jest i tak na przyszłość). Na razie to by mi się przydał jakiś płaszcz na zimę, bo wyrosłam :-D
nic nic nie masz zero śpioszków czy body??? czy tak piszesz o większych rzeczach??

hej, no to mamy szpital w domu:-( Miśka złapała katar od Ignasia i M też mówił wczoraj, że coś go łamie:confused2: Byliśmy u lekarza i ten sam zestaw leków co u Ignasia tylko dawkowanie inne, musiałam tylko dokupić kropelki dla niemowląt do nosa:eek:
Ewelina, ja już mam farsz na pierogi i uszka zamrożony, większość zakupów zrobione, m.in masę makową kupiłam gotową tym razem, na sałatkę takie gotowe mieszanki w słoiku + seler w słoiku. Karpia już mamy sprawionego w zamrażarce (ale to od znajomego z hodowli i dlatego) Śledzie w przyprawy wsadzamy w poniedziałek i pierogi we wtorek robimy. Ciasto kruche np na makowca czy łamańce można zrobić 3 dni wcześniej i też do momentu użycia trzymać w lodówce
A dziś m idzie po choinkę:-) już sobie odłożyłam :tak:

oo mak musze kupić heheh ja w atmtym roku do kuti kupiłam taka masę w puszcze bardzo dobra w tym roku powtórke trza zrobić
Karpia niktnie lubi więc niestety ta tradycja upada
a do ryby po grecu panga mintaj czy tilapia dobrze się nadaja i kupię mrożone filety
a jakie przyprawy są do tych śledzi tzn jak je robicie ???
choinka w tym roku będzie mini może taka metrowa hehhe ale po co nam większa preznty u babci będa a tu tyle co lampki zawiesić i bąbeczko oraz pomarańcze ususzone i na cistaeczka sie chyba skusze byśmy razem zrobili Niedziele mam wolną to bedzie wypiekowo :p

Do góry