reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

agatulka podejrzewam, że to przez żłobek tak saię rozwija mu mówienie ;)

ale on 2 rok chodzi do żłobka myślę że to po prostu ten czas jest teraz
Zuza dopiero po 3 roku zaczęła mówić więc on ja wyprzedza

Witam
muszę dziś na godzinkę rozstać się z moimi dziewczynkami:-( bo z tego wszystkiego wyszło że Maja ma jedno imię na akcie urodzenia:sorry2: więc jedziemy do urzędu dopisać drugie imię i odebrać akt urodzenia:tak: jeszcze muszę zahaczyć o mops i do księgowej załatwić macierzyński:tak: dobrze że wszystko jest w bliskiej odległości:tak:

ulalala 1 wychodne a odciągacz masz ze sobą by cie nie zalało no chyba ze to będzie mega szybkie wyjście

noc spokojna młody juz myśle 2 tydzień śpi cała noc bez sikania i zasypia bardzo ładnie tzn kończe czytać mówie dobranoc Zuza jak zwykle robi akcje beczeni że niechce spać Maks ją chwilke papuguje ale potem się kładzie i zasypia bez ceregieli szok
zaraz gotujemy jajo na miękko i luzacki dzień

reklama
Dzień dobry:-) Michaśka nie chce spać w dzień,tylko takie 15 min drzemki sobie ucina przy cycu, makabra. Wczoraj na spacerze też był ryk co chwile! ROKSI u mnie m wszystko załatwiał na początku, urzędy,sklepy, apteki, bał sie zostawać z małą. Do tej pory się przyzwyczaił,że wygodniej jest mnie zawołać jak płacze :-/

Dzień dobry:-) Michaśka nie chce spać w dzień,tylko takie 15 min drzemki sobie ucina przy cycu, makabra. Wczoraj na spacerze też był ryk co chwile! ROKSI u mnie m wszystko załatwiał na początku, urzędy,sklepy, apteki, bał sie zostawać z małą. Do tej pory się przyzwyczaił,że wygodniej jest mnie zawołać jak płacze :-/

Soppana współczuje małej buntowniczki a męża trza chyba porządnie przechrzcić by mamie dawał odpocząć u mnie to dzieci wołają tylko mamę jak by taty nei miały nieraz tata jest obok a młody woła mama piciu :wściekła/y::wściekła/y:
dobrze że mąż czasem dobrze reaguje i idzie mu nalać

Hello :-)

Soppana współczuje małej buntowniczki a męża trza chyba porządnie przechrzcić by mamie dawał odpocząć u mnie to dzieci wołają tylko mamę jak by taty nei miały nieraz tata jest obok a młody woła mama piciu :wściekła/y::wściekła/y:
dobrze że mąż czasem dobrze reaguje i idzie mu nalać
U mnie to samo. Jeszcze tatę wygania, że on chce z mamą sikać np :szok:

hehhehe a tristan ostatnio na placu zabaw zjezdzal na rurze , zjechal i mowi do mnie :
" mama siurak boli , POCALUJ":-D:-D:-D:-D:-D

co do moczenia , to tristan zaczal mis ie moczy i w dzien i w nocy . nie iwme moze jest przeziebiony , bo sieka co pare minut a wcale tak duzo nei pije :confused:

hehhehe a tristan ostatnio na placu zabaw zjezdzal na rurze , zjechal i mowi do mnie :
" mama siurak boli , POCALUJ":-D:-D:-D:-D:-D

co do moczenia , to tristan zaczal mis ie moczy i w dzien i w nocy . nie iwme moze jest przeziebiony , bo sieka co pare minut a wcale tak duzo nei pije :confused:

wow alez ma pomysły twój synek ale wspólczuje bólu siusiaka
co do sikania u nas pomoagały nasiadóki na rumianku lub z leków urinal jak sie nie myle najlepeij zrobić badanie moczu by wiedziec co sie dzieje
bidulek namęczy sie wspólczuje i całuski od internetowej cioci

kurcze nawet do tego 1000zł dla wszystkich potrzebne jest to zaświadczenie od ginekologa:wściekła/y: mało tego to jeszcze specjalny druk musi być z mopsu:szok:

ulalala 1 wychodne a odciągacz masz ze sobą by cie nie zalało no chyba ze to będzie mega szybkie wyjście
nie mam:no: co prawda mam nawał w jednej piersi ale wytrzymuje:tak: nie było mnie 1,5 godziny:tak: czekam aż mama weźmie wolne i śmignę sobie na zakupy odchamić się;-)

ROKSI u mnie m wszystko załatwiał na początku, urzędy,sklepy, apteki, bał sie zostawać z małą. Do tej pory się przyzwyczaił,że wygodniej jest mnie zawołać jak płacze :-/
Soppana u mnie dziś dyżur pełniła teściowa;-) a m jeszcze nie był sam z dwójką ale myślę że sobie poradzi w końcu przez mój cały pobyt w szpitalu był całymi dniami z N:tak:

Miloku moja też się posikuje:sorry2: ale to z z lenistwa czeka do ostatniego momentu i biegnie na ubikacje:wściekła/y: a kupa u nas cały czas idzie w pampka nocnego:wściekła/y: założę pampersa a po 2 minutach córka oświadcza że zrobiła kupsko:sorry: nigdy jeszcze kupy nie zrobiła do ubikacji:no:

reklama
taaa bo od 2 listopada weszły nowe zasady przyznawania becikowego
pod górkę chcą zrobić tym co wyudzają becikowe rodząc dzieci a potem je zaniedbując bo alkohol lub inne gorsze rzeczy :-:)-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ale tym dobrym mamą tęż to pod górke narobi troszkę

odchamić sie powiadasz hehehhehe

Do góry