reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

agatulka podejrzewam, że to przez żłobek tak saię rozwija mu mówienie ;)

ale on 2 rok chodzi do żłobka myślę że to po prostu ten czas jest teraz
Zuza dopiero po 3 roku zaczęła mówić więc on ja wyprzedza

Witam
muszę dziś na godzinkę rozstać się z moimi dziewczynkami:-( bo z tego wszystkiego wyszło że Maja ma jedno imię na akcie urodzenia:sorry2: więc jedziemy do urzędu dopisać drugie imię i odebrać akt urodzenia:tak: jeszcze muszę zahaczyć o mops i do księgowej załatwić macierzyński:tak: dobrze że wszystko jest w bliskiej odległości:tak:

ulalala 1 wychodne a odciągacz masz ze sobą by cie nie zalało no chyba ze to będzie mega szybkie wyjście

noc spokojna młody juz myśle 2 tydzień śpi cała noc bez sikania i zasypia bardzo ładnie tzn kończe czytać mówie dobranoc Zuza jak zwykle robi akcje beczeni że niechce spać Maks ją chwilke papuguje ale potem się kładzie i zasypia bez ceregieli szok
zaraz gotujemy jajo na miękko i luzacki dzień

reklama
Dzień dobry:-) Michaśka nie chce spać w dzień,tylko takie 15 min drzemki sobie ucina przy cycu, makabra. Wczoraj na spacerze też był ryk co chwile! ROKSI u mnie m wszystko załatwiał na początku, urzędy,sklepy, apteki, bał sie zostawać z małą. Do tej pory się przyzwyczaił,że wygodniej jest mnie zawołać jak płacze :-/

Dzień dobry:-) Michaśka nie chce spać w dzień,tylko takie 15 min drzemki sobie ucina przy cycu, makabra. Wczoraj na spacerze też był ryk co chwile! ROKSI u mnie m wszystko załatwiał na początku, urzędy,sklepy, apteki, bał sie zostawać z małą. Do tej pory się przyzwyczaił,że wygodniej jest mnie zawołać jak płacze :-/

Soppana współczuje małej buntowniczki a męża trza chyba porządnie przechrzcić by mamie dawał odpocząć u mnie to dzieci wołają tylko mamę jak by taty nei miały nieraz tata jest obok a młody woła mama piciu :wściekła/y::wściekła/y:
dobrze że mąż czasem dobrze reaguje i idzie mu nalać

Hello :-)

Soppana współczuje małej buntowniczki a męża trza chyba porządnie przechrzcić by mamie dawał odpocząć u mnie to dzieci wołają tylko mamę jak by taty nei miały nieraz tata jest obok a młody woła mama piciu :wściekła/y::wściekła/y:
dobrze że mąż czasem dobrze reaguje i idzie mu nalać
U mnie to samo. Jeszcze tatę wygania, że on chce z mamą sikać np :szok:

hehhehe a tristan ostatnio na placu zabaw zjezdzal na rurze , zjechal i mowi do mnie :
" mama siurak boli , POCALUJ":-D:-D:-D:-D:-D

co do moczenia , to tristan zaczal mis ie moczy i w dzien i w nocy . nie iwme moze jest przeziebiony , bo sieka co pare minut a wcale tak duzo nei pije :confused:

hehhehe a tristan ostatnio na placu zabaw zjezdzal na rurze , zjechal i mowi do mnie :
" mama siurak boli , POCALUJ":-D:-D:-D:-D:-D

co do moczenia , to tristan zaczal mis ie moczy i w dzien i w nocy . nie iwme moze jest przeziebiony , bo sieka co pare minut a wcale tak duzo nei pije :confused:

wow alez ma pomysły twój synek ale wspólczuje bólu siusiaka
co do sikania u nas pomoagały nasiadóki na rumianku lub z leków urinal jak sie nie myle najlepeij zrobić badanie moczu by wiedziec co sie dzieje
bidulek namęczy sie wspólczuje i całuski od internetowej cioci

kurcze nawet do tego 1000zł dla wszystkich potrzebne jest to zaświadczenie od ginekologa:wściekła/y: mało tego to jeszcze specjalny druk musi być z mopsu:szok:

ulalala 1 wychodne a odciągacz masz ze sobą by cie nie zalało no chyba ze to będzie mega szybkie wyjście
nie mam:no: co prawda mam nawał w jednej piersi ale wytrzymuje:tak: nie było mnie 1,5 godziny:tak: czekam aż mama weźmie wolne i śmignę sobie na zakupy odchamić się;-)

ROKSI u mnie m wszystko załatwiał na początku, urzędy,sklepy, apteki, bał sie zostawać z małą. Do tej pory się przyzwyczaił,że wygodniej jest mnie zawołać jak płacze :-/
Soppana u mnie dziś dyżur pełniła teściowa;-) a m jeszcze nie był sam z dwójką ale myślę że sobie poradzi w końcu przez mój cały pobyt w szpitalu był całymi dniami z N:tak:

Miloku moja też się posikuje:sorry2: ale to z z lenistwa czeka do ostatniego momentu i biegnie na ubikacje:wściekła/y: a kupa u nas cały czas idzie w pampka nocnego:wściekła/y: założę pampersa a po 2 minutach córka oświadcza że zrobiła kupsko:sorry: nigdy jeszcze kupy nie zrobiła do ubikacji:no:

reklama
taaa bo od 2 listopada weszły nowe zasady przyznawania becikowego
pod górkę chcą zrobić tym co wyudzają becikowe rodząc dzieci a potem je zaniedbując bo alkohol lub inne gorsze rzeczy :-:)-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ale tym dobrym mamą tęż to pod górke narobi troszkę

odchamić sie powiadasz hehehhehe

Do góry