reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

soppana przynosi w sensie że tam nie robi a w domu w majtki??

Roksi oby szybko udało się załatwić sprawy
ja czekam z Mopsu na pismo o zasiłku noi w końcu kwota ciut poszła w górę aż szokk tyle lat nic a tu w końcu

a gdzie reszta "starych " marcówek

reklama
tzn jak ma sam jeśc w sensie jogurt czy kaszkę to wole nie patrzeć lut tata go karmi
ale jak chodzi o Zupke to jemy zwykle razem tzn on warzywa a ja płyny hehehhehe
tak zjedliśmy 2 talerze stołowe zupki
teraz smażę placuszki ziemniaczane ale wyjątkowe bo z marchewką papryczką hehhe

hej

Miloku my właśnie przerabiamy chyba jakieś zapalenie dróg moczowych:-(, nie pisałam wcześniej bo miałam doła strasznego:-(, mały nie mógł się wysiusiać, ulgę przynosiła kąpiel i wtedy sikał do wody:szok::-(, po bactrimie jest juz lepiej, bo rano wysikał się na kibelek:tak:

a co do pampersów, to myslałam że mój nigdy się nie nauczy robić kupkę na ubikację, nie raz tutaj narzekałam:zawstydzona/y:, a teraz juz nie pamiętamy co to wpadki;-), tak jakoś samo przyszło,

karmienie też katastrofa:wściekła/y:, mam wyrzuty sumienia, bo czasami cieszę się, że większość dnia niania go karmi:zawstydzona/y:, a ona skrupulatnie notuje mi co jadł w ciągu dnia, bo wie że dla mnie to priorytetowa sprawa:tak:

hej

Miloku my właśnie przerabiamy chyba jakieś zapalenie dróg moczowych:-(, nie pisałam wcześniej bo miałam doła strasznego:-(, mały nie mógł się wysiusiać, ulgę przynosiła kąpiel i wtedy sikał do wody:szok::-(, po bactrimie jest juz lepiej, bo rano wysikał się na kibelek:tak:

a co do pampersów, to myslałam że mój nigdy się nie nauczy robić kupkę na ubikację, nie raz tutaj narzekałam:zawstydzona/y:, a teraz juz nie pamiętamy co to wpadki;-), tak jakoś samo przyszło,

karmienie też katastrofa:wściekła/y:, mam wyrzuty sumienia, bo czasami cieszę się, że większość dnia niania go karmi:zawstydzona/y:, a ona skrupulatnie notuje mi co jadł w ciągu dnia, bo wie że dla mnie to priorytetowa sprawa:tak:

czyli sukcesy pełną para na wątku jak chodzi o porządne odpampkowanie
oby bactrim pomógł
nie miej wyrzutów często dzieci lepeij jedzą z obca osobą
mój też w żłobku je superr w domu pogrymasi i mama karm wie że mu pomogę

pediatra zaliczony Maks super zdrowy
Zuza jeszcze ciut ma zaczerwienione gardło ale to końcówki jak nei bedzie pokaszliwać może iśc od przedszkola to super bo jutro mam 2 rozmowy i do znajomej u której mam dorobić czasem by pokazała asortyment i ceny

Dobry wieczór:-)

wywołałyście mnie:-)

Mam problemy w pracy a przez to i w domu, nie umiem rozdzielić tych spraw, przynoszę takie emocje, że sama z sobą wymiękam:sorry2: ale to co się dzieje w mojej grupie teraz to po prostu sajgon.

roksi jestem pod wrażeniem, że tak szybciutko wstałaś po porodzie i że jesteś w takiej dobrej formie!!! psychicznej i fizycznej. Maja ma 1,5 tyg. a ty już na mieście, ja okoła mc siedziałam w domu. Podziwiam za zapał i energię:tak:
Nati widzę łagodnie przeszła do nowej sytuacji:tak:
ehhh jak fajnie już Wam, podwójnym mamom:cool2:

agatulka Ty to obrotna babeczka, cały czas się za pracą rozglądasz - w dalszym ciągu powodzenia!

ewelina biedny Piotruś:-( lekarz zdiagnozował zapalenie pęcherza?

debiutantka w czwartek odbieram zdjęcia, oprawione w ramy i passe partout, wkleję fotki - są cudowne! dziękuję!
a w kwestii spania... ja przechodziłam już wiele etapów, 3-5-7 jak miała około roku, siedzenie przy łóżku aż zaśnie trwało krótko bo nie odpowiadało nam to, jak tylko zauważam, że Z. się do czegoś przyzwyczaja to staram się nie kontynuować, zamieniam na coś innego:-p już bardzo długo zasypia sama po bajce i pacierzu, nieważne czy ja kładę czy mąż.
Teraz to Ty się musisz w sobie zebrać bo wydaje mi się, że protesty będą ogromne, ale kiedyś trzeba się za to wziąść - jeśli przeszkadza bo jeśli nie to z tego wyrośnie;-)

miloku jeszcze 2 tyg. temu się dziwiłam, że Tristam 50 puzzle układa a Z już opanowała 49;-)

Oglądacie z dziećmi dobranocki? w niedzielę włączyłam i byłam w szoku. Jakiś wujek Bob, który jest wdowcem bo stracił żonę, poza tym ma śmiertelną chorobę, ogląda ulotki domów starości i narzeka, że nikt go nie chce:szok: widziałyście?? normalnie mnie ścięło, chyba wolę na DVD coś włącząć.

a tak w temacie... to jak z TV? u nas więcej odkąd wieczory długie, Z ogląda jaka to melodia albo się tak gapi bezsensu i wtedy mam największe wyrzuty:-(

miloku jeszcze 2 tyg. temu się dziwiłam, że Tristam 50 puzzle układa a Z już opanowała 49;-)

Oglądacie z dziećmi dobranocki? w niedzielę włączyłam i byłam w szoku. Jakiś wujek Bob, który jest wdowcem bo stracił żonę, poza tym ma śmiertelną chorobę, ogląda ulotki domów starości i narzeka, że nikt go nie chce:szok: widziałyście?? normalnie mnie ścięło, chyba wolę na DVD coś włącząć.

a tak w temacie... to jak z TV? u nas więcej odkąd wieczory długie, Z ogląda jaka to melodia albo się tak gapi bezsensu i wtedy mam największe wyrzuty:-(

Madzia witaj
u nas bajki zwykle na mini mini te z tvp sa do baniiii od wielu lat czasem coś ludzkiego poleci
a co do tv moje nieraz z nami cos oglądają ale staram sie to kontrolować

c do pracy mus znaleśc cos sobie nie stać niestety nas na to bym w domu siedziała buuuu

Ostatnia edycja:
reklama
a my chyba już całkowicie odpampkowani... juhu....
agatulka ja bym chciała iść do roboty, ale nie ma kto zostać z młodym niestety...
madzikm ja oglądam najczęściej na mini mini, bo te na tvp młodemu nie odpowiadają... a najlepiej to woli jaka to melodia ;-)

Do góry