reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

sandi: ja też byłam, chyba z dwa razy. Niestety przyjemne to nie było. Pani doktor paznokcie za długie wyhodowała:no: i próbowała Wojtkowi do oka zaglądać. POlska służba zdrowia:wściekła/y:

To mnie cieszy dziewczyny, że u Was podobnie z porozumiewaniem się. Znaczy,że to norma rozwojowa. Był moment , że się zaczęłam poważnie tym marwić i podejrzewać różne takie głupie rzeczy. Aż wstyd się przyznać teraz.

blu a próbowałaś mu po prostu tranu na łyżeczce dać? Takiego dla dzieci , smakowego? Wojtek bardzo lubi i się sam domaga jak zapomnę ( a wg mnie to paskudztwo)

ewelina współczuje pobudek... ale był okres , jak pamiętam, że się mały rzadziej budził nie?
U nas przez chorobę pobudki są co chwilę teraz.Mam wrażenie , że od paru dni wogóle nie śpię . Michał wybudza się bo kaszle , co budzi Wojtka, który żąda, żeby mu dać pić. Płaczą obaj, potem zasypiają a potem Michał wybudza się bo kaszle. I tak w koło Macieju. Normalnie zwariować można.

madzikm a jak u Was z przedszkolnymi chorobami małej?

reklama
Cześć Mamy,
wpadłam uaktywnić się trochę ale ta historia z FallenAngel mnie rozwaliła

pozdrowienia dla Was, ucałowania dla marcowiątek i fasolek

wpadła

my nie byłyśmy na takim badaniu:no: a poszłyście tak same z własnej inicjatywy:confused: w sumie na bilansie nic bani doktor nie mówiła:no: młoda nie zauważyłam by nadmiernie mrugała czy uciekało jej oczko ale może rzeczywiście dla świętego spokoju warto się wybrać:tak:

ja byłam bo zasugerowano mi, że oczko ucieka, ale okazało się że w porządku i kazali przyjść do kontroli za pół roku:tak:, koszt prywatnej wizyty 100zł:szok::eek:,

kaskada małemu zdarzało sie juz ładnie spac, ale to chyba przez mój powrót do pracy sprawdza, czy jestem:sorry::-D:eek:

my nie byłyśmy na takim badaniu:no: a poszłyście tak same z własnej inicjatywy:confused: w sumie na bilansie nic bani doktor nie mówiła:no: młoda nie zauważyłam by nadmiernie mrugała czy uciekało jej oczko ale może rzeczywiście dla świętego spokoju warto się wybrać:tak:
u nas właśnie młodej oczko uciekało pediatra dobry zauważyła i wysłałą do 3 roku kontrola oczek była ale zero wady oczek

pooka chyba każdą z nas rozbiła
[*]

oo dzieki za odpowiedzi ,a w sumie to pytalam tylko tak "o" ;-) bo brat mojego m zdziwiony ,ze my jeszcze z Niunka u okulisty nie bylismy (bo oni to se swoja byli itp. wiecie jak to jest :eek:) zadnych "podstaw" do wizyty nie mielismy i nie mamy :no: malutka widzi dobrze i jest bardzo spostrzegawcza :tak:zadne oczko nie ucieka :no: zraszta lekarz tez nie sugerowal okulistycznych badan :no: ...wiec sie przestraszylam tym ,ze moze powinnam ,ze tak trzeba itp. tak nagadal :eek:

hello

ja nie bylam u okulisty z mloda ale od roku sie wybieram :-p nie bo mam powody, ale dla kontroli :-D moze za rok w koncu dotre ;-)

co do Kidabionu to wciskamy w soczku i tak przejdzie, ale musze pomyslec nad czyms innym...generalnie ona nie ruszy nic co podaje sie na lyzeczce, w ogole ma jakis czujnik i wszystko co jest lekarstwem/witamina to odmawia przyjecia :-p

Dzień dobry:)
Bosz,.. Michał ma raptem 6 zębów a już nimi zgrzyta:szok:

Dziewczyny po ilu dawkach antybiotyku gorączka powinna zacząć spadać?
PO 3 ( trzecia wczoraj wieczorem) dawkach Wojtek miał dzisiaj rano 39.2. Zaczynam się martwić.

reklama
hej:tak:

Kaskada u nas po jednej dawce temperatura ustąpiła:tak: ale słyszałam że do 4 dawek:szok: chyba bym się skonsultowała z lekarzem do temperatura jest bardzo wysoka:szok:

Agutku u nas z lekami też jest cyrk:confused2: no chyba że jakieś smakowe to wtedy nie ma problemu:tak:

mam pytanie planuje zakup ekspres ciśnieniowego po moim ostatnim badziewiu chce kupić taki wypaśny z młynkiem:tak: ale nie wiem na jaki się zdecydować bo nie znam tych marek ekspresowych:no: znacie jakieś fajne ekspresy:confused:

Do góry