reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
dzień dobry
u nas też gorąco i na razie siedzimy w domku, może koło 15 wyjdziemy- byłysmy na krótkim spacerku koło 9 ale bez wózka bo mi sie nie chciało go targać, wika pochodziła godzinke i jest padnięta. Wczoraj nam zabrali autko do naprawy wiec za jakis tydzień będzie zrobione.

Agutek a jaką pogodę przewiduja na początku wrzesnia?? mam nadzieje że bedzie taka wakacyjna.

uciekam nadarbiac zaległości w sprzątaniu

No tak jest podobno, że dzieci, które nosiły ortezę później się rozwijają ruchowo. Nie mają jak ćwiczyć przewrotów, więc mięśnie słabsze są.

Byłam dzisiaj u dentysty :baffled: znowu wydatek. A ostatnio w aptece zostawiłam 220 zł. A płacę podwójną składkę na ubezpieczenie zdrowotne. Co za kraj :angry:.

Moja też nosiła protezę i rzeczywiście trochę później się rozwijała ruchowo od innych dzieci ale w 7 miesiącu już sama pewnie siedziała, mimo, że ma lekką wiotkość mięśni. Ale każde dziecko jest inne.

Co do dentystów to też cię rozumiem bo ja co miesiąc od 2 lat wydaję 120 zł za 5 minutową wizytę aby zmienić druty i gumki w aparacie bo mam stały na zębach. Wydałam już na to majątek ale niestety musiałam. Zła jestem, że to tyle kosztuje.

kasia niestety prognoz na wrzesien nie znam :-p

przypomnialyscie mi, ze musze isc na kontrole do lekarzy - gina i stomatologa :-)
kaska fruuu poleci :-p

to skrobnę coś żebyś miała co czytać:-D
macie łóżeczka turystyczne? jakich firm?

zastanawiam się czy kupić na wakcje czy pożyczyć...

aa! nie chwaliłam się - nasze plany wakacyjne sprecyzowane od 10 do 17 sierpnia byczymy się nad Soliną

reklama
Witajcie kochane!

dawno bylam ale stale jestem z Wami duuuuuuuuuchem :) :)

tak sobie czytuja co u Was ale dopiero teraz zauwazylam,ze juz niedlugo niektore mamy marcowe maja nowe bobo w brzuszkach!czy tak mi sie zdaje?
no to fajnie gratuluje!ja juz tez bym chciala,ale lekazr powiedzial mi po porodzie,ze przez 2 lata nie mam co myslec o nastepnym!po cesarce ponoc tak jest!ale musze sie juz do niego wybrac moze jak zobaczy czy wszystko gra to zmieni zdanie!!!

co u nas:

Hania jeszcze nie chodzi!sama znaczy sie!bo przy meblach i z raczkami to biega!
nie chce nosic butow!chyba sie zrazila!bo jak zalozylam jej pierwszy raz to tak sie rozdarla,ze nie wiem co!jak tylko widzi swoje buty(bo dorosle jej nie przeszkadzaja)to od razu kreci glowka"nie,nie"nawet ostatnio chcialam jej tylko zmierzyc sandalkami,kt.dawno kupilam,czy rozmiar ma jeszcze ten sam!ale jak zobaczyla,ze sie zblizam z butem to od razu na drugi koniec lozka uciekla!najlepiej jej na bosaka!dzisiaj miala nogi jak murzynki bo szurala po tarasie!a codziennie zmywam podloge!
ale moze przyjdzie na nia czas z tymi butami!
a poza tym to wszystko u nas ok!kazdy dzien to cos nowego!zadziwiajace ze te nasze maluszki tak szybko sie ucza nowych rzeczy!wczoraj czytalam sobie przed snem pamietnik, kt. jej pisze i az milo poczytac o tych wszytskich pierwszych rzeczach, ktore sie nauczyla!a teraz juz tak duzo umie nowych, innych i zabawniejszych!

a teraz jestem na etapie sprzedazy naszej spacerowy i szukaniu jakiejs fajnej parasolki!chyba zdecyduje sie na chicco!ale sama nie wiem...
narazka papa

Do góry