reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Hej u nas dzisiaj juz lepiej z pogoda ;-)(nie jest cieplej ,ale chociaz nie pada ;-)) niunka juz spi :tak: a ja jak Was tak czytam to czuje typowo wakacyjny klimat ;-)

Witam po dłuższej nieobecności, pamiętacie mnie jeszcze?
po pierwsze spóźnione ale szczere
BUZIACZKI DLA MALUSZKOW Z OKAZJI DNIA DZIECKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zapomniałam napisać, że Karol goni za rączkę (co prawda chwieje się jak pijaczyna, ale twardo biega :-D) i coraz częściej sie puszcza. Może kiedyś zacznie chodzić :-p
no to mnie normalnie pocieszyłaś,, bo już myślałam że z moją coś nie tak
L też biega jak szalona ale za rączkę,, chwieje sie za prawą, za lewą biega bardzo pewnie:confused:. bardzo szybko raczkuje i biega przy meblach, puszcza sie stojąc ale SAMA NIE CHODZI:rofl2:
może równocześnie zaczną chodzić:-D

No właśnie, tylko martwię się, bo dalej źle stawia stópki :-(. Lewą czasem wręcz ciągnie po ziemi, szczególnie jak ma buty.

Agutek, u nas też upał. Chyba wszędzie dzisiaj gorąco :tak:
ciekawe dlaczego tak sie dzieje?:confused::confused::confused:
L czasem chodzi na palcach, też mnnie to martwiło ale lekarka powiedziała że z tego wyrośnie, mam tylko pilnować żeby prosto stawiała stopy:baffled:
u nas też skwar, dzisiaj mieliśmy z przedszkolem przemarsz przez miasto z okazji Dnia Dziecka w godzinach przed popołudniowych, myślałam że padne:angry::szok:

dzień dobry

dziewczyny wy się nie przejmujcie, że wasze dzieciaczki jeszcze niepewnie chodzą bo córeczka koleżanki mojego męża jest 3 miesiące młodsza od mojej (czyli ma około 11 miesięcy) ale jeszcze sama nie siedzi. Lekarze powiedzieli, że jest wszystko w porządku bo nosiła pieluchę ortopedyczną. Dla mnie to trochę dziwne ale lekarze chyba wiedzą co mówią.

Witam:tak:
ale wczoraj byłam padnięta:zawstydzona/y: mała nie chciała zasnąć więc położyłam się z nią w sypialni i skończyło się tak że ja zasnęłam w ubraniu, bez umytych zębów i zmytych oczu i tak sobie sapałam do rana:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: jedynie rozebrałam się w nocy:zawstydzona/y:
a mała znudzona śpiącą mamą podreptałam do salonu i urzędowała z tatą do 22:baffled:

kurcze znów upał a ja do pracy:angry: ale cały tydzień ma być gorący:tak:

Witajcie :-)

Ufff..w końcu moja córeczka zasnęła :rolleyes2:
Ostatnio chodzi coraz później spać, a do tego przylepa się zrobiła i musimy mieć porcję przytulasów.
U nas to samo, trochę się musimy poprzytulać, powygłupiać i niuniuś zasypia :tak: Wczoraj byliśmy na spacerku koło 19, bo wcześniej w upał nie miałam siły iść... I stąd to opóżnione spanie, koło 22 :happy: I tak już chyba będzie, bo ja wolę wyjść na polko jak już jest trochę chłodniej :tak:

ja mam nadzieję, że będzie dalej tak ciepło :-p chcę mieć ładną pogode na urlopie :-D
koleżanka mówiła mi, że cały czerwiec ma być ukrop, potem w lipcu z innego źródła słyszałam, że pogoda się skopie, będzie brzydko i chłodno i w sierpniu znowu gorąc.

minus taki, że faktycznie z dzieckiem ciężko w dzień gdzieś wyjść :baffled:
trochę się tego boję właśnie nad morzem, bo przecież w domku siedzieć nie będziemy :eek:

reklama
Cześć :-)

dziewczyny wy się nie przejmujcie, że wasze dzieciaczki jeszcze niepewnie chodzą bo córeczka koleżanki mojego męża jest 3 miesiące młodsza od mojej (czyli ma około 11 miesięcy) ale jeszcze sama nie siedzi. Lekarze powiedzieli, że jest wszystko w porządku bo nosiła pieluchę ortopedyczną. Dla mnie to trochę dziwne ale lekarze chyba wiedzą co mówią.
No tak jest podobno, że dzieci, które nosiły ortezę później się rozwijają ruchowo. Nie mają jak ćwiczyć przewrotów, więc mięśnie słabsze są.

Byłam dzisiaj u dentysty :baffled: znowu wydatek. A ostatnio w aptece zostawiłam 220 zł. A płacę podwójną składkę na ubezpieczenie zdrowotne. Co za kraj :angry:.

Do góry