reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Dziewczyny nie chcę być ukaśliwa, ale... dwa razy prosiłam administratorkę, aby udostepniła album ze zdięciami paluszków, ale brak odzewu. Wypadało by chociaż odpowiedzieć na moją prośb:szok:. Na gg jest dostępna, pisałam ale nie odp, czy może mi ktoś powiedzieć co jest grana? Tylko mi nie mówcie, że nie jestem aktywna:-(. Nie wiem czy to złosliwośc czy zwykła ignoracja.... odpiszcie proszę:confused2:
bernadettka ostatnio miałyśmy trochę... hmmm.... burzliwy okres na zamkniętym, zapewne dlatego administratorka nie odpisała. Prosiłyśmy ją o zabranie dostępu osobom, które juz się nie udzielaja na forum.

A jak operacja? Udała się? Teraz będziesz miała m jak nowego ;-)

reklama
Dżem dobry :-p

agutek - my tak po 7 dzień zaczynamy to bądź łaskawa nam spokoju nie zakłócać:tak:a poza tym nie masz mojego adresu:-p:-p;-)

Spała do 07.30 :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Dziewczyny nie chcę być ukaśliwa, ale... dwa razy prosiłam administratorkę, aby udostepniła album ze zdięciami paluszków, ale brak odzewu. Wypadało by chociaż odpowiedzieć na moją prośb:szok:. Na gg jest dostępna, pisałam ale nie odp, czy może mi ktoś powiedzieć co jest grana? Tylko mi nie mówcie, że nie jestem aktywna:-(. Nie wiem czy to złosliwośc czy zwykła ignoracja.... odpiszcie proszę:confused2:

bernadettko, administratorka nie nada ci dostępu sama z siebie, jedynie jeśli my marcowe mamy wydamy na to zgodę :tak: Ostatnio miałyśmy pewne małe "przeboje" z tym związane i ustaliłyśmy pewne zasady. Dostęp dostaje ta osoba, która z nami jakiś czas aktywnie będzie pisać i nie 2 tygodnie czy miesiąc, bo były już takie mamusie, które pojawiały się nagle, intensywnie pisały miesiąc, półtora dostawały dostęp a potem cisza w eterze :sorry2: Także spokojnie, będziesz wytrwale z nami pisać to na pewno dostaniesz dostęp ;-)Większość z nas pisze tu już ponad rok ( ja np. jestem od 2005 roku, ale przez rok byłam pod innym nickiem :-p) Na pewno to nie jest złośliwość ani ignorancja tylko troska o nasze dzieci i ich wizerunek, który ujawniamy na zamkniętym :tak:

witam mamusie:-)
mojedziecko poszło spać o 19:30:tak: obudziła się o 5 dałaj małej smoka i spała dalej do 8:szok: teraz siedzi w łóżeczku i bawi się zabawkami:tak:
miłej niedzieli:-) u nas pada:wściekła/y:

Dzień dobry:tak:

U nas tez pogoda pochmurna a ja będe musiała do marketu po pampersy zasuwać bo M chory od kilku dni i jak na złość zapas się kończy. :-(

Ale przynajmniej się wyspałam. :-)

u nas też pada, a ja padam na pysk. Moje dziecko nie daje mi się w ogóle wyspać, budzi się jak nie ma smoka, a jak ja usypiam to jest taki ryk że szok. Jedziemy na viburcolu, bo po nim sie uspokaja. Jeszcze jak to potrwa pare dni to pójde do lekarza i niech mi powie czy to od zebów czy może coś innego. Temperatury nie ma więc chora nie jest. Nie wiem już co jest grane. I musiałam zacząć ją usypiac na rekach, bo w łóżeczku to już jest w ogóle awantura. I niby wolna niedziela a ja w ogóle nie odpoczęłam.

kasia u nas to samo...podjęłam walkę. Dziś w południe przed drzemką darła się jak oszalała, ale nie poddałam się i nie wzięłam jej na ręce. Podchodziłam tylko ją pogłaskać. I zasnęła sama w końcu. Także wiem, że to możliwe trzeba tylko wytrzymać ten ryk :eek:

agutek ja chyba też bym ją zostawiała w łóżeczku, ale jak Wika się robi cała bordowa i spocona od tego płaczu to mi sie jej szkoda robi i ją biorę. Później bede sie zastanawiać jak ja oduczyc zasypiania na rękach... A sąsiedzi to niedługo naślą na nas opiekę społeczną, bo Wika jak płacze to na cały blok :)

aha no i mamy zdjęcia z Mikołajem już :)

Dziewczyny to wam współczuję. Moja Magda też dzisiaj miała późną drzemkę tzn. dopiero w południe usnęła a wcześniej 3 razy wyciągałam ją z łóżeczka:tak: Chociaż u nas pewnie dlatego, że w nocy sie wyspała.

Ja nie umiem tak patrzeć jak L płacze.
Jak "miączy" robie tak samo jak Agutek - podchodzę, głaszczę albo trzymam za rączkę, ale jak zaczyna płakać ją biorę (jak zwlekam płacz zamienia sie w ryk i krzyk tak że pół bloku pewnie myśli że robie dziecku krzywde :baffled:)
ale musze sie pochwalić, wczoraj zasnęła o 21.30 (wcześnie co? :-D i spała u siebie w łóżeczku do 4.45:happy2:) wiec sie wyspałam
podczas pisania tego posta dziecko mi sie obudziło, spała 20 minut :baffled::wściekła/y:

reklama
Witam:-)

Niedziela jak przystało na polską rodzinę: kościół, obiad u mamy, wizyta u teściów;-)

agutek - chylę czoło przed Tolą, spała 13 godzin???:szok:
przechodziłam tą naukę usypiania, nie było u nas tragicznie, max ok 5 minut i niezbyt głośno; zamykałam wtedy drzwi żeby nie słyszeć tego bardzo tylko trochę:-D

Do góry