reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Ja od dłuższego czasu mam +2 i nic się nie zmienia;-) waga mnie nie martwi ale fakt, że w pasie jest prawie 10 cm więcej jak przed ciążą:wściekła/y: próbowałam ćwiczyć ale nie mam sił:no: Gdybym mogła sie normalnie odżywiac to napewno więcej energii bym miała, ale cóż.....:sick:
Melanie - czekam na instrukcje:tak:

reklama
jakie instrukcje:dry: czemu ja nic o tym nie wiem:baffled: może mel da nam instrukcje jak pozbyć się dodatkowych kilogramów:-)

właśnie na to liczę:-) ;-)
szkoda, że nie możemy sie wszystkie spotkać odziane w getry na wielkiej sali z lustrami i Mel jako istruktorką fitness - fajowo by było:-D ;-)

waga mnie nie martwi ale fakt, że w pasie jest prawie 10 cm więcej jak przed ciążą:wściekła/y:
No właśnie mnie też waga nie martwi, ważę 53 kg :happy: Tylko te centymetry :rolleyes: Ja mam w talii jakieś 5-6 cm więcej niż przed ciążą :baffled:

szkoda, że nie możemy sie wszystkie spotkać odziane w getry na wielkiej sali z lustrami i Mel jako istruktorką fitness - fajowo by było:-D ;-)
Fajowo :-D

dzień dobry:happy: mąż i córka śpia a mnie dopadła jakś bezsenność:eek:
dziewczyny pamiętacie te czasy z pierwszych tygondni ciąży ja to sapłam w ciągu dnia po 5godzin:-) i oczywiście całą noc:-) chciałabym tak kiedyś iść spać o 22 i wstać o 10:happy2:

dzień dobry:happy: mąż i córka śpia a mnie dopadła jakś bezsenność:eek:
dziewczyny pamiętacie te czasy z pierwszych tygondni ciąży ja to sapłam w ciągu dnia po 5godzin:-) i oczywiście całą noc:-) chciałabym tak kiedyś iść spać o 22 i wstać o 10:happy2:

Ja też z chęcią bym sobie tak długo pospała, bez przerywników w nocy:dry:

cześć :-)

Dziś się męczymy od 3 :sick: Kilka razy udało mi się zdrzemnąć jak mały przysypiał..

Hehe..ja też miałam dzisiaj o tej godzinie pobudkę :oo2:
Jedna kupa poszła, ale czekamy na drugą :rolleyes:

Moja mała też ma w nosie podnoszenie główki.
Rozmawiałam o tym z pediatrą. Jednak w ogóle nie uznał, że to problem na tym etapie, więc jestem jeszcze spokojna.;-)

Aaaa...przypomniało mi się jeszcze, że niedawno rozmawiałyśmy o pępkach.
miloku pytała o te wystające pępuszki.
No więc pytałam o to pediatry - powiedział, że to co ma moja mała to żaden powód do jakiś obaw. Spokojnie z czasem to się kiedyś wchłonie. Wystarczy kłaść na brzuszku. Są też specjalne plasterki, ale mówi że są troszkę niewygodne i lepiej po prostu dziecko na brzuszku jak najczęściej trzymać :happy:

reklama
witam
my po dlugiej i meczacej wucieczce do Konsulatu Polskiego w Londynie
bylismy zalatwiac paszport synkowi
nio i udalo sie
czekamy tylko jeszcze na przesylke polecona i WITAJ POLSKO!!!
juz nie moge sie doczekac
wiec 13 czerwca bedziemy juz w domkci u mamy:tak: :tak: :-) :-) :-) :-) i bede po calej rodzince chwalic sie synkiem:tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak:

juz sie balam ze synek nie da nam odpoczac bo dzieki Bogu prawie cala droge spal , ale chyba mimi ze spal to tez sie nameczy , tyle godzin w siedzonku , i spal do 4 zjadlo i spal do 7
oj dawno mi tak nie spal czuje sie wypoczeta :tak: :-)

my to tak o 4 sie budzimy i zaczynaja sie wzdecia potem Tristan idzie spac kolo 9 , po wdeciach i zabawie i przebieraniu i karmieniu a mam szybko pranie wstawia sniadanko sprzatanko i znowu do synka bo juz koniec spania :-D

Dzieki Agutku
u nas tez ten pepek nie wyglada tak zle jak Triastan nie placze
bio jak zaczyna plakac i sie prezyc to wylazi :confused: :confused:
ja mu go troche wciskam przy zmienianiu pieluszki :dry:

musze spowiedziec ze jestem bardzo zadowolona z Tristana
nio nie spodziewalam sie ze bedzie z niego taki grzeczny chlopak
balam sie raczej ze jak mama moja pojedzie to ja juz na nic nie bede miala czasu
ale oduczylam synka ciaglego wiszenia na rekach i Krolewiczdaje mamai czas na bb i kapiel z bombelkami i serial w tv :tak: nio i to moze na tyle:-D :-D

musze dzisiaj koniecznie kupic karuzelke bo niby ma jaks od tesciowej ale to nie to czego ja wymagam od takiej zabawki
halaslwa brzydka i starszy mi dzieccko:baffled:
idziemy kupic ladna kolorowa:tak:
a co do kilogramow to mi zostalo jeszcze 4,5 a dzisiaj pewnie juz wiecej
bo wczoraj caly dzien na fast foodach bylismy wiec napewno na wadze sie odbilo
ja i tak jestem zadowolona bo juz mi 24,5 spadlo i wszystkie spodnie juz leza na mnie tak jak lezaly wczesniej:tak:
wiec maly sukcesik
ale ja to musze jeszcze zgubi z 15 bo przed ciaza sie roztylam :wściekła/y: :no: :-(

Do góry