reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Hejo :-)

Wiecie jestem w szoku ,ze Wasze dzieci tak szybko sie budza :szok::szok: a o ktorej zasypiaja wieczorami?? Moja Mala zasypia kolo 20tej (nieraz zdarza sie pozniej ,ale przewaznie o 20tej) pozniej przebudza sie na butle miedzy 12 a 2 w nocy i potrafi pospac do 8 czasami 9tej :tak:

reklama

Wiecie jestem w szoku ,ze Wasze dzieci tak szybko sie budza :szok::szok: a o ktorej zasypiaja wieczorami?? Moja Mala zasypia kolo 20tej (nieraz zdarza sie pozniej ,ale przewaznie o 20tej) pozniej przebudza sie na butle miedzy 12 a 2 w nocy i potrafi pospac do 8 czasami 9tej :tak:
moja śpi od ok 20 do 6 rano, wypija butle i śpi tak do 8 czasami 9, a teraz też poszła spać:tak:

Ja mam brata 6 lat młodszego i dopiero teraz łapiemy kontakt :-p
Myślę, że różnica wieku 3-4 max jest ok :tak:Choć najlepsza byłaby chyba 2-letnia...jednak oznacza to, że za kilka miesięcy musiałabym być znowu w ciąży ;-)

Moja zasypia koło 20.00. Rano koło 6 je mleczko i po około 30 minutach ponownie zasypia. Śpi najczęściej do 8-8.30, zdarza się czasem do 9.00. Ale są dni, że jednak po 7 wstanie i nie ma zamiaru już spać. Potem średnio koło 10-11 ma drzemkę i tu pora i długość tej drzemki zależy od tego do której spała :tak: Najczęściej pół godzinki do godzinki. Potem często pół godzinki między 13 a 14 i pół godzinki do godzinki koło 17-17.30.:-)

Dzień Dobry:-)

też bym już chciała:zawstydzona/y: ale poczekam aż Natalcia skończy 2 lata:tak:
mam nadzieję, że tak się uda, bo chyba nie chciałabym mieć różnice między dziećmi np. 8 lat:no: bo sama mam siostrę, która ma dopiero 16lat i naprawde jeszcze dobrze nie potrafimy się dogadać:no: pewnie jak będzie miała ok 20 lat, to bedziemy bardziej zżyte:tak:
Masz racje duza roznica wieku (miedzy mna i bratem jest 11 lat) jest nie fajna. Ja traktuje brata bardziej jak syna niz brata zreszta go wychwalam. Tez bym nie chciala ale chcialabym miec nastepne dziecko jak najszybciej po pierwsze dlatego zeby jak najszybciej wyjsc z pieluch poza tym mam juz swoje latka i nie chce byc stara Mama chociaz juz mloda nie bede;-) No ale boje sie ze jak bedzie mala roznica to nie dam rady jedno ledwie chodzi drugie lezy a jeszcze gorzej raczkuje znacie kogos kto musial sobie wlasnie radzic i czy dawal rade czy chodzl na rzesach

jezeli chodzi o spanei mojego Maleństwa to do tej pory ( bo w chwili obecnej wszystko jest poprzestawiane chyba przez te zeby) zasypiala o 19, 20 cyc o 12 potem o 4 i o 8 potem pobawila sie pospala do 10 potem troszku na spacerku i tak w kolko:-):-) nie meczy Was czasami ta rutyna

Moja kumpela mówi mi zawsze, że wszystkie jej koleżanki póki miały takie maluszki to mówiły, że szybko chcą drugie...a jak te pierwsze zaczęły raczkować to szybko zmieniły zdanie :-D

A tak swoją drogą...................................ciekawe, która z nas pierwsza będzie ponownie w ciąży :rolleyes2: :-D :rofl2:

reklama
Gosiaczku ja znam pare takich dziewczyn ktore maja 2 malych dzieci :tak: fakt mowily ,ze zaraz po porodzie drugim bylo im bardzo ciezko ,ale niema tego zlego co by na dobre nie wyszlo i sa zadowolone bo mowia ,ze na poczatku ciezej ale teraz lzej jak juz jedno dziecko ma 3latka ,a drugir 1,5 roczku to sie razem bawia i wychowuja ;-)
Ja planuje zaciazyc jak mala bedzie miala 2latka:tak:( jesli oczywiscie nic nie wydarzy sie predzej:))wiec roznicy bedzie 3 i to juz maksymalna roznica jaka moze byc (moim zdaniem oczywiscie) zeby dzieci jeszcze sie dogadywaly :tak: wspolne dziecinstwo i wogole :happy2: ja mam siostre mlodsza o 2lata i traktujemy sie b dobrze i dogadujemy ;-)

ale posta trzaslam :szok:mam nadzieje ,ze ktos go przeczyta ;-)

Do góry