reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

hej

ja zapisuję teraz malucha do przedszkola niepublicznego i tu nabór jest pierwszego pracującego dnia stycznia, a do publicznego będę próbować w naborze internetowym w marcu, czy kiedy to będzie;-)

Soppana, ja mam blisko do Promyczka, są tam też dodatkowe zajęcia z ang, rytmiki itp.
a opłaty w niepublicznym przedszkolu sa podobne do publicznego,

co do zajęć dodatkowych, to mam na osiedlu szkołę tańca Modraczek i tam też uczą maluchy, więc może skorzystamy, tym bardziej że wszyscy u Piotrka dopatrują się zdolności muzyczno-tanecznych:-D

Roksi a kiedy wyniki? a czemu w ogóle robiłas badania, profilaktycznie?

Soppana, szkoda że antybiotyk, ale jak mus - to mus, buziak dla Ignasia:-)

Magda, a co ci szkodzi skorzystać z pomocy mamy:confused:, będzie ci to wypominać, czy jak:confused::confused:, to nic złego potrzebować pomocy;-)i korzystać z uprzejmości innych:-),
i zdrówka ci życzę, oby ominęło Krzysia:tak:

reklama
Hejka!

ewelina mam dobrą wiadomość - będzie 3 seria Czas Honoru:cool2: nie wiem kiedy, niestety.
Zdaj relację z poniedziałkowego starcia:blink:

magda ja też myślę, że to nieinwazyjna pomoc, załatwienie miejsca w przedszkolu. Rozumiem, że wtrącanie się rodziców może byc irytujące ale jak z nimi mieszkasz to musisz znieść ten minus w obliczu wielu plusów;-)

soppana może teraz Ignaś wykuruje się do końca:tak:

Nam wolne dni upływają na spotkaniach z dziećmi i wykańczaniu sypialni. Do przedszkola nie posyłam - wyrodna nie jestem:-p
P.S. Panie z tej instytucji wiedzą gdzie pracuję i kiedy mam wolne:dry:

a masz jakieś upatrzone? Ja liczę na to, że w maju po ogłoszeniu naboru do publicznych przedszkoli w tych prywatnych zwolni się trochę miejsc, zresztą rodzice zapisują do kilku naraz i te kolejki są trochę sztuczne.
My sobie upatrzyliśmy przedszkole koło filharmonii, bo mają w programie edukację muzyczną:tak: ale to jest publiczne więc rekrutacja dopiero w marcu, ale do jakiegoś prywatnego też zapiszę,
najgorsze jest to, że nie wiem gdzie będziemy mieszkać w przyszłym roku, więc nie mam pojęcia co z przedszkolem:no:
a tak w ogóle to po 2 tyg kataru i niechodzenia do żłobka pan laryngolog zaaplikował antybiotyk Ignasiowi:wściekła/y:

Zdrówka dla Ignasia
u nas na razie spokój pewnie dlatego że w domu siedzimy a katar wyleczony kropelkami spacerkami i kremowaniem ciałka kreme -pulmeks beby

Witam
odebrałam wczoraj wyniki morfologii Mai i wynik z moczu Natalki :tak: i okazuje się że Maja ma super wyniki:-) wszystko ok:-) Natalka również więc to posikiwanie to z lenistwa:wściekła/y: idzie do lazienki jak ma juz mokro:baffled: tłumaczę że musi szybciej, sama gonię ją na ubikację jak dłuższy czas nie zrobi, straszę że pojedziemy do szpitala:zawstydzona/y: (wiem że to mało pedagogiczne:zawstydzona/y:) a ona dalej swoje:baffled: kurcze już od września tak walczę z nią i nic:-(

Madzkim pochwal się sypialnią:-p

roksi a może odpuść jej w ogóle na jakiś czas?, miesiąc, dwa?
Ja tak miałam z Wojtkiem , dałam spokój na cztery miesiące prawie. Wróciłam do tematu jakoś tak w październiku czy listopadzie. I poszło błyskawicznie.Zaczął wreszcie wołać . Jak biega bez pieluchy to woła na nocnik. Szkoda , że to zima bo bym wogóle cały czas go puszczała bez piecluchy, a tak to się boje, że się zmoczy, a tu zimno jak gdzieś wychodzimy.No a jak pielucha na pupie to nie woła.

A tak btw jak u dzieciaków z kupami? Robią też na nocnik? Wojtek niestety kupę tylko w pieluchę..a na dodatek tak je kocha, że nie chce sobie dać pieluchy zdjąć potem. Masakra normalnie.

kaskada u nas jest pielucha tylko do spania którą zawsze ściągam suchą:tak: a w ciągu dnia gania bez pieluchy:tak: gdy jedziemy np na zakupy to przed wyjściem każę jej iść sprawdzić czy chce siku i wytrzymuje :tak: a jak wracamy do domu to zaczyna się posikiwanie:baffled: ostatnio tak długo trzymała że jak biegła do ubikacji nie dała rady i zlała się tuż przed drzwiami:szok: kupsko jest w majty:wściekła/y:

Hej :-)

U nas i kupa i siku na nocnik. W nocy też nie ma pieluchy i Karol się budzi na siku. Ostatnio mu się zdarzyło posikać, jak dużo wypił przed spaniem, ale to był pierwszy raz od wakacji. Też miał etap posikiwania, ale jakoś samo minęło.

hejka

u nas też jest pielucha na noc, ale jest sucha, Piotrek nawet budzi się na siku i woła:tak: jak ma pampka np. na spacerze to nie chce sikać w pieluchę:no:, ale ostanio mi się zesikał, bo tak był zajęty zabawą, że zawołał dopiero w momecie jak zaczął sikać:baffled:

kochane dziewczynki, pozwólcie że juz teraz złożę Wam życzenia

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU:-),
DUŻO ZDROWIA:tak:, SPEŁNIENIA MARZEŃ;-), UDANEJ ZABAWY SYLWESTROWEJ:tak:;-)

reklama
U nas siku bez problemu,w nocy jeszcze zmoczy pampersa tak ok 5 i woła po fakcie :-/ z kupą różnie bywa, średnio co 3 jest do nocnika, ale my mamy problem z wstrzymywaniem, nawet syrop laktuloze dostaje i dieta na zaparcia. Lekarz mnie pocieszył,że ok 4 roku mija i dość dużo dzieci ma problem z kupą w wieku 2-4 lat! Ignaś jak jest rozebrany do goła i ma nocnik obok to zrobi a jak jest ubrany, to w majty! U nas w domu troche za zimno żeby biegać bez majtek.

Do góry