reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

cześć

a mój to dopiero przed chwilą poszedł spać;-), zabrał ze sobą całą ferajnę z Boba Budowniczego, farmę, koparkę i to wszystko ma stać obok łóżeczka, jak on będzie spał:tak:,

jeszcze dwa dni do pracy i znowu wolne:-D

mam stresa przed poniedziałkową kolejką pod przedszkolem:szok:, bo u nas do niepublicznego przedszkola jest nabór "kto pierwszy, ten lepszy":baffled:, chyba że po znajomości:wściekła/y:, których nie posiadam:sorry2:

to u was nie ma systemu komputerowego że dziecku sam wybiera przedszkole ????

moja na szczęście już ma miejsce w przedszkolu (prywatne) ale zapisałam ją jak miała 5 miesięcy:sorry2: Maja nie jest zapisana ale rodzeństwa mają pierwszeństwo:tak:

wow jak szybko do przedszkola zapisałaś
u nas nasza trafiła do 3 przedszkola z listy podanych a i powiem że dalej od domu niż te 2 pierwsze ale nie nażekam bo personel mi odpowiada
Maks do żłobka był po znajomości tu się przyznaje a w marcu jakoś będe już szła do kierowniczki Zuzowego przedszkola by go juz tam zapisać moze sie uda jak jedno dziecko jest w placówce mi to na ręke bo w jednym miejscu bede ich mieć choć rokkk

witam :))))

reklama
hej :-)

Z tymi przedszkolami i żłobkami to jest faktycznie przechlapane. Do przedszkoli chyba nabór będzie w marcu, nie? Karol jest zapisany do prywatnego, ale mam nadzieję, że się jednak dostanie do państwowego. Wolę płacić 300 niż 600 :sorry2:.

hej :-)

Z tymi przedszkolami i żłobkami to jest faktycznie przechlapane. Do przedszkoli chyba nabór będzie w marcu, nie? Karol jest zapisany do prywatnego, ale mam nadzieję, że się jednak dostanie do państwowego. Wolę płacić 300 niż 600 :sorry2:.
tak koniec lutego początek marca
ja płace góra 250 za państwowe

mieszkanko ogarniete próbuje zmusić moje pociechy by sie ubrały i wybyć na spacerek pogoda piekna jak na zime hehehhe a ja o 14 do pracy ide

hej:-)
byłam na morfologii z Pszczółką i była super dzielna:-) nie płakała:tak:

u nas prywatne 90zł + 3,5 zł stawka dzienna ale to była cena sprzed roku:tak: widziałam listę z opłatami i w sumie nie było drożej niż 220zł:tak: do państwowego nawet nie próbuje bo na wstępie mam pod górkę bo będę na wychowawczym a pierwszeństwo mają rodzice pracujący:baffled:

Magda ty jako samotna matka powinnaś mieć łatwiej z miejscem:tak: wiem że pierwszeństwo mają dzieci samotnych matek, dzieci z niepełnosprawnością, dzieci z rejonu i dzieci rodziców pracujących:tak:

hej:-)
byłam na morfologii z Pszczółką i była super dzielna:-) nie płakała:tak:

u nas prywatne 90zł + 3,5 zł stawka dzienna ale to była cena sprzed roku:tak: widziałam listę z opłatami i w sumie nie było drożej niż 220zł:tak: do państwowego nawet nie próbuje bo na wstępie mam pod górkę bo będę na wychowawczym a pierwszeństwo mają rodzice pracujący:baffled:

Magda ty jako samotna matka powinnaś mieć łatwiej z miejscem:tak: wiem że pierwszeństwo mają dzieci samotnych matek, dzieci z niepełnosprawnością, dzieci z rejonu i dzieci rodziców pracujących:tak:

dokładnie myśmy właśnei byli z 2 pierwszych odżuceni bo tam tylko samotne mamy brali pod uwagę

Roksi, jak jesteś na wychowawczym, to tak jakbyś pracowała.

dokładnie u Zuzi w grupie jest chyba 2 dzieci które mamy przychodza ze świezynkami a 3 w ciązy
ja bym próbowała do państwowego myśmy się dostali mimo że ja nie pracowałam to dopiero była niespodzianka

spacerek zaliczony chłodno nawet jest ale dzieci wywietrzone teraz maja powera i sie bawią

cześć
mam stresa przed poniedziałkową kolejką pod przedszkolem:szok:, bo u nas do niepublicznego przedszkola jest nabór "kto pierwszy, ten lepszy":baffled:, chyba że po znajomości:wściekła/y:, których nie posiadam:sorry2:
a masz jakieś upatrzone? Ja liczę na to, że w maju po ogłoszeniu naboru do publicznych przedszkoli w tych prywatnych zwolni się trochę miejsc, zresztą rodzice zapisują do kilku naraz i te kolejki są trochę sztuczne.
My sobie upatrzyliśmy przedszkole koło filharmonii, bo mają w programie edukację muzyczną:tak: ale to jest publiczne więc rekrutacja dopiero w marcu, ale do jakiegoś prywatnego też zapiszę,
najgorsze jest to, że nie wiem gdzie będziemy mieszkać w przyszłym roku, więc nie mam pojęcia co z przedszkolem:no:
a tak w ogóle to po 2 tyg kataru i niechodzenia do żłobka pan laryngolog zaaplikował antybiotyk Ignasiowi:wściekła/y:

reklama
Do góry