reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

cześć

a mój to dopiero przed chwilą poszedł spać;-), zabrał ze sobą całą ferajnę z Boba Budowniczego, farmę, koparkę i to wszystko ma stać obok łóżeczka, jak on będzie spał:tak:,

jeszcze dwa dni do pracy i znowu wolne:-D

mam stresa przed poniedziałkową kolejką pod przedszkolem:szok:, bo u nas do niepublicznego przedszkola jest nabór "kto pierwszy, ten lepszy":baffled:, chyba że po znajomości:wściekła/y:, których nie posiadam:sorry2:

to u was nie ma systemu komputerowego że dziecku sam wybiera przedszkole ????

moja na szczęście już ma miejsce w przedszkolu (prywatne) ale zapisałam ją jak miała 5 miesięcy:sorry2: Maja nie jest zapisana ale rodzeństwa mają pierwszeństwo:tak:

wow jak szybko do przedszkola zapisałaś
u nas nasza trafiła do 3 przedszkola z listy podanych a i powiem że dalej od domu niż te 2 pierwsze ale nie nażekam bo personel mi odpowiada
Maks do żłobka był po znajomości tu się przyznaje a w marcu jakoś będe już szła do kierowniczki Zuzowego przedszkola by go juz tam zapisać moze sie uda jak jedno dziecko jest w placówce mi to na ręke bo w jednym miejscu bede ich mieć choć rokkk

witam :))))

reklama
hej :-)

Z tymi przedszkolami i żłobkami to jest faktycznie przechlapane. Do przedszkoli chyba nabór będzie w marcu, nie? Karol jest zapisany do prywatnego, ale mam nadzieję, że się jednak dostanie do państwowego. Wolę płacić 300 niż 600 :sorry2:.

hej :-)

Z tymi przedszkolami i żłobkami to jest faktycznie przechlapane. Do przedszkoli chyba nabór będzie w marcu, nie? Karol jest zapisany do prywatnego, ale mam nadzieję, że się jednak dostanie do państwowego. Wolę płacić 300 niż 600 :sorry2:.
tak koniec lutego początek marca
ja płace góra 250 za państwowe

mieszkanko ogarniete próbuje zmusić moje pociechy by sie ubrały i wybyć na spacerek pogoda piekna jak na zime hehehhe a ja o 14 do pracy ide

hej:-)
byłam na morfologii z Pszczółką i była super dzielna:-) nie płakała:tak:

u nas prywatne 90zł + 3,5 zł stawka dzienna ale to była cena sprzed roku:tak: widziałam listę z opłatami i w sumie nie było drożej niż 220zł:tak: do państwowego nawet nie próbuje bo na wstępie mam pod górkę bo będę na wychowawczym a pierwszeństwo mają rodzice pracujący:baffled:

Magda ty jako samotna matka powinnaś mieć łatwiej z miejscem:tak: wiem że pierwszeństwo mają dzieci samotnych matek, dzieci z niepełnosprawnością, dzieci z rejonu i dzieci rodziców pracujących:tak:

hej:-)
byłam na morfologii z Pszczółką i była super dzielna:-) nie płakała:tak:

u nas prywatne 90zł + 3,5 zł stawka dzienna ale to była cena sprzed roku:tak: widziałam listę z opłatami i w sumie nie było drożej niż 220zł:tak: do państwowego nawet nie próbuje bo na wstępie mam pod górkę bo będę na wychowawczym a pierwszeństwo mają rodzice pracujący:baffled:

Magda ty jako samotna matka powinnaś mieć łatwiej z miejscem:tak: wiem że pierwszeństwo mają dzieci samotnych matek, dzieci z niepełnosprawnością, dzieci z rejonu i dzieci rodziców pracujących:tak:

dokładnie myśmy właśnei byli z 2 pierwszych odżuceni bo tam tylko samotne mamy brali pod uwagę

Roksi, jak jesteś na wychowawczym, to tak jakbyś pracowała.

dokładnie u Zuzi w grupie jest chyba 2 dzieci które mamy przychodza ze świezynkami a 3 w ciązy
ja bym próbowała do państwowego myśmy się dostali mimo że ja nie pracowałam to dopiero była niespodzianka

spacerek zaliczony chłodno nawet jest ale dzieci wywietrzone teraz maja powera i sie bawią

cześć
mam stresa przed poniedziałkową kolejką pod przedszkolem:szok:, bo u nas do niepublicznego przedszkola jest nabór "kto pierwszy, ten lepszy":baffled:, chyba że po znajomości:wściekła/y:, których nie posiadam:sorry2:
a masz jakieś upatrzone? Ja liczę na to, że w maju po ogłoszeniu naboru do publicznych przedszkoli w tych prywatnych zwolni się trochę miejsc, zresztą rodzice zapisują do kilku naraz i te kolejki są trochę sztuczne.
My sobie upatrzyliśmy przedszkole koło filharmonii, bo mają w programie edukację muzyczną:tak: ale to jest publiczne więc rekrutacja dopiero w marcu, ale do jakiegoś prywatnego też zapiszę,
najgorsze jest to, że nie wiem gdzie będziemy mieszkać w przyszłym roku, więc nie mam pojęcia co z przedszkolem:no:
a tak w ogóle to po 2 tyg kataru i niechodzenia do żłobka pan laryngolog zaaplikował antybiotyk Ignasiowi:wściekła/y:

reklama
Do góry