reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Myślałam że już wyprostujemy wszystko po śmierci babci to tu nic z tego, krew mnie zalewa. Byliśy u adwokata, dodatkowo dzwoniłam do kilku innych i każdy mówi co innego. Może znacie się na prawie, na służebności dożywotniej, wy albo ktoś z bliskiej rodziny. Ja już nie daje rady. Myślą że zapłacimy im za tą starą ruderę tyle że kupią sobie mieszkanie w Warszawie. Chyba ich poje...

Ewa, ja niestety nie znam się na prawie ale znalazlam coś o tej służebności, tylko nie wiem o jakie konkretnie informacje Ci chodzi. Może na jakimś forum prawnym zapytaj. Niektóre linki są właśnie z forum.

(kurcze znów mi sie te linki nie chcą wstawic!!!!)

poradaprawna.pl/index_pytania.php?co=pozycja&id=8760

Forum Prawnik

reklama
Ewa, nie wiem czy sprawdzalas, ale więcej linków wyslalam Ci jako prywatną wiadomość bo tu się nie chciały wkleić :wściekła/y:

A tak na chłopski rozum to jak służebność jest dożywotnia to niestety całkiem prawdopodobne, że ten prawnik ma rację i że pomimo nieużywania to prawo jednak nie wygasa. Jak mi Młody da posiedziec przy kompie to postaram się też pogrzebać w necie.

Tu jest też fajny artykuł:
Prawo Rzeczowe
I też się odwołują do art. 293.
Dzięki dziewczyny.
Właśńie z tej strony najwięcej się dowiedziałam, wcześniej już ją przebuszowałam, ale ten nasz głupi adwokat był głupszy ode mnie. Jak mu zaczęłam tłumaczyć to co znalazłam w internecie ( o tych artykułach) to stwierdził, że logika w tym jest co mówię. Szok. Ja mu wytłumaczyłam i jeszcze musiałam mu zapłacić.

reklama
ewa- ale masz teraz na głowie, trzymaj się :-):-) Mam nadzieje że wszystko pójdzie po twojej myśli. Zastanawiam sie tylko czy zawsze tak musi być, że ludzie sie nie interesują osobami w rodzinie a jak umrą to od razu sobie przypominają o spadku!! Jakie to przykre!! Z rodziną lepiej na zdjęciu.

Do góry