reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

kasia580;1414083]to ja mam chyba głodomora, moja już wcina 190-200ml co 4 godziny, a w nocy ostatnie karmienie jest o 24 a następne koło 5-6 rano, więc moge wmiare się wyspać:-):-) W piątek ide na ważenie i ciekawe ile ten mój Klocuszek waży, a chyba sporo, bo reka już mnie boli jak ją karmię.

to chyba naprawde masz glodomorka:tak::-Da ja myslalam ,ze Vaneska duzo je:laugh2:ale to dobrze ,ze Twoja niunka je duzzzio:tak:
a co do niani to trzymam kciukasy zeby malenka ja polubila,a napewno bedzie dobrze :tak:nie martw sie;-)

reklama
Dzień dobry wszystkim:-):-):-) Mała po 6 godzinach spania sie obudziła, więc wskoczyłam na netka, ale tylko na chwilke, bo sobie jeszcze poleniu****emy:-):-):-)Dziewczynki, macie jakieś krzesełka do karmienia dla swoich maluchów, bo ja chce kupić tylko nie wiem czy nie za wcześnie, chociaz wiem że są takie które się rozkładaja z oparciem prawie na płasko??

dzień dobry :-)

Agutek a moze tyle kupek dlatego ,ze mieszasz jej mleczka...ja jak po porodzie karmilam malutka piersia i butla dokarmialam i zle to znosila ,strasznie ulewala i marudzila bo chyba bolal ja brzuszek:-(a jak odstawilam ja od piersi to wszystko sie uspokoilo:tak:i mala jest grzeczniejsza:tak::-D

Być może, ale wcześniej robiła tylko jedną góra dwie, a wczoraj się tylko tak rozszalała :-D

:-):-)aha no i dzisiaj znalazłam nianie, bo macieżyński mi sie kończy 1 sierpnia a szef mnie błagał żebym wóiła od II połowy sierpnia to sie spieszyłam z tą nianią i dzisiaj przyszła kobitka a Wika do niej sie tak śmiała, nowa ciocia ją wycałowała i wyglądało że sie zakumplowały:-) mam tylko nadzieje, że pomimo tego że będzie z nianią przez 8 godzin dziennie to będzie poznawała mamę:-:)-(

Gratuluję znalezienia niani. Bardzo ważne jest, aby dziecko było przy niej spokojne i szczęśliwe. A twoje obawy też są mi bliskie - tyle godzin z inną osobą...źle mi z tym, że ktoś inny będzie mi wychowywał dziecko. Ale do pracy wrócić trzeba.

Czyli co wiemy już, że ty i malaga wracacie jakoś od połowy sierpnia do pracy.
Któraś wraca szybciej?
Czy dziewczyny będą pierwsze?

Muszę iść spać, bo WIktoria znów zrobi pobudkę o 6ej rano, a ja będę nieprzytomna. No i czeka mnie wyczerpujący dzień. Po babci śmierci nie ma dnia, żeby coś się nie działo - coś złego. NIe wiem co to ma znaczyć. Żeby jeszcze tego było mało to hieny cmentarne nie dają o sobie zapomnieć, chcą nas chyba wykończyć. Jutro idziemy do prawnika po radę. Mama nie chce, ale ja już nie mam siły się z nimi użerać. Mogłabym nakręcić film o tym co wyprawiają, napewno by miał większą oglądalność niż Ranczo ;)

ewo
współczuję tych wszystkich potyczek z rodziną, tych wszystkich problemów. Mam nadzieję, że prawnik znajdzie dzisiaj jakieś korzystne dla was rozwiązanie.
Powodzenia! :happy:

Dzień dobry wszystkim:-):-):-) Mała po 6 godzinach spania sie obudziła, więc wskoczyłam na netka, ale tylko na chwilke, bo sobie jeszcze poleniu****emy:-):-):-)Dziewczynki, macie jakieś krzesełka do karmienia dla swoich maluchów, bo ja chce kupić tylko nie wiem czy nie za wcześnie, chociaz wiem że są takie które się rozkładaja z oparciem prawie na płasko??

Ja planuję kupić.
Ale jeszcze nie teraz, będę używać zapewne dopiero jak mała będzie siedzieć :happy:
Do tego czasu będę chyba karmić ją w leżaczku - oczywiście jak wprowadzimy już nowe pokarmy :tak:
A tak swoją drogą to strasznie drogie są te krzesełka do karmienia!

dzień dobry:happy:
ja planuje zakup tego krzesełka KRZESEŁKO+STOLIK DO KARMIENIA BABYPOINT PROMOCJA! (207113475) - Aukcje internetowe Allegro i chyba już niedługo je kupie narazie:tak: karmie Natalkę w nosidełku ale po każdym jedzeniu muszę zapierać plamy:baffled: a to krzesełko jest bardzo praktyczne i ma 3 pozycje:tak: srzedeawca jest z Częstochowy także pojadę i zobacze na żywo:tak:
najważniejsze przy zakupie krzesełka!!!!!! spawdzić czy nie rusza się na boki!!!! tak mówili w "mamo już jestem" na tvn style

dzisiaj znowu Olivka spala 10 godzin, ale dzieje sie cos niedobrego - chyba mam mniej pokarmu:-(wczoraj wieczorem i dzisiaj rano plakala przy karmieniu, a poza tym jak sie dzisiaj obudzilam, to byly flaczki - po 10 godzinach:szok:a zawsze po 6-8 piersi byly twarde jak kamieniei zdarzaly sie czeste przecieki
czy to chwilowe braki, bo produkcja dostosowuje sie do tego, ze mala dluzej spi, czy konczy mi sie pokarm?
ja chce dalej karmic piersia!:-(

Ja wczoraj lewą piersią karmiłam ostatni raz o 17.40, i dzisiaj dopiero o 7.40 i też była miękka :-(
Także u mnie to raczej końcówka już....buuu :-(

Ja karmiłam ok. 18 z lewej piersi i ok. 20 z prawej i o 2 (albo 4 :szok: - nie pamiątam o której mi się dziecko obudziło) miałam już kamienną lewą pierś :-D prawą trochę mniej :tak: W dzień mam flaczki cały czas..

reklama
Własnie mi się przypomniało co wczoraj mi lekarz powiedział.
Chodzi o ulewanie i koleczki u dzieci.

A więc jeśli dziecko podczas jedzenia nałyka się powietrza to potem musi się mu dobrze odbić, no ale nie zawsze całe te powietrze jest wydalane.
Moja córcia ulewa i pediatra powiedział, że jest tego mały plus- nie ma koleczek. Gdyby nie ulewała to skończyłoby się to właśnie bólami brzuszka. Wszystko dlatego, że podczas jedzenia łyka ona bardzo dużo powietrza.

I tak sobie pomyślałam, że faktycznie malaga pisała kiedyś, że Piotruś w ogóle nie ulewa, a męczy go bardzo brzuszek. Pewnie to właśnie to powietrze łykane podczas jedzonka. Moja mała z kolei ulewa okropnie a ominęliśmy problemy brzuszkowe.
Czyli coś za coś.

Do góry