reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Udało mi się nakarmić Piotrusia:tak:, ale pił przez 10 min z czego tylko 5 tak w miarę intensywnie, resztę przekimał:-(, tylko co chwilę popcycał i teraz poszedł spać. Taka psia pogoda, to co robić:-:)-(

reklama
Teraz przyjemniejsza część mojego życia. Wiktoria obudziła się dziś po 7ej, pogadała trochę, zjadła i po 8ej usnęła. Obudziła się po 11ej i o 12ej znów usnęła. To chyba przez tą pogodę. Znów będziemy siedziały w domu.

Ale ci dobrze :-)
U nas pogoda średnia, ale udało się rano wyjść na spacer na szczęście :tak:

A jak to długo trwało u ciebie, bo u mnie już od dwóch dni, tracę nadzieje na karmienie piersią, a tak mi szkoda, że łzy same mi płyną:-:)-:)-(. W nocy jeszcze trochę je, bo jest śpiący i jakoś tam idzie, więc wtedy trzymam go tak długo jak to możliwe, żeby te moje cycki pobudzić, pije herbatki, robie sobie ciepłe okłady a one nadal sa płaskie, co jeszcze moge zrobić , żeby było więcej mleczka:-:)-(

Ewelina u mnie było identycznie. W dzień strasznie się męczyłyśmy, za to w nocy jadła pięknie - zresztą do tej pory je w nocy ładnie, tylko mam wrażenie, że malutko jej leci :sorry: A w dzień właśnie chwilę pociumkała i ryk.
Kompletnie nie wiedziałam co robić :no:

Spróbuj przetrwać ten kryzys jeśli tak bardzo zależy ci na karmieniu piersią.
Koniecznie jednak sprawdź za jakiś czas wagę - bo jeśli kiepsko będzie przybierać lub wcale to wg mnie lepiej wybrać mniejsze zło i podać tę flaszkę :tak:

Spróbuj przetrwać ten kryzys jeśli tak bardzo zależy ci na karmieniu piersią.
Koniecznie jednak sprawdź za jakiś czas wagę - bo jeśli kiepsko będzie przybierać lub wcale to wg mnie lepiej wybrać mniejsze zło i podać tę flaszkę

Zważyłam go w zeszłym tygodniu, jak miał 11 tyg - miał wtedy 6 kg, wg poprzedniej wagi przybrał książkowo, bo w 4 tyg - 700gr,

We wtorek idziemy na szczepienie, to znowu go zważe i będę wiedziała jak przybrał w tym najgorszym tygodniu.

Piotruś dziś bardzo mało zjadł.. Z butli na raz nie zjadł więcej niż 80 ml.. I tak przez cały dzień po 40, 50 ml jakieś 5 razy, 3 razy z cycusia, ale wydaje mi się, że też niewiele.. Pewnie to przez tą pogodę, bo u nas dziś znowu upał.

O matko, dziewczyny, ale się zatrułam. Podejrzewam, że tuńczykiem z puszki. Od 4 rano praktycznie nie wychodzę z klopa. Sraka gigant. Ledwo żyję, momentami jest mi słabo ( pewnie z odwodnienia, bo jeszcze młody na cycu wisi). Ech..

Witajcie :-)

No i mamy dziś Dzień Ojca :-D Macie dla mężów jakieś niespodzianki?? :-)

kaskada - współczuję.. Uważaj na siebie :tak:

A ja drugą noc z rzędu prawie się wyspałam ;-) Młody wczoraj spał od 22 do 5.30, a dziś od 20 do 5 :-)

Dzień dobry!! My dzisiaj miałyśmy pobudki co 3 godz, ale cóż. Nie zawsze mogę się wyspać.

DLA WSZYSTKICH TATUSIÓW WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO z okazji ich świeta:-):-)

mMój mąż to się tak cieszy dzisiaj że szok, w końcu to jedo pierwszy dzień ojca. Dostanie od córeczki buziaczka i jej wielki zdjęcie z dedykacją.:-):-)

Kaskada współczuje, może węgiel sobie weź

No i mamy dziś Dzień Ojca :-D Macie dla mężów jakieś niespodzianki?? :-)

Właśnie za chwilę miałam iść do sklepu "dokupić" coś do prezentu, dzięki czemu będzie stanowić całość, a mąż przyszedł do mnie i kategorycznie mi zabronił coś kupować od Tosi :crazy:Powiedział, że on chce dostać coś za rok jak sama będzie mogła wybrać i mu wręczyć :confused2:

O matko, dziewczyny, ale się zatrułam. Podejrzewam, że tuńczykiem z puszki. Od 4 rano praktycznie nie wychodzę z klopa. Sraka gigant. Ledwo żyję, momentami jest mi słabo ( pewnie z odwodnienia, bo jeszcze młody na cycu wisi). Ech..

Biedna, współczuję.
A smectę próbowałas?
Chyba można podczas karmienia piersią.

reklama
Powiedział, że on chce dostać coś za rok jak sama będzie mogła wybrać i mu wręczyć :confused2:
Np. kiełbasę swojską z supermarketu ;-):-D

Mój mówił to samo, a z kubka cieszył się jak dzieciak (dostał "trochę" wcześniej, bo nie wytrzymałam :-p:-D) :-) Zaraz skoczę do sklepu i kupię mu jakąś ładną karteczkę, a mały się "podpisze" (odbiję jego rączkę) :-)

Mąż w pracy, więc mam luz i czas ;-):-)

Do góry