reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Robiłam sobie dzisiaj testy alergiczne i okazało się, że jestem uczulona na roztocza, pleśnie, trawy, drzewa. Z 13 próbek tylko 3 nie spowodowały reakcji. Nie dziwię się, że dzieciom nie robią takich testów - swędzi to jak diabli, a nie można się ruszać.

Jak wróciliśmy do domu o 18:30, to młody już spał :baffled:. Podobno w dzień spał krótko i wcześnie i marudził, że chce aaa, więc babcia go położyła. Nie wiem normalnie co ze sobą zrobić :-D. Chyba pooglądam sobie House'a.

Co do napisu na słoiczkach, to brzmi on dokładnie "nie zawiera środków konserwujących, barwników sztuczych i czegośtam zgodnie z przepisami prawa".

reklama
u nas tez oczywiscie do tego jeszcze woda np.z soczkiem do rozcienczania :tak:

Roksi ta prochnica "butelkowa" to glownie od smoczka tak? czyli dzieci uzywajace zwyklych dydkow tez lepiej szybko odstawiac? :shocked2:
Sandi proszę Expertia.pl - strefa wiedzy
Uwaga próchnica! - Małe dziecko (1-5) - Mam dziecko - Onet.pl Dziecko

roksi - u nas też taniec brzucha konczy się tak późno i kosztuje 100zł/mc:szok:
madzikm ja płacę 75zł za 75minu 4 razy w miesiącu:tak: ale nam dziewczyna dała wczoraj wycisk:szok:
kupiłam dzisiaj 'księżycową klatkę'':-) szukałam innych Waszych tytułów ale jakoś ciężko mi się było w empiku odnaleźć i chyba zacznę zamawiać książki przez net:-)

Sandi proszę Expertia.pl - strefa wiedzy
Uwaga próchnica! - Małe dziecko (1-5) - Mam dziecko - Onet.pl Dziecko

madzikm ja płacę 75zł za 75minu 4 razy w miesiącu:tak: ale nam dziewczyna dała wczoraj wycisk:szok:
kupiłam dzisiaj 'księżycową klatkę'':-) szukałam innych Waszych tytułów ale jakoś ciężko mi się było w empiku odnaleźć i chyba zacznę zamawiać książki przez net:-)

będziesz zachwycona:tak:
a w Empiku to ja zawsze pytam w informacji o książki:tak:

blueberryoj to tak smutno cały dzień synka nie widzieć:-(
to jak teraz będziesz żyć z tyloma alergenami?

ja własnie dla potwierdzenia powyższego,
mam żywność ze wsi tzn warzywa, owoce, mięso, nie boję sie tego jeść mimo, że wiem, że są na pewno na chemii, tzn brat używa środków chemicznych, nawozów, paszdla zwierząt, bo bez tego nie sposób nic wyprodukować, ale chodzi o to, że on przestrzega norm, terminów karencji itp., wierzcie mi nie chciałybyście zjeść kalafiora pogryzionego przez robaki, wygladają ochydnie, takie zielone pędraki,

no właśnie o ot mi chodzi, skoro tak to skąd gerber i inni mają niepryskane????

dziewczyny zgadzam sie , że we wszystkim coś jest i jemy same niezdrowe rzeczy. PRAWDA ale nie oszukujmy się , że słoiczki są lepsze w czymkolwiek niż inne dania dla dzieci.
A w naszym przypadku akurat tak jest, Szymek jest uczulony na to co zawierają słoiczki, stąd kiedyś analizowałam ich skład bardzo wnikliwie.

madzim, a czemu już tylko kilka lat nam bez słodyczy zostało? nie rozumiem :confused:

blueberry, współczuję alergii ale teraz łatwiej będzie wyeliminować alergen

Agutek, jak tylko coś będę wiedziała o testach z krwi to dam znać, jak chcesz to poczytaj tutaj:
Alergo-med - Alergia w centrum naszej uwagi
podobno jak się ma skierowanie od lekarza alergologa współpracującego z NFZ, testy można zrobić za darmo w szpitalu ale jak tu skierowanie uzyskać :confused:
Ja jako dziecko podobno maiłam w 8 miesiącu życia robione i trafili : mleko, jajko i gluten.
Mojej siostrze podobno po urodzeniu od razu robili i jw + konserwanty i tez trafili więc może warto?

pooka, e tam burzliwie:-) samo życie
madzim, masz rację ale np ja muszę uczyć moje dziecko że nie może jeść pewnych rzeczy i nie mam wyboru, pewnie gdyby Szymkowi nie szkodziły pewne rzeczy też machnęłabym ręką że czasem coś zje nie po mojej myśli ale nie mogę.
Zjedzenie jajka lub produktu z jajkiem w składzie może skończyć sie w szpitalu więc chyba rozumiesz mnie?

reklama
Do góry