reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

a czemu odradzała termentiol?

Ja mam na takie "niebezpieczne okazje" humane dla alergików bez mleka. Podobno przy takich ostrych rozwolnieniach mleka lepiej unikać.
Najważniejsze, że przechodzi.

Nam lekarka też odradziła mleko przy rozwolnieniu i żadnych soków oprócz marchwiowego. Nie wolno było podawać żelaza o czym ja też zapomniałam.

My rzeczywiście korzystałyśmy dzisiaj ze słońca bo chyba niewiele go jednak będzie w październiku :baffled: Ja jestem padnięta i dobrze że córcia usnęła bo nie miała bym siły walczyć.
Dobranoc.

reklama
Roksi :-D:-D:-D

Kupiliśmy dzisiaj kilka książeczek o Franklinie, bo ostatnio młodemu czytam przed spaniem. I jeszcze dostał autko zdalnie sterowane (oczywiście my je obsługujemy, a on się cieszy). Patrzyłam na ciastolinę, ale sie sie zdecydowałam, bo mam wrażenie, że za wcześnie... Za mało cierpliwości jeszcze ma moje dziecko :baffled:. Madzik, a ty napisałaś w końcu jaki masz zestaw?

U nas też sa kupki często,zwłaszcza po owocach i żłobkowych obiadach:) a dziś pani w żłobku stwierdziła ze Ignaś ma ropny katar i kazała zaświadczenie a młody ma po prostu czasem tak ze na zewnątrz jak jest zimno to mu leci a potem w domu to zasycha i po ludzku mówiąc robią sie kozy;) poza tym dostałam OPR (ochrzan) za to ze oddałam dziecko z kupa a zrobił w drodze!
Tak ze jestem wkurzona na maxa!

wcięło mi posta bo Młody się obudził i mnie wylogowało w międzyczasie:wściekła/y:

idę spać
ciężki dzień miałam i będzie tylko gorzej
dobranoc

pooka, co się stało?

Agutek, ja myję włosy codziennie, a szampon najlepszy dla mnie (wypróbowałam i te najdroższe) to timotei z winogron.

a moje dziecię kolejny dzień odmawia spania w dzień :no: masakra

u mnie standardzik mała dziś 5:30:baffled: przyleciała z misiem:baffled: pilot pod nos:baffled: ciągnęła mnie z rękę żeby wstać:szok: i tak sobie grasujemy od rana:baffled:
kurcze ale wstaje wcześnie chyba wie że mama ma urlop więc po co będzie spała:szok:
mamy dwie trójki na górze a na dole bąble rozpulchnione więc może to jest przyczyną:confused:
jedziemy do babci:tak:
sandi i jak dałyście radę z odsmoczkowaniem:confused:

cześć

roksi właśnie ten mi pokazywała babka...nic innego nie umiała mi doradzić, tak jakby nie było dobrego szamponu do przetłuszczających się włosów? ten drugi miałam i nie pomógł :no:

blueberry my mamy tylko samą ciastolinę, zabawa polega na tym, że my coś jej lepimy a ona patrzy, a potem bierze sobie kawałki i nimi rzuca :-D

młoda obudziła się rano i wzięła nocnik, spodziewałam się mega kupy skoro nie zrobiła od momentu, w którym wam wczoraj pisałam...a tu niespodzianka, nie ma nic i nie zrobiła nic...dostała znowu marchwiankę z odrobiną mleczka...nam pediatra mówił w styczniu tego roku, kiedy wszystkich nas dopadła olbrzymia biegunka (młoda męczyła się tydzień) że mogę dawać do marchwianki odrobinę mleczka :tak: jak się przyzwyczaja do smaku to potem już nie daję w ogóle mleka, ale na początku tak :happy: żadnych surowych deserków owocowych i soczków, bo to podrażnia :tak:

reklama

a moje dziecię kolejny dzień odmawia spania w dzień :no: masakra
moje tez od kilku dni nie śpi w dzień
odsmoczkowało sie przypadkiem bo nie kupilismy przezroczystego smoka tylko tego lateksowego i niechce go wziąśc do buzi
mały ma juz 8 zebulków po równo na dole i górze
mało tylko mówi jeszcze
ale nasladuje siostre we wszystkim

pogoda taka ładna a moje potworki chore i niewiem czy przy końcówce katarku i kaszelku iśc z nimi czy pokisic sie jeszcze w domu

a ile babelków jest w żłobku z mamusiek marcowych??????????

Do góry