reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
u mnie dzis od 2 w niocy też jakies płakanko było, ale czemu to nie wiem, dopuki nie powiedziałam małej głosno, ze ma sie uspokoić bo głowa mi puchnie...zrozumiała chyba bo przestala histeryzować....leżała cichutko

dziś ja wysłałam pierwszy dzień na 2-3 h do złobka z babcią...no zobaczymy....

nocnikowanie u mnie katastrofa, Wika wie, do czego słuzy nocnik ale woli sie ukryc z kanapa i stekac w pieluchę...a co do skania w nocy to wlasnie mała nie chce pić w dzień wcale za to w nocy pije i dlatego w nocy sika... :-(

pozdrawiam

hej

Roksi witaj po wojażach. U nas okropna pogoda...:baffled:
W nocy jak zwykle pobudka na mleko (około 3) i spanko w naszym łóżku. Tym razem jednak po godzinie odniosłam ją do swojego łóżeczka bo zaczęła się wiercić a ja kolejnej nieprzespanej nocy bym nie wytrzymała. Protestowała strasznie ale dosłownie po chwili jak wyszłam z jej pokoju uspokoiła się i usnęła.

Z nocniczkiem jeszcze trochę odpuszczam ale już niedługo..

mi się wydaje, że z nocnikiem to nasze dzieci dadzą nam sygnał, że to właśnie ten moment :tak:
oczywiście można im pokazywać, przyzwyczajać, ale tak naprawdę to one wskażą kiedy są na to gotowe :-)

hej,

Elahar widzę, że ktoś będzie świętował rocznicę ślubu:-D,

a u nas pojawił się katarek i sporadyczne kichanie mimo, że chodzimy na spacerki, żeby się zahartować, mam nadzieję, że nic z tego się nie rozwinie poważniejszego:no:,

Malaga zdrówka dla Piotrusia i buziaczki, dla ciebie również:tak:

bry...
zmęczona jestem mimo, że Szymek przesłał noc :tak:
pogoda mnie dobija i ilość pracy :baffled:
Malaga, słuchaj Agutka, dobrze mówi :-p
Agutek, zwykle nie grzejemy w zimę w domku, mamy bardzo bardzo ciepły budynek ale jak na prawdę robi się zimno to na "1" odkręcamy kaloryfer. Oboje nie funkcjonujemy jak jest ogrzewanie w mieszkaniu włączone. Po prostu zimą mamy tylko rozszczelnione okna i ubieramy się z długie spodnie i bluzę.

roksi, witaj

jeśli chodzi o nocnik to moje dziecko uznaje go do noszenia na głowie, na razie nie mam zamiaru z nim wojować, mamy czas :happy:

Fredzik chyba że ;-) ja nie lubię chodzić grubo ubrana po domu, często latam w gatkach i koszulce, więc muszę mieć w domku ciepło :-D nawet poprosiliśmy spółdzielnię o płacenie za ogrzewanie w ryczałcie, bo nie dla mnie oszczędzanie na ogrzewaniu by mieć jakiś zwrot :no: także grzejemy sobie z rozsądkiem, ale tak by można była bez problemu na golaska latać :-D

my dzisiaj z pracy wcześniej wyszliśmy, bo teściowa ma wychodne :-p
przy okazji załatwiliśmy przegląd auta i obiadek w knajpce, mniam mniam :-)
a wieczorkiem lecę na aerobik poskakać troszkę i spalić te kalorie ;-)

reklama
Witam

nikt mnie pocieszyć nie chciał:-(

malagazdrówka dla Piotrusia! aż boję się myśleć jak ty funkcjonowałaś cały dzień w pracy:confused:

roksinapisz cos więcej...jak było, jak Natalka, atrakcje itp.

fredzikno nie pojmuję jak można nie grzać w zimie:szok:

chylę czoła przed Tolą za wyczyny z nocnikiem:tak:
bo Wiki to już dojrzała panienka:-)

i odsyłam koleżanki na wątek "Mamo, tato...":tak:

Do góry