reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witam raniutko

Roksi - eee no wiadomo ze młoda dópa jestem ;-)

Malaga - ja też myślałam ze jestem noga i porozjeżdżam nieostrożnych, ale teraz jeżdżę i wszyscy żyją :-)
Ja sobie nie wyobrażam teraz bez samochodu się poruszać, człowiek to wygodny się robi :happy2:. Poza tym nie mieszkam w samym Wrocku tylko kobieta ze wsi jestem a tam zero komunikacji dwa autobusy na krzyż to mam mus.

My też planujemy siostrzyczkę Mikołajowi, ale mój synus to bardzo dobry środek antykoncepcyjny, wczoraj był ryk o 23 i to tyle jeśli chodzi o siostrzyczkę

A grzywke to ja sobie siama dzisiaj rano ciachu ciachu. Nie ma czasu na fryzjera to jestem ADAM SŁODOWY ZRÓB TO SAM

reklama
Dzień dobry :-). To znaczy nie wiem, czy dobry, bo coś mnie głowa boli i w dodatku dostałam @.

jakie wieści z poradni?
Lekarka właściwie powiedziała to samo, co Drewniakowa :tak:. Po wizycie poszliśmy do fizjoterapeutki, która pokazała nam nowe ćwiczenie i dodatkowo masaż plecków (podobno dzieci, które mają wiotkie stopy, mają też skłonność do garbienia się). Kazała kupować jak najbardziej elastyczne buty i ograniczać chodzenie za rączkę (łatwo powiedzieć :-D). U lekarza mamy się pojawić miesiąc po tym, jak Karol zacznie chodzić samodzielnie (tak, że będzie to jego głównym sposobem przemieszczania się), a u terapeutki 18.08.

U nas z prawkiem jest tak, że oboje mamy, ale ja nie jeżdżę :no:.

hej!

ewa - nie mam linków, wpisałam w googlach: niejadek forum i otwierałam różne stronki, na gazecie jest mnóstwo informacji, ale kto by miał czas to przeglądać:confused:

roksi - a ten Oilatum to trzeba dodać do wanny? jak mam przysznic to mogę na gąbkę?

My oboje mamy prawko, dwa samochody i nie może byc inaczej:tak::cool2:

Hejo :-)

my dzis pospalysmy do 9:20 :szok::szok::szok: a ja wam powiem ,ze w marcu jak bylam w pl to zdawalam egzamin na prawko i oblalam na miescie :zawstydzona/y::eek: teraz poprawke mam 21 lipca :cool2::cool:

blueberry a czemu nie jeździsz? nie szkoda ci, że im dłużej nie jeździsz tym gorzej będzie wsiąść za kierownicę? ja lubię jeździć, ale np. boję sie jeżdżenia w trasy, bo ja jadę wolno, spokojnie, ale niech mi jakiś debil wyjedzie i nic nie zrobię. A tu odpowiedzialność taka, wiozę męża i dziecko. Ale wolę ja kierować, niż siedzieć jako pasażer, nie mam zaufania do innych kierowców :dry: Teraz czeka mnie duże wyzwanie, 4,5-5h jazdy nad morze.

ja lubię jeździć, ale np. boję sie jeżdżenia w trasy, bo ja jadę wolno, spokojnie, ale niech mi jakiś debil wyjedzie i nic nie zrobię. A tu odpowiedzialność taka, wiozę męża i dziecko. Ale wolę ja kierować, niż siedzieć jako pasażer, nie mam zaufania do innych kierowców :dry: Teraz czeka mnie duże wyzwanie, 4,5-5h jazdy nad morze.

też boję się debili
ostatnio bez skrupółów zadzwoniłam na policję że pijak jedzie

i ostatnio miałabym czołówkę z karetką, na sygnale sobie na zakręcie wyprzedzała

agutek/elahar a Was stresuje taki niezjedzony obiad lub kolacja??? mnie to dręczy strasznie:-(
Dziś byłyśmy na basenie, ale średnio się bawiłam bo wcześniej nie zjadła obiadu i mnie to gryzlo

madzikm mnie gryzło. Do czasu aż zobaczyłam , że Wojtek się tym nie przejmuje, że ma pusto w brzuchu:) Teraz się nie przejmuję, bo zazwyczaj młody nadrabia następnym posiłkiem.

Raz mi strasznie marudził przy obiedzie, prawie nic nie zjadł, potem przy deserze też mędził i w efekcie skończyło się na ćwiartce pomidora. Odpuściłam. Za to na kolację to był taki wygłodzony , że prawie mi palca odgryzł.
I zauważyłam , że u nas wystarczy dać troszkę bardziej gęsty soczek między posiłkami ( normalnie jest jakaś cienka herbatka albo woda z sokiem zagęszczonym- też cienka) i nici z następnego posiłku a czasem i dwóch następnych.
Nie spodziewałam się, że taki soczek AŻ TAK może naruszyć równowagę jedzeniową.

roksi a czemu chcesz tył obcinać?
Ja mojej grzywkę już też jakiś czas temu podcinałam i znowu muszę to zrobić :tak:
bo u nas tył słabo rosnie:-( a tak bym chciała sobie go ciachnąć troszeczkę:-D tak jak mam zabawę z grzywką:-)
Natalka ma włosy bardzo sztywne i takie dorosłe:tak: a nasza sąsiadka ma 2 lata i ma fajne loki kręcone do ramion ale takie pierzowate:dry:
kiedy będę mogła mojej córce warkoczyka zapleść:sorry::confused:

Tylko że ja sama mam wątpliwości :-D I tak bez wsparcia.. :sorry2:
nie pytaj o zdanie:-D dopadnij chłopa zaciśnij nogi i po robocie:-D:-D:-D
mój m by chciał ale powiedziałam mu że najpierw musi się przestawić czyli dzien zaczyna się o 6-7 a nie o 9:wściekła/y:

Witam raniutko

Roksi - eee no wiadomo ze młoda dópa jestem ;-)
My też planujemy siostrzyczkę Mikołajowi, ale mój synus to bardzo dobry środek antykoncepcyjny, wczoraj był ryk o 23 i to tyle jeśli chodzi o siostrzyczkę

A grzywke to ja sobie siama dzisiaj rano ciachu ciachu. Nie ma czasu na fryzjera to jestem ADAM SŁODOWY ZRÓB TO SAM
pooka no pewnie że mloda:tak::tak:

roksi - a ten Oilatum to trzeba dodać do wanny? jak mam przysznic to mogę na gąbkę?
w instrukcji jetst napisane żeby nalać 20cm wody i 3 nakrętki:tak: madzikm a masz brodzik:confused: można tez nasmarować ciało i spłukać:tak:
mi strasznie skóra przesusza się na nogach a po Oligatum mam ładnie nawilżoną:tak:

a skąd jesteś teraz... jak z wysp... to może jechałaś lewa stroną ;-)
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
blueberry a czemu nie jeździsz? nie szkoda ci, że im dłużej nie jeździsz tym gorzej będzie wsiąść za kierownicę? ja lubię jeździć, ale np. boję sie jeżdżenia w trasy, bo ja jadę wolno, spokojnie, ale niech mi jakiś debil wyjedzie i nic nie zrobię. A tu odpowiedzialność taka, wiozę męża i dziecko. Ale wolę ja kierować, niż siedzieć jako pasażer, nie mam zaufania do innych kierowców :dry: Teraz czeka mnie duże wyzwanie, 4,5-5h jazdy nad morze.
A ja się właśnie boję po mieście. Są straszne korki, remonty, ludzie jeżdżą nerwowo, wykonują głupie manewry, co chwilę jakaś stłuczka. Masakra :szok:.

Do góry