reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

hej,
wróciliśmy z działeczki...ale upał :szok:
małą smarowałam chyba 4 razy na buzi kremem z filtrem 30 i na nóżkach i rączkach chyba 3 razy dwudziestką...po pół godziny na słońcu już miała cały nosek czerwony :baffled:
oczywiście w cieniu nie szło jej utrzymać, a na słońcu masakra była i się o nią bałam :eek:
więc potem na siłę zamykaliśmy się z nią w altance :sorry:

może zabiorę się w trakcie urlopu za organizację paszportu?
coprawda nic nie planujemy z zagranicznych wojaży póki co, ale tak sobię myślę, że gdyby nagle pojawiła się okazja to warto mieć ten paszport, a 30zł to nie duży koszt jak na 5 lat.
a urlop to jedyny taki czas by móc spokojnie to załatwić :tak:
jak nie w ten pierwszy urlop teraz w czerwcu to w sierpniu się za to zabiorę...przynajmniej chciałabym :tak:

tigger życzę lepszego samopoczucia i spokojnego lotu!
roksi ja wiem, że macie te pierwsze wakacje rodzinne, ale na te drugie ja z moim charakterem i tak bym się nie zdecydowała ;-) ale jeśli jesteś w stanie małą zostawić a mąż nie ma nic przeciwko to pewnie - korzystaj :tak:

a i byłam w ccc ale niestety nie było rozmiaru na moją małą...19-tki które zostały to z takich modeli, które mają jakąś większą rozmiarówkę..kupiłabym jej nawet dokładnie takie same jak teraz ale rozmiar już wykupiony był, a do tego takie tłumy, że szok.

reklama
hejka!

elahar - masz rację, że buciki GUFO są bardzo leciutkie:tak:, następne sandałki też kupię z tej firmy. To Madzia nabroiła:-(

nasz skórzane ciągle są za duże, ale Zosia już w nich chodzi, przydałyby się jakieś nowe na elegancko bo szybko niszczy,a nie wiecie do kiedy jest ta zniżka w CCC?

roksi - jak się mąż zgodzi to pewnie, że jedź:tak:

Napisałam się i wszystko zniknęło:wściekła/y::wściekła/y:

Roksi jeśli pytasz o wyjazd to ja mówię JEDŹ:-) Dwa lata temu byłam z koleżankami ze studiów w górach, było zaje...fajnie. Co prawda córcia była ze mną, ale m został w domu. Hehe.

Meble mamy raczej stabilne, więc to nam nie grozi. bardziej się obawiam upadków z wysokości, bo córcia wszędzie wchodzi, im wyżej tym lepiej.

Byliśmy dziś w kościele. Od czego by zacząć? Ogólnie córcia popisywała się. Może z 10 minut siedziałyśmy w ławkach, potem ganiałam za nią po kościele. Jak siedziałyśmy to chciała całować dziewczynkę, która była obok. Moja siostra siedziała przed nami, więc W przechylała się przez oparcie do niej i krzyczała "Ania, Ania, Ania". Biegała po kościele i zaglądała każdemu w oczy, księdzu w konfesjonale też, ciągnęła go za stułę:-p Cały czas gadała jak najęta. Podchodziła do wszystkich i pytala ich "kto to?", "co to?". Poszła do innej ławki i zwinęła dziecku picie:blink:. Najlepsze na koniec. Była procesja i córcia oczywiście maszerowała zawzięcie, nie zauważył jej jakiś 40latek i przewrócił się:szok::-D:-D Zdążyłam córcię uratować spod jego nóg, ale on nie dał rady zachować pionu. :ninja2:

Jakie macie buciki Gufo (jaki model) i jakie rozmiary? Wysłałabym m do sklepu, ale najpierw musiałabym się zorientować jaka jest rozmiarówka (jaki rozmiar jak długą ma wkładkę, bo to różnie bywa). Teraz córcia ma rozmiar 21.

GUFO - www.ccc.eu

plan wakacji już się zmienił - teraz Solina:-Dwłaśnie szperam za domkiem..

agutek - dzięki za info! to tylko na dziecięce?

ewa - biedny 40 latek:-Dmy stoimy na polu, Zosia chwilę siedzi w wózku a później krąży wokół nas;-)

ewa - my mamy półbuty, może znajdę na allegro to ci pokażę

madzikm byłam kiedyś nad Soliną, piękne jezioro!

ewo potem spróbuję ci podać wymiary, ale te co my mamy to jedyne, które miały taką w miarę rozmiarówkę, tzn, 19-tka jest dobra na moja córkę ;-) pozostałe ich sandałki w tym rozmiarze były za duże o około 2 cm. My mamy takie białe z różowymi bodajże kwiatkami.

reklama
Agutek właśnie najgorsza jest rozmiarówka, co firma to inaczej to wygląda. Juz raz wymieniałam buty, bo były za małe i to właśnie Gufo.

madzikm nie obraź się, ale własnie takie podejście ludzi mnie irytuje. I dlatego nie lubię chodzic do kościoła. Byłam na super mszy w Warszawie (specjalne dla dzieci), tam ksiądz zaprosił wszystkie dzieci przed ołtarz, biegały sobie, gadały i ogólnie było wesoło. Ksiądz do nich zagadywał. I myślę, że te dzieci będą chętnie chodziły do kościoła, a z czasem nauczą się jak trzeba zachowywać się w kościele. Nie wyobrażam sobie, żeby małe dziecko dało się "przykuć" do ławki, a z drugiej strony iść do kościoła, żeby stać pod Kościołem

Do góry