reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

helo, helo.....my wyspane i gotowe na podbój manufaktury- niedługo się zbieramy, tzn. po obiadku

Roksi- ja też raczej jestem z tych co wakacje tak ale z rodziną.....
My z wyjazdem czekamy, wiec nas na razie czekaja weekendowe wypady na wieś do chrzestnego Wiki, tam typowa "agroturystyka" wiec bedzie ok, jakos do września przetrzymamy.

Sandi no współczuje bolącego ząbka, ja tak nie lubie chodzic do dentysty że szok......

A wiecie, że ja jeszcze nie kpiłam Wice sandałek i się zastanawiam nad nimi. Ma takie półbuciki poodkrywane i w tych cały czas lata. Niania jak ją zabiera do siebie to ma na podwórku piach i trawe, to powiedziała że sandałek to ona tam nie widzi, a w tych półbucikach co ma to ekstra. Także zobaczymy.
Uciekamy na festyn.
Miłego dzionka

BUZIAKI DLA NASZYCH DZIDZIUSIÓW Z OKAZJI DNIA DZIECKA!!!!!

reklama
Sandi no współczuje bolącego ząbka, ja tak nie lubie chodzic do dentysty że szok......
Ja odkąd odkryłam znieczulenie, to nie lubię tylko ze względów finansowych ;-)

blueberry napisz proszę potem co trzeba dokładnie załatwić, żeby dziecko miało paszport...aaa...gdzieś czytałam, że takim dzieciom wystawiają paszporty tylko na rok, a na jakis specjalny wniosek rodziców mogą przedłużyć na 5, ale standard to rok..kurczę trochę krótko co nie?
Na razie wiem, że trzeba mieć zdjęcia i wypełnić wniosek i że muszą wszyscy się stawić - oboje rodzice i dziecko. Paszport kosztuje 30 zł. Nie wiem jak z tym przedłużaniem, jak się dowiem, to napiszę :tak:. Tu jest opisana procedura u nas w urzędzie:
Biuletyn Informacji Publicznej

U nas w przychodni dzisiaj "biała niedziela". Poszłam po receptę na infarix i skierowanie do poradni rehabilitacji (pójdę tym razem na Prochową za radą dr D.). Przy okazji zbadałam sobie cukier i mam bardzo dobry :-).

Hej :-) a my siedzimy dzisiaj w domciu :crazy: pogoda do bani pada deszcz :wściekła/y::wściekła/y:

ja wyrabialam w Pl paszport dla malenkiej 5letni bez zadnych problemow tylko slyszalam ,ze za nim sie dluzej czeka ,ale czy to prawda to niewiem odebralam po 5tygodnich :tak:

moja niunka obudzila sie o 00:30 :szok: i chyba zazdrosna byla o mnie :-((w soboty opiekuje sie 5letnia Wiktoria i ona zawsze zostaje u nas na noc i spi ze mna w lozku) wiec jak sie mala obudzila dalam mleko dalam herbatke i nic :no: plakala dalej jak ja wzielam do nas do lozka to sie zaczela tak smiac ,ze az sie zapowietrzala :tak::-D wiec mysle sobie pojde z nia do salonu sie polozyc bo wogole mi sie rozbudzi i nie usnie i meczylam sie z nia tak do 2 :szok::sorry2: az wkoncu usnelysmy na kanapie :sorry2: i jestem cala obolala :baffled:

WSZYSTKIM MALUSZKOM WSZYSTKIEGO NAJ NAJ

Ja dzisiaj przeżyłam chwile grozy bo moje dziecko zwaliło na siebie komode. Płakała bo się przestraszyła ale na szczęście oprócz otarć nic sie groźnego nie stało. Pojęcia nie miałam, że po otwarciu wszystkich szuflad na raz ona po prostu leci. Posprawdzajcie swoje meble.

ja chyba też dziś skoczę po jeszcze jedne sandałki do CCC, bo te nasze raczej całego lata nie wytrzymają, mała nie oszczędza ich :-D

Ja też kupowałam wczoraj w ccc i tam jest ta zniżka.

Ja dzisiaj przeżyłam chwile grozy bo moje dziecko zwaliło na siebie komode. Płakała bo się przestraszyła ale na szczęście oprócz otarć nic sie groźnego nie stało. Pojęcia nie miałam, że po otwarciu wszystkich szuflad na raz ona po prostu leci. Posprawdzajcie swoje meble.
.
:szok::szok::szok:

Roksi ja tez raczej bez niunki bym nigdzie nie pojechala:no: albo z nia ,albo wcale ;-)

roksi ja z tych co wakacje tylko z rodziną spędzają ;-) więc ja bym się na ten krok nie zdecydowała :-p
wakacje nad morzem nadal aktualne:tak: jedziemy razem i jeszcze sąsiedzi najprawdopodobniej pojadą z nami:tak: a te drugie miały by być dla mnie:-)

Ja też kupowałam wczoraj w ccc i tam jest ta zniżka.
kupiłam mlodej sandałki za 29,90:tak:i jeszcze sobie klapeczki:-)

Sandi współczuje pogody ja się strzaskałam na hebanik:tak:

Dzien dobry
Wszystkiego najlepszego dla wszytskich dzieciaczkow z okazji Dnia Dziecka:-)
ja nadal cierpie a juz jutro trzeba sie pakowac:-(nie wiem, jak ja przezyje podroz w takim stanie:no:

Agutek - paszport dla dziecka jest na 5 lat:tak:na rok jest tymczasowy - my mielismy taki wlasnie, wydany przez konsulat, bo dziecko urodzilo sie za granica i nie mialo numeru PESEL
a czeka sie kolo 4 tygodni, czasami krocej - tak przynajmniej bylo w naszym przypadku, chociaz teraz, w sezonie letnim pewnie wiecej ludzi bedzie skladac wnioski

Uf... byliśmy na wycieczce rowerowej i nawet się zmęczyłam :baffled:. Karolek był bardzo grzeczny, nawet m raz zapytał, czy śpi :-D. Jest czarny jak murzynek, chociaż smarujemy go przed każdym wyjściem kremem z filtrem 25.

A teraz panowie oglądają mecz ;-).

Roksi, jedź, należy ci się :tak:.

tigger no ja wlasnie identycznie jak Ty mialam ten roczny wydany przez konsula :tak: a teraz mam ten 5letni :tak:;-) a u Was jaka pogoda tez do du...?? :baffled: i przyjemnej wizyty w Pl zycze :tak: na dlugo jedziecie?:happy2:

reklama
Uf... byliśmy na wycieczce rowerowej i nawet się zmęczyłam :baffled:. Karolek był bardzo grzeczny, nawet m raz zapytał, czy śpi :-D. Jest czarny jak murzynek, chociaż smarujemy go przed każdym wyjściem kremem z filtrem 25.
.
a ja nawet nie mam kiedy posmarowac malenkiej kremem z filtrem bo wogole nie ma slonca :baffled:a o opalaniu to juz wogole mozna zapomniec :wściekła/y: wiec zazdroszcze Wam i Roksi :-p ale dobrze ,ze niedlugo tez bede w pl :-pi moze przy odrobinie szczescia tez skorzystamy :happy2:

Do góry