reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

ewa - dlaczego mam sie obrazac (nie mam polskich znakow, przepraszam), przeciez to tylko dyskusja;-)
sama napisalas, ze ta msza w W-wie to specjalnie dla dzieci i to rozumiem, sama chodze na takie i wtedy sie nie przejmuje, ze Zosia przeszkadza. Jezeli jednak ide na msze dla wszystkich to wole stac w przedsionku, gdzie tez slychac. Na kazdej mszy wchodzimy choc na chwile (by sie przyzwyczajala) gdy zaczyna cudowac to na pole. Dobrze mowisz, ze z czasem sie naucza a poki co u nas tak to wyglada;-)
Inna sprawa, ze sama kiedys uslyszalam "nie robmy z kosciola teatru", bylo to na mszy ogolnej i mnie wkurzylo choc usilowalam dopatrzyc sie w tym sensu.

P.S. dla mnie osobiscie chodzenie do kosciola ma jakies glebokie podloze, ciezko by mi bylo przestac bo mnie irytuje jakis ludz;-)

reklama
a jeszcze zastanawiam sie nad tymi WALKY - www.ccc.eu (drugi rząd czwarte)
oczywiście niestety są trochę duże, ale ładnie chyba małej nóżkę trzymały (tak mi się wydawało jak dzisiaj na szybko przymierzałam, ale musiałabym na spokojnie jeszcze sprawdzić)...może mogłaby w nich pobiegać, a nie są tak zabudowane więc na upały chyba lepsze by były (córcia nie ma żadnych wad w układaniu stópek itp. więc ortopeda nie mówił nic o noszeniu usztywnianych butków itp.)...

Agutku moja ma rozmiar 22 taki w sam raz a 23 były dużo za duże:szok: śmiesznie wyglądała w takich wielkich:-D a niby tylko jeden rozmiar:baffled:

no ja nie wiem jak oni numerują te rozmiary...każdy producent ma tak różną rozmiarówkę, a jak w jednym modelu zdarzają się tak duże rozbieżności to juz w ogóle dziwne...

ja to się nie mogę doczekać kiedy wszystkie 19-tki będą dla małej dobre :-D
póki co dotarliśmy do paputków Zetpola 19-tek ;-)

Dzwoniłam do CCC i kobitka mi powiedziała, że mają promocję -30% na wszystkie buty dziecięce, nie tylko Gufo. Do 8 czerwca.

My dzisiaj też prawie cały dzień na dworze. A w kościele też mamy specjalną mszę dla dzieci i wtedy wszystkie dzieciaki idą pod ołtarz albo wędrują po kościele. Ale wtedy tak bardzo innym to nie przeszkadza. Tak mi się wydaje. Ale jak jakieś dziecko głośno sie zachowuje to rodzice z nim wychodzą.

Sandałki kupiliśmy te różowe -- pierwsze w 2 rzędzie, rozmiar 20 odrobinę za duże ale 19-a była na styk.

elahar dopiero doczytałam o Madzi! jeju dobrze, że nic jej się nie stało! :szok:

Obserwowałam ją jakiś czas i jest w porządku.

elahar - masz rację, że buciki GUFO są bardzo leciutkie:tak:, następne sandałki też kupię z tej firmy. To Madzia nabroiła:-(

Tak tak omal zawału przez nią nie dostałam :no:

reklama
Roksi możesz zmierzyć długość wkładek? Właśnie jedne i drugie buty najbardziej mi się podobały.

madzikm dzięki za zrozumienie :-)
Ewa zaraz dokonam pomiaru:tak: tylko czekam aż moja szkuda zaśnie bo buciki są u niej w pokoju:tak: z 10 minut temu myślałam ze już śpi wchodzę do pokoju a moja córcia rozebrana w łóżeczku:baffled:

Do góry