reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Madziu - dziękujemy za pamięć... I w ogóle dziękuję za wszystkie życzenia - bo na Was zawsze można liczyć:tak:... a np. Chrzestny Jagody jakoś zapomniał o niej... :-( (19.05 urodzila mu sie córka... i ma czas by przyjać życzenia dla Niej (i posiedzieć na wlasnym portalu), ale w drugą stronę... cięzko..:-(
przykro mi bardzo - bo roczek jest najbardziej magicznym "latkiem" w życiu dziecka... Wiedziałam, że nie będzie go na roczku, bo... z Krakowa do Bolesławca jest kawał drogi, no i w ogóle - rozumiem sytuacje... ale braku życzeń jakoś nie potrafię przeboleć...
dlatego te co mają moje gg, widzą mój "aluzyjny opis"

reklama
W piątkowy poranek, królewna Tsarina wcześnie wstała, aby ruszyć na zakupy wraz ze swoją córeczką, jej siostrą królewna i królewskim młodszym szwagrem. Ale zła czarownica czuwała. Rzuciła czar roztargnienia na królewnę. Oj nieszczęsna, krzatała się po mrocznym księstwie Tesco i nie mogła ogarnąć się ze wszystkim, gdyż jej magiczna księga z listą sprawunków tajemniczo zagineła. W sobote przyjechać miała królewska teściowa... biedna królewna martwiła się bardzo. Ale na szczęście jakoś się udało. Królewna była szczęśliwa, ale tylko do sobotniego popołudnia. Udała się do królewskiej kuchni wraz ze swoją mamą i wtedy obie odczuły moc złego czaru. 20 jajek, cztery biszkopty poszły na straty... królewna nawet zaczeła sprawdzac, czy jakis przesąd nie wchodził w grę, ale nie, dla niej i bardzo doświadczonej w bojach królewskiej matki było to nie słychane, aby w tak misterny, dokładny sposób wyhodować aż cztery zakalce. Kiedy jednak jakimś cudem, kiedy dwa mizerne biszkopty sie udały, królewna zwarzyła masę czekoladową do ciasta. Plan tort Szwarcwaldzkiego dla jej córeczki poszedł się je... bać. Zostały tylko jasne biszkopty i wiśnie. Królewna była wściekła, gdyż zamiast pieknego tortu wyszło różowe coś... białe biszkopty, wiśniowa masa i masa śmietanowa do dekoracji...

ale nie bójcie się kochane... ciag dalszy jak królewna uśpi swoją niesforną córeczkę...

Bardzo jestem zaintrygowana bajką tsarina i czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy...czy może być gorzej hm przekonamy się;-);-)

A ja właśnie posprzątałam po urodzinkach Krzysia impreza udana na 102:tak: jutro wrzuce fotki.Krzysio dostał pare stówek,narzędzia od chrzestnego,pieska do ciągnięcia za sznurek z Fishera od jednej babci,od drugiej babci ciężarówke z Wadera z klockami od nas rowerek:-):-)

Florencjo wszytskiego najlepszego dla Krzysia!!!!!!

A u nas upały. od 4 dni nie widziałam chmury. z tego wszytskiego ja się spaliłam na słońcu, Mikołaj sie spalił na słoncu ( bo psikając się sikawką zmył z siebie cały krem :baffled:, dobrze że Maja się nie spaliła. :-) Ale mówię wam jak ona się cudnie pluskała wodą!! no słodziak), i M się nie spalił, bo musi w koszuli chodzić. :-)

Mmatysia próbowałaś clotrimazolu na odparzenia? bo u nas bardzo pomógł. 3 dni stosowania i już prawie śladu nie ma!

Okruszku, pytałaś o foteliki rowerowe. My mamy nadal, po Mikołaju HAMAX SLEEPY, bardzo dobrze się sprawdzał! bardzo byliśmy zadowoleni z niego, Mikołaj jeździł w nim od 6 miesiąca.

Tsarina super bajeczka :-D dawaj dalej!!! :-D

Aga, no przykro że się tak chrzestny zachował!
No i urodzinkowe przejścia - ech!!! najgożej to jak się człowiek na najbliższych zawiedzie...

Mamo niki, historia z jaskółką przypomniała mi naszą. Tylko że nam w nocy do pokju wleciał NIETOPERZ!!!:szok: a jak zapaliliśmy śwaitło żeby zobaczyć co się dzieje, to go oślepiło i oszalał!!! zaczął się tak starsznie rzucać, rozbijać o wszystko to było straszne!! Ale M. opanowany, zgasił światło i go poprostu złapał... :-)

Ostatnia edycja:
hej
Ja tylko z zyczeniami,jutro mam nadzieje ,ze troche wiecej napisze...

JAGODA KUBUS i KRZYS

Kolorowych snów... Uśmiechu od ucha do ucha...
Pięknych bajek na dobranoc... Własnego pieska i kotka...
Co dzień nowych przygód... Butów siedmiomilowych...
Gwiazdki z nieba... Wspaniałych przyjaciół...
I wesołej rodzinki...
Wszystkiego najlepszego kochane dzieciaczki! buzka

moz-screenshot.png
moz-screenshot-1.png
moz-screenshot-2.png
moz-screenshot-3.png
c2_500x640.jpgtort_black_red.jpg

M&m's i Mamamatysia Dziewczynki ja bardzo polecam sprawdzony produkt przez wiele mam KLORANE Eryteal - jest to francuska maść i jak Tymek miał odparzoną pupę, wystraczyło posmarowac raz na noc i efekty były powalające, pomogło natychmiastowo, a próbowałam już różności i clotrimazol i Alantan i sudocrem i linomag ...a stan pupy się pogarszał, dopiero położna mi powiedziła o KLORANE i że jej 'pacjentki' stosują i są bardzo zadowolone. POLECAM każdej mamie!!!:tak::tak::tak:

M&m's dzięki Ci dobra kobieto...:-) jako jedyna odpowiedziałaś mi na pytanie ;-) czyżby nikt tu nie jeździł z dziećmi na rowerze?:cool2:

Okruszku, to jeszcze ci powiem że Mikołaj bardzo lubił jeżdzić z nami. A najlepsze było, jak już był większy (jakieś 2 lata) i siedział sobie z tyłu na tym foteliku i tylko krzyczał "gasu gasu gasu" :-D :-D :-D i oczywiście grzebal w kieszeniach/ przy spodniach "prowadzącego pojazd" :-D :-D :-D

M&m's :-D:-D:-D to musiało być rozkoszne :-) ja się nie mogę doczekać by Tymek zaczął mówić :sorry2: eh...

Tym czasem lecę już przytulić się do M i podusi, jutro mamy szczepienie na tą MMR (chyba tak to się piszę :eek:) Strasznie się martwię tą szczepionką :-( boję się by Tymkowi nic po niej nie było...ale pewnie nie ja jedna...

Buziaki i pozdrowionka! :-)

reklama
Okruszku Nie uciekaj jeszcze. właśnie wrzucam fotki...:-)

Załączniki

• 020_17A.jpg
    020_17A.jpg
    36,6 KB · Wyświetleń: 57
  • 101_1652.jpg
    101_1652.jpg
    28,3 KB · Wyświetleń: 52
  • 101_1793.jpg
    101_1793.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 50
  • 101_1659.jpg
    101_1659.jpg