reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

M&m's dzięki Ci dobra kobieto...:-) jako jedyna odpowiedziałaś mi na pytanie ;-) czyżby nikt tu nie jeździł z dziećmi na rowerze?:cool2:

Okruszku najwidoczniej żadna nie jeździ...ja się przymierzam ale nie bedę kupować tego siedziska bo moja szefowa ma i mi pożyczy, na jak długo będę chciała jednak nie wiem jakiej ono jest firmy :sorry2: wiem ,że kupione w USA

Mmatysia u nas na odparzenia jednak pomógł sudocrem ale bardzo grubo smarowany no i nie czekałam długo ze zmianą pieluchy tylko czasem przewijałam go z prawie suchej i smarowałam na nowo. Ponadto starałam się jak najczęściej zdejmowac mu pieluchę nawet kosztem obsikania dywanu ;-) teraz jest cieplutko to ja bym zaryzykowała i puściła Fifiego na dworze w samych gatkach, przynajmniej jak się zsiusia to od razu będzie widać. A myślałaś o tym by zmienić chusteczki? Ja podczas tych odparzeń u Damisia używałam chusteczek pampers play tych pomarańczowych i okazało się ze ona bardzo podrażniały pupę, jak tylko zmieniłam na Nivea Sensitive to pupka szybko się wygoiła.

Tsarina boska jesteś:-D czekam na dalszy ciąg bajki

a w ogole jak tam dziewczyny z zagrożonych terenów? Są jakieś wieści? W szoku byłam jak oglądałam wiadomości..znów powtórka z 1997 roku...nasi rządzący w ogóle nie uczą się na błędach :eek:

Aguś ja już Ci pisałam co sądzę o chrzestnym Jagody....nie będę już przytaczać ale według mnie on powinien się wstydzic i już :no:

M&m's zazdroszczę pogody , u nas tez było ciepło ale nie na tyle ,żeby się opalić chociaż Damiś złapał kolorki na buzi :tak:
Fajnie Mikołaj wyglądał na tym siedzisku, zdjecie z kurtką wymiata :-D...może w koncu też się ruszymy i zaczniemy jeździć na rowerach...od dwóch lat leżą w piwnicy i czekają na swój czas :sorry2:

a my już po imprezie roczkowej...wszystko się udało, goście i pogoda dopisali, śmiechu było co niemiara , prezenty superowe a ja być może już dziś zamówię spacerówkę :-):-):-)
Nie będzie to jednak to co mówiłam ...będzie niespodzianka . Obie z Moniq wymyśliłyśmy sobie wózek ja kupię teraz a Monia potem :-) nie mogę sie doczekać

reklama
Dziewczynki ja tak na chwilkę...
wciąż szukamy mieszkania i powiem że mam dosyć, czasem cena nie adekwatna do wyglądu mieszkania :dry::dry: nogi mi już w D wchodzą od tego łażenia, no bo przecież nie wszędzie da się dojechać autobusem :sorry:

Okruszku, ja niestety też nie pomogę z fotelikiem na rower :-(
co do szczepionki, pare mamuś jest już "po", w tym i ja, niestety Marcela wysypało..w ruch poszedł steryd :-:)-:)-( (Marcel jest alergikiem i to dlatego...). Temperatury nie miał, innych objawów też nie zauważyłam.

mamo Niki, haha dobre z tą jaskółką...musiała się biedna nieźle wystraszyć :sorry2:

Tarina, czekamy na resztą opowieści :tak: tooofam twoje opowieści :tak:

Florencja, moc uścisków i całusków dla Krzysia :***

2611848.jpg

mamomatysia, m&m, u nas sudocrem się nie sprawdził. pomógł bepanthen, maczanie/mycie dupci w rumianku, częste wietrzenie, używałam też Nivea przeciw odparzeniom (ciężko to ustrojstwo rozsmarować, ale ja za radą koleżanki smarowałam dość grubo)

Confi, ejjj a gdzie fotki z roczku? :-:)-:)-(buuuu dawaj :cool2:
jak torcik, smakował?
chwal się prezentami jakie Damiś otrzymał?
a menu jakie było?
boszzzz ja chcę jeszcze jedną imprezkę urodzinową :-):-):-) (powiem wam że do tej pory wiszą niektóre balony, balon z helem i transparent - tak mi ciężko jest się tego pozbyć :zawstydzona/y:)

my niedzielę spędziliśmy fantastycznie, nawet nie wiecie jak brakowało mi takiego wypadu...na cały dzień pojechaliśmy na plażę :tak: opalić się nie opalaliśmy bo jeszcze nie mamy namiociku dla Marcelka, więc musieliśmy poszukać zacienionego miejsca dla nasz..No ale buziaka i dekolt i tak sobie przypiekłam - wystarczył mały spacer na słońcu :tak::tak:

Drogie majóweczki...
"Królewna bardzo płakała, bo jej sympatia do koloru różowego była powszechnie znana, a tu tort urodzinowy biały z różową masą, udekorowany masą śmietanową i kolorową posypką... oj kiczu przeslodki, czarownica czuwała... w niedzielę rano się okazało, że sałatka śledziowa ożyła i postanowiła zmienić swoją konsystencję.. a wszystko przez niedomknięte drzwi od lodowki. Strgonov się rozwalił... oj tak, moje drogie uwieżcie że można ... Królewna bardzo była smutna, ale się nie poddała! Impreza córeczki najwazniejsza! I sie udała... z wyjatkiem kłótni o Wawel...

tak oto zakończyła się ta historia, ale pamietajcie, że zła królowa czuwa!
"

fotki w następnym poście!

Izabelo i Katarzyno -
- Wszystkiego naj, naj, najlepszego!!!
Sto lat!!!

Owco - no nieźle z tą jaskółką:szok:...

Okruszku - ja barrrrrdzo lubię czytać Twoje posty:tak:! Cieszę się, że tu jednak wpadasz! Spóźnione życzenia urodzinowe dla Tymonka!!! Ja nawet nie mam roweru, więc na temat fotelików się nie wypowiadam.

Barmanko - a do kiedy musicie się wyprowadzić z tego mieszkania?

m&m's - ależ Ci zazdroszczę pogody... u nas czasem słońce, czasem deszcz:-D...

Izabelo i Tsarino -
Wszystkiego najnajnajnajnajnajnajlepszego z okazji wspólnie "podbitego" i ukończonego pierwszego roczku!!!
Oby Waszym super przygodom nigdy nie było końca (co by Ciocie nadal mogły czytać super bajeczki swoim pociechom), oby bajeczna wena nigdy nie opuszczała Mamę malutkiej Królewny, oby drewniany zamek został szybko wybudowany
(a na placu zamkowym niech powstanie największa piaskownica w okolicy...i inne królewskie gadżety służące wielkiej radości małej Królewny)
- buziaki od pierwszych Dam Dworu -
Cioteczki Agi i Jagodziany :***

a tu proszę - kuferkowy torcik do Izabelowej komnaty :-)

jgnlo1.jpg

axic87.gif

Witam kochane majóweczki:-)
Historia z jaskółką to u Owcy ,nie unas:-)
Dzieciątko śpi a ja buszuje po necie:tak:kochane jakie macie prezenciki na 1czerwca dla swoich pociech?
My jeszcze nic nie mamy ale też tak jak u Kasicy myśłe o tym basenie z piłeczkami.M twierdzi że pokój totalnie będzie zagracony.Ja już kiedyś myślałam o takim zakupie tyle że wtedy Nicol była za mała.Teraz pewnie bedzie jaknajbardziej trafny prezent.Nicol wysmienicie bawi się piłeczkami z fontanny PS,więc basen z ogromem piłeczek dopiero:-)

Królewno Tsarino -b.lubie czytać twoje opowieści:-)no to teraz królewna miała nie lada przygode,ale jak to zazwyczaj w bajkach czy baśniach bywa-wszystko skonczyło się dobrze i wszyscy żyli długo i szczęśliwie:tak:Najważniejsze że dałaś rade i wszystko poszło dobrze.Oby zła czarownica poszła precz i nie rzucała już złych zaklęć!Ps.prosimy o foteczki z urodzin królewny:tak:

m&m's-fotelik świetnya Mikołaj widać czuł się b.dobrze w tym foteliku,tak się zrelaksował aż usnął:tak:Ja też ostatnio myślałam o zakupie fotelika,trzeba pupy ruszyć i pojeździć na rowerkach z m,ale wożenie Nicol zostawie m:-).Zazdroszcze pogody-u nas szaro i buro ,deszczowo :no:nie rozpieszcza nas pogoda,a w ubiegłym roku ,po urodzeniu Nicol maj był taki słoneczny i cieplutki....ech

Czekam aż Nicol wstanie,dostanie obiadek po obiadku w droge.Jedziemy z m najpierw na zastrzyk ze mną potem Nicol zawieziemy do mojej mamy,a my jedziemy po nowego laptopa dla mnie:-).M ma już dość,po powrocie z pracy chce posiedzieć przed laptopem a tu żonka w tym czasie korzysta,więc stwierdził że będą dwa:-)Troszke kosztowne rozwiązanie,ale wybiore sobie ten mniejszy bo jest poręczny a i finansowo będzie taniej:tak:

Izo Krzysiu
To już Wasze urodziny!
Zatem zawsze dziarskiej miny,
Do zabawy mnóstwa siły.
Żeby każdy dzień był miły.
Pełen smiechu i radości,
Stu urodzinowych gości,
Aut,lal,klocków i pluszaków,
Stu prezentów,stu buziaków,
Zdrowia szczęscia i słodyczy ....
Nicol z mama Wam życzy:tak:buziaki skarby dla Was:*:*:*:*

Mamamatysia-kochana jak tam u Was sytuacja???wode w pywnicy jeszcze macie czy już udało się wypompować,mam nadzieje ze wszystko ok!!!!!w wolnej chwili napisz prosze co tam słychać:tak:
Aga km-faktycznie bardzo przykre że chrzestny tak się zachował:szok:ale to on powinien się wstydzić:no:na szczęście Jaga nie będzie pamiętać,że o niej zapomniano .No i faktycznie po drodze było troche tych utrudnień,ale ważne ze dałaś rade:tak:

Confi-super ze imprezka urodzinowa Damisia przebiegła ok:tak:szkoda że to tak szybko przeleciało prawda?tyle przygotowań a to tak szybko mija.Już nie moge się doczekać nowej fury Damisia:tak:Ja prosiłam o fote wózka ,który wcześniej miałaś w planie zakupić ,ale chyba nie zauważyłaś mojej prośby. Ale zobaczymy ten nowy pomysł:tak:My już po zakupie fotka zamieszczona w odpowiednim wątku.Zadowolona jestem zostało nam jedynie sprawdzić jak się wózek zachowa w terenie górskim.PS-sorki teraz zauważyłam ze napisałaś:zawstydzona/y:
Asiu powiedz kochana jak córeczka znajomych-mam nadzieje że walczy i nie daje za wygraną,mam nadzieje że jest dobrze!!!Prosze napisz jak możesz!

Jolu -co tam u was słychać???zajrzyj do nas w miare możliwości,bo tęsknimy:tak:
Miłego dzionka majóweczki ja uciekam ,Niki wstała:-)

Ostatnia edycja:
Izo,wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!

Najlepsze życzonka, pięknego w życiu słonka, smutków małych jak biedronka i szczęścia wielkiego jak smok!

tort-zamek.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
zapomniałam złożyć życzeń ....przepraszam :zawstydzona/y:

Krzysiu i Izo...w dniu Waszych pierwszych urodzin życzę Wam wszystkiego o czym kiedykolwiek sobie zamarzycie, byście żyli tak jak będziecie chcieli...by cały świat stał przed Wami otworem i byście umieli mądrze z niego korzystać. 100 lat !!!
Confi i Damiś

1230195.jpg

mamaNiki...no ja Cię przepraszam ,że tak późno ale nie widziałam Twojego wpisu :zawstydzona/y:
wybacz...
Michalinka na razie czuje się ok..walczy. Miała dwa wylewy w główce ale lekarze twierdzą ,że będzie ok....

Do góry